Yorumları uzun uzun okudum, kimisi uzun oluşunu eleştirmiş kimisi neden savaş sahnesi yok demiş... Öncelikle bu film bir savaş filmi değil. Savaşın içinde geçiyor olması filmi savaş filmi yapmaz. O yüzden bu filmde Saving Private Ryanda olduğu gibi sahne aramak yanlış. Daha çok birkaç arkadaşın yaşantısından bir kesit almış bir filmdir. Savaşın insanların hayatlarını nasıl etkilediğini değiştirdiği konusunda sağlam. Kişilik incelemesi diyebiliriz daha genel bir ifadeyle. Filmin uzunluğuna gelecek olursak; evet biraz uzun olabilir ama bu uzunluk sırıtmıyor. Elbette çoğu uzun filmde olduğu gibi uzatılmış birkaç sahne var ama bunlar filmi kötü film yapmaz. Düğün sahnesi söylendiği gibi 45 dakika süren bir sahne de değil. 25-30 dk gibi birşey sürüyor. İlle de filmi eleştireceğiz diye abartı yapacak değiliz ki.. Bu yaklaşım yanlış. Oyunculuklarda hiçbir kusur yok, tüm oyuncular zaten tartışılmaz kendilerini izleten süper oyuncular. Müzikleri desek çok hoş. Ve tatlı da bir finali var. Mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum.