Hakikaten film sonuna kadar amerikan milliyetçiliğini pompalıyor ama yinede sevdim bu filmi. Hiç değilse izlerken yorulmuyorsunuz. 10/7 puanı hakkeden ve daha fazlasınıda kesinlikle hakketmeyen bir film. İzlenmeye değer.
Filmi büyük bir beklenti içinde izlemezseniz rahatlıkla izleyebilirsiniz. Konusu bakımından çok güzel. Üstelik generalin oyunculuğu da takdire şayan. Filmde ince mesajlarda var. Genel anlamda güzel bir film. Umarım bir gün bende kendi öz bayrağımı göndere çekme şerefine nail olurum. O gün yakındır.
Dünya sineması Robert Redford'u dün kaybetmiş. O nedenle bu film aklıma geldi. Yorum yapmak istedim. Film ortalama bir film. Gücünü Robert Redford'un kişisel karizmasından alıyor. Kötü adamın oyunculuk performansı da çok iyiydi. Ancak politik olarak filme katılmıyorum. Liderler topluluklar için bu kadar önemli olmamalı.
Yalnızlıktır lideri lider yapan;ne kadar başarılıysan o kadar yalnızsın!..Geri dönemeyecek,telafi edemeyecek kadar yalnız v bir o kadar da başarılı!.. Sorsak Irwin'e orduyu zaferden zafere taşımak mı isterdin yoksa kızına babalık,torununa dedelik mi etmek isterdin diye hapse girdiği vakit, cevabı muhtemelen ikincisi olacaktır!..Ama aynı vakit dönse en başa,yolun en başında olsa yine kahraman olmayı seçecektir;böyLe bir karşıkonulmazlık işte!..Bazıları böyLe doğar v öyLe yaşar!..
Hapishane filmlerinin hayranı olarak pek beğenmedim bu filmi.Hani öyle bi konusu varki budur dedirtiyor.Ama iş işleve gelince pek olmamış.Sanki film akşam haberlerine tam yetişsin diye kısaltılmış gibi.O konuyu derinden işleyip 10/10 luk bi film yapabilirlermiş.Ama böyle olmamış 10/7 en fazla...
İkili diyalogları çok kötü. Anlam veremediğim olmasa da olur dediğim çok sahne var. boş vaktiniz varsa izlenir çok bi beklentiniz olmasın bu puanı hak etmiyor bence