İlk bölümden daha iyiydi bence,Anakin ve Padmeyle ilgili duygusal sahnelere yer verilmiş,aksiyon sahneleri sağlam ve fazlaydı,müzikler de iyi,george lucas 2000'lerin teknolojik gücünü de arkadasına alarak iyi bir çıkarmış
ilkine göre daha heyecanlı,oturmuş,sağlam geldi bana.george lucasın yaratıcı zekasının yine sınırı yok.hayden christensenin kimi itici sahneleri hariç rahatsız edici bir nokta yoktu,ki o sahnelerin gerekliliğini de sonraki zamanlarda anlayacağız.star wars günümüzde kesinlikle izlenmiş olması gereken bir sinema olayı.dönemin teknolojisini maksimum düzeyde kullanmış lucas yine,ilk filmdeki gibi oldu bitti hissine kapılmıyorsunuz burada,dediğim gibi daha oturmuş bir devam filmi.kesinlikle izlenmesi gerekir.soluksuz izlenecek zaten.natalie portmanın da dünyanın en tatlı insanlarından biri olduğuna bir kez daha şahit oluyoruz.
Felsefesi, senaryosu,oyunculuklari herr yönden kusursuz bir seri ve isterse üzerinden binlerce yil geçsin hala adi akillarda olacak ve izlenecek bir seri, bir filmden çok daha fazlasi benim için.
george lucas ın yönetimi ,efektleri , görselliği ,bütün oyuncu kadrosunun inanılmaz perfomansları ve akıllarda uzun süre yer edinecek usta yoda - kont dooku düellosuyla ;6 filmlik serinin en iyisi olmasada , çok çok başarılı bir devam filmi ... 10/10 u rahatlıkla hak eden bir yapım ...
the phantom menace'da hayranlarını üzen lucas amca, bu filmde durumu toparlar. obi van ve anakin arasında başlayan ve giderek büyüyen rekabet, anakin'in yavaş yavaş güce olan zaafını göstermeye başlaması ve padme'yle aralarında filizlenen aşk filmin en önemli gelişmeleridir.
bir de filmin çok kötü bir ismi vardır. gerçekten kötü bir isim.. yine de filmin başarısını gölgeleyemez tabi. 8/10
dün bu filme gitmek için istekliydim daha önceki bölümüne gitmedim amd sinema dergisinde skywalkermıdır nedir onu görünce vazgeçtim herif ne salak bakıyor öyle yaw..zaten star wars filmlerini o kadarda sevmem hatta hiç anakin obi van bilmem ney düdük düdük isimler..canavarlar da cabası zaten digital çekim oldugu için iyice sogudum kolonların saldırısından kolonların gücü adına böyle uzun isimli filmleride hiç sevmem zaten Allhum inşallah biter bu işkence daha 2005’e çok var...bu film ancak 1 puan eder...
Serinin bu ayağı bir hayli duygu-yoğun olmuş. Anakin'in hem Padme ile yakınlaşma safhası hem de özlemini duyduğu annesini kaybedişi,, jedi ustası olma yolunda olan Anakin, bu duygusal gelgitlerde hiç kendisinde olmaması beklenilen öfke nöbetleri geçiriyor. Buda karanlık tarafa geçmenin sinyallerinden. Lucas ilginç göndermelerde bulunuyor. Bir önceki bölümde Anakin'in annesi Shmi'ye Meryem Ana portresi çizmişken bu bölümde Davut'un yıldızının üçgen formasyonundaki tahtasında çarmıha germiş. Bu sefer biraz daha hareketli sahneler ve daha fazla ışın kılıcı düelloları bizden esirgenmemiş. 2000'li yılların teknolojisini arkasına alan yapım görsel ve müzik açısından popülaritesini üst seviyelere çıkarmış görünüyor.