süper film.ünümüzde benzerleri çekilse de zamanı için gerçekten aşmış bir film.ayrıca eksik yönünün neredeyse olmayışı filmi günümüzdeki versiyonlarından ayırıyor.brad pitt de bruce willis de gayet iyiler olağan olduğu üzere.sonu da iyi bağlanmış.sanki hikaye sonsuza dek sürecekmiş gibi bitti desem pek açıklamış olmam herhalde.
çok güzel kurgulanmış bir film.yanlız çoğu kez görmeye alıştığımız o mutlu sonları göremiyoruz.ama kaderin değişmezliğini bir kez daha bizlere sunan bir film.diğer zaman yolculuğu filmlerinde gördüğümüz mantıksızlıklar yok.izlenilebilecek bir film.
bence çok güzel bir film. muhakkak seyredilmesi gerekir. (bir anektod pitt'in yakışıklılığı oyunculuğunun önüne geçiyor. ve bu onun için kötü. yani yakışıklılığı değil oyunculuğu konuşulsun adamın...özellikle kızlar)
Oldukça kötü bir film, hiç beğenmedim. Brad Pitt ile Bruce Willis'ın bu filmde ne işi vardı, onu bir türlü anlayamadım. Eğer bilim-kurgu filmlerinden hoşlanıyorsanız bu filmi sevebilirsiniz. Şayet hoşlanmıyorsanız bu filmden uzak durun derim ben. Yine de sıkılma ihtimaliniz oldukça yüksek.
Tüm zamanların en süper senaryolardan birine sahip filmdir bu. Film içindeki bilmeceler, birbirlerini tamamlayan parçalar, genel atmosfer müthiştir. Ayrıca arka planda çok sağlam ve manidar diyaloglar içerir. İlk sefer izlendiğinde anladığını sanan çok kimse dahi filmin ancak %50'sini anlar. Defalarca izlenmelidir.
Brad Pitt deliyi çok iyi oynamış.. Gerçi yaptığı şeyin delilikle uzaktan yakından alakası yok.. ara ara hepimizin aklına gelen faaliyeti ciddiye almış bi karakter.. hepsi bu..
Kesinlikle güzel bir film.İster gerçeğe"Virüs"diyelim istersek de "Delilik".Burada bir kullanıcı arkadaşının çok enteresan bir yorumundan bahsetmiş ve filmde Cole karakterinin Shutter Island filminde olduğu gibi bir tedavinin içinde olduğunu belirtmiş.Başta her ne kadar bana mantıklı gelse de filmin son sahneleri benim açımdan bu tezi çürütüyor.Dr.Railly nin çocuğa bakışları.Tedavi gören Cole ise tedavinin sonuçları ne oldu?Cole vurulmadı mı?Yoksa gösterilen çocuk en başından beri Cole muydu(tabii ki oydu da kastettiğim bir sonraki cümlede)? yani Cole aslında tedavi gören bir çocuk mu?Öyleyse tedavi kime uygulandı?Tedavinin hiçbir aşamasında çocuk yoktu? vsvs.Kurgu&Senaryo ikilisi her ne kadar iyi de olsa bir FİLM açısından atmosfer olarak çok zayıftı.Sanki sahneler sadece beyin yakması için rastgele ve düzensiz koyulmuşlardı.Her ne kadar öyle olmasa bile bu perspektif insanı filmden çok uzaklaştırıyor.Bunu da yönetmen Terry Gilliam a bağlıyorum.Kendisi sonuçta bir yönetmenden çok bir senarist.Terry Gilliam'ın başka bir filmi olan sıfır teorisi'de aynen böyle oldu.Belki de çok iyi bir "ürün"ortaya çıkabilirdi ama yine film kopuk ve iticiydi dolayısıyla sonucu bana göre bir fiyaskoydu.Ama yinede izlenmeden geçilmemeli 12 monkeys.İyi seyirler...
Gayet iyi bir film.Klişelere hiç ugramadan derdini gayet iyi anlatmış.Brad ve bruce mükemmel bir oyunculuk sergilemişler.Gerilim ve bilimkurgu da gayet iyi harmanlanmış. 8/10