Ortalama puan
3,9
646 Puanlama
Kutup Ekspresi hakkında görüşlerin ?
5,0
26 Ekim 2010 tarihinde eklendi
Motion Capture, tekniği ile Tom Hanks i bir çok karakterde görmemizi sağlaması dışında film, gayet eğlenceliydi.
2,5
3 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
çok güzel bir şekilde özel efektler kullanılmış fakat büyüklere hiç bir şekilde hitap etmeyen bir yapıt. ondan da öte çok gizli bir şekilde misyonerlik taşıması ve filmin sonunda çocuğa Çan hediye edilmesi bu film insanlara hangi öğretiyi aşılamak istiyor acaba diye düşündürüyor. Çanların sesini duymak gönülden inanmaktan geçer şeklinde bir cümle kurulması, çocuğa çan hediye edilmesi vb bir çok Hrıstiyan tema var. Film tipik bir animasyon filmi olmaktan çok öte bir teknikle çekilmiş. Karakterler animasyon denilemeyek kadar gerçekçi. çekim tekniği epey ustalık gerektiriyor.
3,5
14 Aralık 2008 tarihinde eklendi
Hoş bir masal. Müthiş bir çekim tekniği. Baştan sona heyecan veren bir deneyim. Filmin çekim tekniği o kadar muhteşemki kendinizi kaptırıyorsunuz. Çocuklar için olduğu kadar büyükler içinde son derece cazip bir çalışma. Mutlaka izleyin derim. Biz ailece oturup izledik ve çok mutlu olduk :)
4,0
23 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Noel inancı olan noeli yaşayan yerlerdeki çocuklar için gzerl bir film. Ama hoş bir animasyondu sonuçta
4,0
11 Ekim 2006 tarihinde eklendi
yaa cidde çok güzel bi animasyon.kendimi izlerken bir an onun normal bi macera filmi izliyomuş izlenimine kapıldım.film içeriisine kendini çkiyo.ne kada konusu basit olsada çok iyi bi iş çıkarmışlar.
3,5
2 Ocak 2009 tarihinde eklendi
büyüklerin de rahatlıkla izleyebileceği bir yılbaşı filmi,sevimli ve değişik tarzda diyebileceğimiz animasyon tekniği ile izleyenleri hiç sıkmıyor.noel babaya veya yılbaşına inanmayan çocuğun daha sonra noel babayı bizzat görmesi ve fikrinin değişmesi aslında klasik bir konudur ancak kutup ekspresini izlerken bunu fark etmiyorsunuz bile.7 bence de uygun bir puan.
4,0
12 Mart 2010 tarihinde eklendi
motion capture tekniğiyle çekilen bir animasyon filmi...gerçekten çok iyi...benden 8 aldı...izlenmeli...
1,0
11 Ocak 2006 tarihinde eklendi
bana kalırsa filmi tom hanks’in animasyonu bile kurtaramamış.benim bildiğim animasyonlar komik olurdu ama kutup ekspresinde böyle bir şey söz konusu bile değil.kamera görüntüleri güzeldi ancak bunun dışında film için zaman kaybı diyeblirim.
4,0
1 Nisan 2006 tarihinde eklendi
Fazla ilgi çekici değil büyükler için.. Tam çocuklulara göre.. Ama izlenebilir..
3,0
7 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Robert Zemeckis’in Kutup Ekspresi adında bir animasyon yapacağını duyduğumda doğrusu hem üzüldüm hem de kızdım kendilerine. en sevdiğim yönetmenler kategorimde ilk 5’ime giren ey Zemeckis, kalkıpta ne diye bir çocuk animasyonu çekersin ki! oysa ben senden ne bomba bir film beklerdim.neyse, film bildiğiniz gibi genel itibariyle ilkokul yaş gurubuna hitab ediyor. daha çok onları eğlendirecek, heyecanlandıracak bir lunapark misali dolu sahneleriyle bir anlamda macera duygusundan yoksun, fazla tehlikeli olmayan ya da bunu eğlenceli(lunapark eğlencesi) şekilde gösteren, temposu yüksek düz bir animasyon. düz diyorum çünkü oyunculuk neredeyse ’0’. bu filmin çok büyük bir eksiği. küçükler belki bunla ilgilenmeden eylenebilirler, ama bu yazıyı okuyan senin benim gibilerin fazlasıyla gözüne batabilir(bu arada yaş 20).Konusuna değinirsek bana çok boş geldiğini üzülerek söylerim(gene Zemeckis’den dolayı). zaten bizde de pek Noel’di babaydı falan olmadığı için 2 kat boş oluyor. bana kalırsa film fazla hayalci olduğundan bizim küçüklerimizin izlememelarinin daha iyi olacağı bir film. boşa akılları Noel’le falan karışması. çünkü film karıştıracak etkileyicilikte eğlencesiyle.Zemeckis filminin görsel yönünün yaratıcılığını ağır bastırmaya çalışmış (özellikle bunun en belirgin olduğu bölüm biletin trenden uçup geri geldiği sahne). ancak onu da tam olarak yapamadığı kanısındayım. daha iyilerini de dördük çünkü.Şu devrim olarak nitelendirilen yeni efekt konusunda ben de birkaç şey söylemek isterim. bir iki açıdan gerçekten önemli bir teknoloji olabilir ancak, bence o devrim daha yapılmış sayılmaz. bir kere karakterlerin yüzlerinde ifade, mimik denen bir şey yok. dümdüz. sadece ağzı gözü biraz oynuyor. geri kalan herşey, karakterin konuşmadığı anlar da dahil resim gibi, olduğu gibi kalıyor. yani böyle bir devrim benim için söz konusu olamaz. film de ille de enteresan bişey ararsak o da türkçe yazılar olacaktır. biletlerde ve gazetelerdeki türkçe yazılar... ilk kez bu kadar fazla olduklarını gördüm(ufak çaplı ama beni çok şaşırtan bir devrim!).Son olarak tek kelimeyle filmi değerlendirecek olursak ortalama bir film diyebilirim Kutup Ekspresi için.Vee biz ne devrimler gördük diyerek yazıya artık nokta koymak gerekir.(6)
3,0
21 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
noali sevenler kutlayanlar izlesin... yoksa hayal kırıklığı
2,5
1 Şubat 2005 tarihinde eklendi
..."performans yakalama" denilen yeni bir teknikle cekilen film, ilk yarim saatinde bu tekniginin etkileyiciligi ile seyircisini kavriyor belki ama Noel Baba'ya inanmayan bu cocugunun hikayesi acikcasi cok da ilgilendirmiyor bizleri. Ozellikle ikinci yarisinda baymaya basliyor ve "Back to the Future" serisinin babasi Robert Zemeckis gibi son yillarda ozellikle "Forrst Gump", "Contact", ve "Cast Away' gibi favori filmlerime imza atan yonetmen icin bence bir geri adim bu. Ayrica Santa Claus -kendi adima- zirvaliginin da ABD disinda hicbir ulkede ilgi gorecegini zannetmiyorum. Bu arada filmden aklimda kalacak tek sey kuskusuz Zemeckis'in zanaatkarligini ortaya koyan biletin ruzgara kapilarak yaptigi o uzun yolculuk olacak...(5/10)
2,5
22 Şubat 2004 tarihinde eklendi
güzel gibi
4,0
20 Nisan 2004 tarihinde eklendi
Zemeckis'ten animasyon??? Bu adamın on parmağında on marifet var yahu... Merak etmedim desem yalan olur.
2,5
1 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Eğlenceli bir seyirlik bence izlenmeli fakat abartılmamalı ne de olsa abd rüyası
Daha Fazlasını Göster