Mustafa S.
12 Mart 2017 tarihinde eklendi
ORTA ÇAĞ TOPLUMUNA BAKIŞ Yalnızca soyluların katıldığı ve halk tabakasının sadece seyirci olduğu turnuvalara katılabilmek için sahte evraklarla kendini bir soylu gibi gösteren William turnuvalarda başarı elde eder ve aslında içinden geldiği halkın da sevgisini kazanır. spoiler: Ancak bu durumu ortaya çıkaran rakipleri onu boyunduruğa vurup halka teşhir ederler. Aldatıldığını öğrenen halk William'ı yuhalamaya başlar. Birkaç sahne önceki büyük sevgi artık nefrete dönmüştür.
Aynı anda orada bulunan İngiltere prensi aslında bu kişinin bir soylu olduğunu söyleyerek William'ı şövalye ilan edip serbest bırakıyor. Biraz önceki halk bu sefer tekrar sevgi gösterilerine başlıyor.
Sonuç olarak film orta çağ toplumunu bir sürü olarak tanımlayarak aslında hiçbir şeyin içeriğini araştırmadığını,kendisine sistem ne doğru diyorsa sorgulamadan onu kabul ettiğini gösteriyor. Allah'a şükür böyle bir devir içinde yaşamak zorunda değiliz.
Konuyla ilişkili Gladiator filminden bir inci ''Bence Roma'nın ne olduğunu biliyor. Roma ayak takımı demektir. Roma'nın kalbi Senato'nun mermer binasında atmıyor... Colosseum'un kumlu arenasında atıyor. Onlara ölüm sunacak... onlar da onu bunun için sevecek.''
bu filmi sinemada izlemiştim ve evde defalarca sıkılmadan ilk kez izlercesine keyifle merakla izledim süper ötesi oyunculuk konusu aksiyonu meraklandırması görsel şöleni ve tabiki aşk ve komedi bir filmde aradığınız herşey bu filmde mevcut şiddetle tavsiye ediyorum iyi seyirler...
canterbury hikayelerini araştırıken bulduğum bi filmdi..izledim ama şunu dyebilirim ki chaucer'ın yazdıı a knight's tale'dan fazlasıyla uzaklaşılmış... az çok anımsatıyordu... filmde çığlıktan da tanıdığımz paul bettany chaucer rolünde...onu izlerken chaucer'ın o karizması biraz yerle bir oldu:D ama ettiği kelamlar güzeldi... son zamanlarda herkesin izleidği film sihirbaz filmindeki kötü karakter olarak gösterilen rufus burda da kötü karakterker olarak yer alıyor...ben filmi sevdim ama çok fazla da güzel değildi..dedim ya keşke gerçeğe bağlı kalınsaydı , bi de chaucer'ı daha karizmatik biri yapsaydınz tam süper olacaktı:D
bu film beni çok güldürdü. gayet kaliteli ve akıl dolu espriler var.. anlayana... onun dışında çoook geçmişe yönelik filmlerden hoşlanıyorsanız da seyri güzel.