Romantik
    2,7
    Romantik hakkında görüşlerin ?

Ahmet G.
    Ahmet G.

6 Kasım 2007 tarihinde eklendi
    Ben hayatımda bundan kötü film izlemedim! Pazar akşamı Turkmax’ta izledim,Polis filmi bile bundan güzel!!! Verilen emeğe,harcanan zamana ve paraya,hele hele izlettirmek için bizden çalınan zamana çok çok yazık olmuş!!! Olsa 0 (sıfır) verecektim ama... 1 bile fazla!
    minoque-2
    minoque-2

30 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    benim de beklemedigim kadar guzel bir film. cok begendim. izlemek isteyenlere tavsiye ederim
    lindaking162
    lindaking162

23 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    Filmin DVD'si 25 Ekim'de çıkıyor.
    naked-soul
    naked-soul

21 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    film yanlış hatırlamıyorsam 7yıl gibi uzun bir zaman diliminde çekildi,bu bile filmi izlenir kılan etkenlerden biriydi benim için.ama her ne yöne baksam o kadar olumsuz ve sert eleştriler alıyordu ki bir an izleyip izlememe konusunda kararsız kaldım.geçenlerde de boş bir vaktimin olduğu bir sırada Romantik’i izleme fırsatını yakaldım.hiç bir beklenti beklemiyor olduğumdanır herhalde ki acaip beğendim.o kadar değişik bir anlatımı ve farklı bir işlenişi var ki beklentilerinizin çok üstünde bir şeyler bulmanız çok mutlu ediyor sizi(tabi beklentileriniz benimki gibi ortalamanın çok çok altındaysa...).bir kere filmin başlangıç sahnesi çok güzel.müzikle olayların akışının uyumu o kadar ahenk içinde ki,bir an o uyumun bozulacağından tedirgin oluyorsunuz. filmin bu kadar uzun zaman içinde parça parça çekilmiş olmasındandır ki ufak ufak kopukluklar yaşanmıyor da değildi.benim açımdan herşey çok yerindeydi,teomanın ileri derecede itici oyunculuğu ve çok ilgisiz,içi boş diyaloglar hariç.zaten filme 10 üzerinden 8 puan vermemde de bunların çok etkisi oldu...
    bugra-s88
    bugra-s88

14 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    filmin dvdsi ne zaman çıkacak bilgisi olan var mı??
    13yildiz
    13yildiz

22 Haziran 2007 tarihinde eklendi
    Filme önyargıyla yaklaşmayıp kendini içindeymiş gibi hissedebilirsen olay örgüsünün kusursuzluğunu ve vuruculuğunu hissedebilirsin.müzikler ve replikler de muhteşem.

Sen acı çektiğini sanıyorsun ama Gökhanın yaşadıklarının yanında seninkisi hiç de romantik değil Ömer kusura bakma!!!
    yucak56
    yucak56

11 Haziran 2007 tarihinde eklendi
    film, bence tamamen izleyicinin icinde bulundugu duruma göre sekil alir. eger asiksan ve izliyorsan,sana harika gelir, yok,degilsen,sadece zevk icin sinemaya gideyim demissen, gayet sikici gelecektir. Gerci biz de karmasik seyler iyidir inanci var, senaryonun son dakiklara haric, tahmin edecegim, kurgulayacagim bi senaryosu vardi,buraya kada rdusundum derdim, ama son andaki entrika walla aklima gelmezdi o acidan etkilenmistim.
    bir de yesilcama yolculuk gibi, ama bu cagda eskidi boyle seyler, pek tutulmaz,hele genc nufus coksa ve internet cagindaysak.
    kendini bu filmdeki rollerden bi yere koyabiliyorsan, guzeldir bu film,, oyle b ir film ki haketen, guzel diyemiyorsan kotu diyemiyorusun, farkli diyelim!
    freekness
    freekness

14 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    film bence kültlük sıfatını hakediyor. yani o kdar kötü ki iyi denilebilir. yönetmen sinan çetin keşke bekletmeseymiş bu kadar filmi. ayrıca yasemin kozanoğlu konuşana kadar sahneler çok güzeldi. yani renk uyumu fotoğrafik kareler bir şeyler vaat ediciydi. ama yanılabiliyor insan tabi ki. bence zaman kaybı diil fakat çok da bir şey beklemeyin. eğ-lencelik bir film.
    ozlemturhan24
    ozlemturhan24

