schenkenberg
23 Ocak 2010 tarihinde eklendi
film çok güzel de bu çekişmenin gerçeğe dayandığı çıkarımını nasıl yaptınız orasını anlamadım.özellikle 1. dünya savaşından sonra savaşlarda sniperların önemi artmış ve savaşlarda sniperlar arasında (bu filmde izlediğimiz gibi) büyük çekişmeler yaşanmış.bu vasili zeitsev denilen adamın 2. dünya savaşında parladığı bir gerçek ama yapılan tüm araştırmalara rağmen binbaşı köning diye bir adamın varlığı ve vasiliyle kapışması için rusyaya gönderildiğine dair hiç bir belge bulunamamış.
öncelikle film gerçek bir hikayeden uyarlama. güzel etkileyici ve sürekliyici bir film. ama bu filmi bir savaş filmi olarak nitelendirmek ne derece doğru olur bilmiyorum. 2.dünya savaşında 2 sniper ın düellosu olarak geçiyor. jude law ve ed harris in performansı göz kamaştırıcı. 9/10
Bana göre 2.Dünya Savaşı ile ilgili yapılmış olan en iyi filmlerden biridir; zira bildiğimiz her 2 senede bir tekrarlayan Yahudi Soykırımını anlatan ve pek tabii ki oscar heykelciğini kazanan bir film değil karşımızdaki; aynı savaşın başka boyutuna; bizi Stalingrad a götüren bir film.
Ve diğer 2. Dünya Savaşı filmlerine göre de bence romantizm ve duygusallığın daha önde ve çarpıcı olduğu bir film. Oyuncluklara zaten laf yok ama özellikle Ed Harris çok karizma ve rolüne tam oturmuş geldi bana.
Tekrar tekrar izlenesi bir savaş filimi, ki ben öyle yapmışımdır. Eleştirilecek yönü çok az olan, heycanlı sahneleriyle bizi savaşın içine sokan bir filim.
4 kez izledim ve harika bir film. şimdi hd izlicem, 2. dünya savaşı ile ilgili filmlerin tamamına yakınını izledim, corellinin mandolini, güneş imparatorluğu ve bu filmin yeri başkadır.
film gerçekten iyi ve ağır savaş filmleri gibi izleyenleri boğmuyor da. filmi iki kere izledim ve bir kez daha izleyebilirim herhalde. siz de mutlaka izleyin.