Baştan sona heyecan verici ve etkileyici. Hapishane filmlerini oldum olası severim. Son Kale’de bir 'Esaretin Bedeli' olmasada en azından hapishane konulu filmler içinde iyi bir yere sahip. Filmi bir hayli geç izlemiş bir sinema sever olarak açıkçası üzüldüm. Bu filmi çok daha önce izlemiş olmalıydım. Robert Redford hakikaten son derece karizmatikti. Filmi Türkçe dublajlı izledim. Robert Redford’a sesini veren rahmetli Mümtaz Sevinç’te Robert Redford’un karizmasına sesiyle katkıda bulunmuş. İzlememiş olanlar varsa bence mutlaka edinip izlesinler.
Yalnızlıktır lideri lider yapan;ne kadar başarılıysan o kadar yalnızsın!..Geri dönemeyecek,telafi edemeyecek kadar yalnız v bir o kadar da başarılı!.. Sorsak Irwin'e orduyu zaferden zafere taşımak mı isterdin yoksa kızına babalık,torununa dedelik mi etmek isterdin diye hapse girdiği vakit, cevabı muhtemelen ikincisi olacaktır!..Ama aynı vakit dönse en başa,yolun en başında olsa yine kahraman olmayı seçecektir;böyLe bir karşıkonulmazlık işte!..Bazıları böyLe doğar v öyLe yaşar!..
Öncelikle film müthiş bir yapıt olan gladiatör ile asla boy ölçüşecek düzeyde değil.Herşeye rağmen sıkmayan,birçok sahnesindeki abartı enstantanelerle sizi güldüren ’’yok daha neler’’ dedirten muazzam bir ev filmi,liderlik konusuna güzel değinilmiş ama amerika politakası yapmalarına hiç gerek yoktu bence...10/8
Askeriyede ki subayların ve komutanların "izle"diye bir birlerine tavsiye ettiği bir film...kendi savaşını mahkumların savaşıda olduğunu muhteşem bir şekilde kabul ettiren bir komutanın savaşı...!aynen mustafa kemal'in yaptığı gibi..!!!!
"akıl ve yürek bağlılığı simgeliyen bir yapı inşa ediyor itiat yerine onlara öz saygıyı veriyor genaral kendine yeni bir ordu kuruyor." TÜRKÇE SESLENDİRME ÇOK İYİ ETKİLEYİCİ SÖZLER, DİYOLOGLAR VAR "bazıları bu şekilde hatırlanmanın bir asker için utanç verici olduğunu düşünebilir ama bu utanç verici değil ölen askerler adına dikilen en büyük anıtlar mermerden olmaz bunlar denizin ve ormanın derinliklerindedir yabancı topraklardadır toprağa dikilmiş bir silahın üzerinde bir miğfer ve künye vardır Bu o askerin hakkettiği onurdur
filmi daha dün izleyebildim.. oturup da izlenilecek bi film yani.. başlarda ehh gibi gözükse de, isyan bölümleri insanı cidden etkiliyor.. selam vermenize dikkat edin:)) tavisye ederiimm...