12 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    seyrettiğim en keyifli filmlerden biriydi.. nasıl başladığını nasıl bittiğini anlamadım.. gayet sürükleyici ve süprizlerle dolu klasik filmlerden çok farklı bir yapıt.. ben beğendim (:
    jaceleyn
    jaceleyn

12 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    çok kötü,paranıza çok yazık olur derim başka da bişey demem.
    finallyfree89
    finallyfree89

8 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    aslında konu gayet penetrate fakat sanırım sinan çetin bunu başaramamış filmde ben pek konstrüksiyon bir yapı göremedim kurgunun yerine tekniğe kanalize olunmuş(ralantiler,çarpıtıcı sahneler v.b.) ben başarılı bulmadım
    kadirim-90
    kadirim-90

31 Mart 2007 tarihinde eklendi
    filme gittim sıkıcı tarzda bir film çok kötüde denilebilir derecede
    basakkaymaz
    basakkaymaz

31 Mart 2007 tarihinde eklendi
    şu okan bayülgenin aniden sıkı polis olma muhabbeti biraz(!)enteresandı ama bence film harikaydı son zamanlrda en azından bileciğe gelen ve gittiiklerimden en güzeliydiüstelik teomanın yaptığı film müzikler ide harika ben beğendim dostlar
    peron86
    peron86

26 Mart 2007 tarihinde eklendi
    filmin ilk sahnesinde "ne kadar durgun bir film.. hiç diyolog yok" derken, birden bire ortam karanlığa bürünüyor ve bir sürü entrika başlıyor.. Filmin vecizi; "herkes görmek istediğini görür" cümlesiyle açıklanabilir..
    bir şeye "aa demek öyle" derken, o olayın öyle olmadığı açıklanıyor ve "haydaa"lar çekiyorsunuz:)
    velhasıl film sonlarında hareketleniyor.. her ne kadar ciddi çekilmiş gibi görünen sahnelerin "tecrübesiz oyunculuk" kıvamında ve eski Türk filmleri tadındaki hallerine gülmekten kendinizi alamasanız da, keyifli bir seyir olacağı muhakkak:)
    haylan-18
    haylan-18

26 Mart 2007 tarihinde eklendi
    Filmi izlemeden önce fantastik ve Amerikan sosuyla bezeli tuhaf bir şeyle karşılaşacağımı biliyordum, zira Sinan Çetin'in böyle bir tarzı var. Komser Şekspir'i izleyip anlamış olanlar anlayacaklardır. Yalnız Romantik'te Sinan Çetin kendini de aşmış (tarzının gereksiz de olsa altını üstünü çizme konusunda) ve bu tarzdan hoşlananlara hoş kareler sunmuş. Ki sinema bir sanat dalı olduğundan, iyi sinema/kötü sinema kavramı da kişiden kişiye ve beklentilere göre değişecektir.

Filmde fantazileri uğruna kendilerini hiç etmeyi veya öldürmeyi seçebilen adamlar anlatılıyor. Tabi buradaki romantizm, genelin anladığı "mum ışığında aşk şarkıları gölgesinde yenen akşam yemeklerinin romantizmi" değil. Filmin mantıksız bulunmasının temelinde romantizmin tanımındaki ihtilaflar yatıyor zaten.

Filmde yoğun bir cinsellik ögesi var, hem konuya bağımlı hem de bağımsız olarak. (Sinan Çetin'in reklamcı olmasının bununla bir alakası var mı acaba?) Oyunculuk konusunda bence Teoman şarkıcılığından çok daha fazlasıyla katılmış bu filme, Okan Bayülgen'se yer yer Okan Bayülgen olduğunu unutturacak kadar iyi oynamış. Eğer insanların dış görünüşleri estetik ise ses tellerinden çıkandan da bu kriteri beklemiyorsanız, Yasemin Kozanoğlu bile iyi olmuş -ki ben kendisinin gereksiz manken oyuncu olarak kadroya alındığı gibi bir önyargıyla gittim filme-. Bir de filmin onca yıllık tarihini ucundan köşesinden takip edenler anlayacaktır ki, filmin konusu defalarca yazılıp çizilip değiştirilmiş, nerden nereye gelinmiş. castingde ilkin Okan Bayülgen'in adı geçmesine rağmen Teoman'ın daha uzun sahnelerinin olması bile bunu kanıtlıyor.