hookers
5 Nisan 2003 tarihinde eklendi
HERHALDE ŞİMDİYE KADAR 10 DALDA ADAY OLUP DA HİÇ ÖDÜL ALMAYAN İLK FİLM BU OLMUŞTUR.LEWIS`IN RESMEN HAKKINI YEDİLER.YÖNETMENİ DE HERHALDE KUBRICK GİBİ OSCARSIZ ÜSTAD YAPMAK İSTİYORLAR...
ABD nin karanlık bir tarihini anlatması bakımından gayet etkileyici bir yapıt. + gün 4 gece süren New York katliamı bu filmde başarılı bir şekilde anlatılmış. Filmdeki bazı sahneleri özellikle ilk sahnedeki dövüş aletlerini abartı buldum ne o bıçaklı ayakkabı tırmık şeklinde ele geçirilen aletler filan. Ama çete savaşalrı aynı bu şekilde yapılmıştı kalabalık bir gruplar halinde bu savaşlarda birçok insan ölmüş.film bunu başarılı bir şekilde ortaya koyuyor.Daniel Day Lewis Leonardo ya göre daha baaşrılı buldum. Güzel bir oyunculuk örneği çıkarmış. Müzikler de çok iyi ayrıca filmin son sahnesindeNew York'un güzel bir müzik eşliğinde aşama aşama gelişmesini görüyoruz. Tek kelimeyle etkileyici bir film.
bana göre daniel d.l. in oyunculuğunu atarsak geriye bir gişe filminden başka birşey kalmaz. bir kere niye cameron diaz gibi oyunculuğu sınırlı birine altundan kalkamayacağı bir rol verilir. ki onca SARIŞIN hoş OYUNCU bulunurken. öte yandan niye scorsese tüm film boyunca kötü karakterler içinde bi iyilik arama telaşesi içinde? ve madem böyle bi gişe filmini sanat filmi diye yutturuyosun ne diye l.caprio yu başrol oynatırsın? sonuçta gerçekten de bir hayal kırıklığı ama 10 tane oscar alsa da şaşırmam çünkü akadfemiye hitap eden filmlerden.. gişe filmi...
ihtişamı ve görkemi chicago dan bile iyi oscar yönünden pek şans verilmiyor ama şu sıralar yapılmış en iyi film fragmanı bile defalarca izlendi şimdilik bana göre bu yılın en iyi filmi ama şimdilik !!
Chicago için en iyi film Oscar'ına giden yolda en büyük engel.. Görsel açıdan Chicago kadar ihtişamlı.. Cameron Diaz renk katmış.. DiCaprio iyi iş çıkarmış.. Day-Lewis Oscar'a göz kırpmış hatta pos bıyıklarını kıvırmış.. Sanki Kadir İnanır'ın Amerika şubesi.. Chicago'yu hayal kırıklığına uğratmasını ümit ediyorum..