Cristopher Nolan'dan kahraman ve bilim kurgi filmlerinden sonra bir de belgesel film kategorisinde ve sanatsal, gerilim, psikoloji içeriği çok yüksek bir film izledik.Cristopher Nolan'ın tabii ki eserler albümüne başarılı bir tanesini daha eklendiğini söyleyebilirim.Film klasik lineer akan bir belgesel gibi değil.Öznel ve nesnel değerlendirmeler barındıran, Robert Oppenheimer'in ruhsal ve zihinsel dünyasındaki ikilemleri konu alan, Oppenheimer'ın atom bomba yapma savını söyleyen bir film olmuş.Film 3 saat ama son bir saatte merak ve tempo artıyor.Bol aksiyon bekleyenlerin yanaşmaması gereken bir film.Film aksiyondan daha çok gerilim, psikoloji, kahramanın hayat hikâyesi ve atom bombası yapımına giden süreci anlatan bir filmdir. Prometheus'a atıf yapılmış.O nasıl Yunan Tanrılarından ateşi çaldıysa Opennheimer da o denli bir etki bırakıyor deniyor. Oppenheimer'ın psikolojik gitgellerini en iyi olarak Başkan Truman'la konuşmasında anlıyoruz çünkü kendini katil görüyor.Truman ise yapan değil kullanan olarak kendisinin eline kan bulaştığını söylüyor.Filme yapılan çok karışık eleştirilerine katılmıyorum.Film gayet anlaşılır ancak kahraman karışıklığı ve fazlalığı olabilir.Ama Cristopher Nolan bunu bilerek yapıyor kaotik bir ortam, gerilimli bir ortam seyirciye yansısın diye Cillian Murphy bu filmle sanat camiasından oskarı sonuna kadar hak ediyor.Bir insan duygusal geçiş ve iç muhakemeyi bu kadar mı dışavurumcu anlatabilir.Şapka çıkarmak lazım bu perfomansa cidden.1.kişili bir anlatımla anlatılmış,Opennheimer bakış açısıyla görüyoruz.Asla bir kimseyi yargılamak için yapılmış ya da methiye için yapılmış bir film değil.O dönemin doğal akışını yakalayan bir film olmuş.Oppenheimer'ın bu projedeki ana motivasyonu bu bomba savaşı bitirecek kanlı şekilde ama kimse bir daha savaş yapma cesareri elde edemeyecek.Herkesin zaman içinde bu bombaya sahip olacağını düşündüğü için bu sıklıkla vurgulandı. Cristopher Nolan, Trinity denemesini canlandırmak için gerçek bomba kullanmış yani emek var olayın içinde. Yeşil perdeye basalım parası olayı değil adamı zirveye çıkaran.Tek eksik bulduğum nokta Japonya tarafına atılan atom bombasının 1 dakikada olsa sahnede geçmesi ve etkisinin gösterilebilmesiydi.Sanırım Nolan bunu yapmayı kendisinin de gözü kesmedi.Bu da olsa daha dramatik ve duygusal bir ortam ortaya çıkarılabilirdi.Herkese tavsiye ederim başarılı bir filmdi.Cristopher Nolan'ın başarılı filmlerine şimdiden adını yazdırdı.