Diyologlar,kadraj,dönemin genc ve gelecek vaad eden oyuncuları ile gerçekleştirilmiş sağlam bir gençlik draması.Herşeye rağmen senaryodaki kopuklar (mesela motorcycle boyu bu kadar önemli ve gözde yapan nedir o mahallede vs.. ),ekstra gereksiz sahneler göze çarpmıyor değil.10/8
Ait olmaolmama duygusunu çok iyi vermiş bu film.Evcil hayvan dükkanındaki Siyam Balığı filmde Motorcycle boy ile benzerlik gösteriyor. Renksiz çekimleri olması senaryoyu destekliyor,coppolanın diğer gençlik filmi The Outsiders ile çok benzerlik göstersede,bu film ondan biraz daha aşağıda kalıyor bence. Elbette daha iyi gençlik filmleri bulmak mümkün 6/10
başından sonuna doğru yavaş yavaş ağırlaşan ve sonunda külçe gibi inen bir film. herşeyiyle usta işi. siyah beyaz bu kadar mı amaca uygun hizmet eder. yer yer gerçeküstü anlatımlar işte böyle serpilir kardeşşş diyor coppola. işte böyle birleştirirsin idea ile gerçeği diyor. bugünlerde bolca denenen ama ele yüze bulaşan işleri önceden görerek belki de. görmek istediniz onca şey var bu filmde ama tabi nasıl baktığınıza bağlı. 'normal' insanlar gibi bakmayı denemeyin bu filme. ;)
Gerçekten harika!Çok güzel bir anlatıma ve akışa sahip, kompozisyon ve kadrajların muhteşem olduğu film.Mickey Rourkeun canlandırdığı karakter ise tek kelimeyle kült.Defalarca izlenesi, çekici ve unutulmaz filmlerden.
Rourke un karizmasına hayran olmamak gerçekten elde değil.Filme gelince bir başyapıt değil ama kült yorumlarına katılıyorum.Bazı sahneleri ve dialogları ile unutulmayacak bir yapıt.
coppola!nın oldukça kişisel ve bir okadar da etkileyici gençlik dramı! oyunculuklar o kadar iyi ki filmin mükemmel atmosferini ilk izleyişinizde anlayamıyorsunuz. bir sinemaseverin izlemedim dememesi gereken filmlerden.
O zamanın gelecek vaat eden genç oyuncularının toplu halde yer aldıkları 50'lerden beri amerikada devam eden gençlik çetelerinin kavgalarına derin bir bakış açısı getirdiği kenar mahalle gençlerini kavagacı siyam balıklarına benzeten getirdiği ilginç teoriyi filmin sonunda kanıtlayan küçük bir başyapıt.
filmi az önce izledim.taze taze yorumumu yazmak istedim hemen.sessiz sakin efendi duran bu film aslında çok şey anlatıyor.harika diyaloglar ve çekimler eşliğinde hiç sıkılmadan izledim.mickey rourke'a hayran kaldım açıkçası...muhteşemdi bana göre.ağzının kenarında tuttuğu sigarasıyla ayrı bir karizması var.o ses tonu ayrı bir yorum yazma konusu zaten süperdi... matt dillon da gayet iyi bi performans koymuş ortaya.klasik bir film bu film..yani yıllar geçtikten sonra insanlar bu filmleri izleyecekler.hiç eskimeyecekler.belki bugün çekilen filmlerin çoğunu unutacağız ama bu filmleri asla...
filmde çok hoş diyaloglarda vardı.özellikle güldüğüm,sinirlendiğim,şaşırdığım sahneler vardı.en çok hoşuma giden şeyler siyam balıklarının hikayesi ve filmde sadece onların renkli gösterilmesi oldu.muhteşem bir fikir bunu yapmış olmak."onları birbirinden ayrı tutmazsak birbirlerini öldürürler.." ayrıca çok maço bir filmdi.erkekler bu filmi izlediklerinde mutlaka hoşlarına gidecektir;bu film onlar için yapılmış gibi.çok başarılı bir yapım.zevkle izledim 10/9
Film siyah-beyaz olmasına rağmen siyam balıklarının renkli olması ve bu balıkların karakterlerinin gençlerin karakterleriyle benzeşmesi çok iyi anlatılmış.Bu arada Motorcycle Boy Mickey Rourke'un efsane rollerinden biridir.Ayrıca Matt Dillon'ın arabada kendi yansımasını gördüğü sahneye dikkat.