Görsel efektleri olmasa sinemalarda oynayabilir miydi bu film orası meçhul.Başrol oyuncularının da o dönem şimdiki popülerliklerinin yarısına bile sahip olmadğını düşündüğümüzde bir video filmi olarak çıkabilirdi karşımıza.Şu an olsa rüya kadro diye adlandırabileceğimiz albenili kadrosu ve başarılı efektleri var sadece,bunlar olmadan bir kere bile izlemenin zor olduğu bir film.Bu arada Gerard Butler ciddi biçimde kötü oynuyor.Seneler içinde kat ettiği mesafeyi görmek de oldukça ilginç.
izlerken baya etkilendim özellikle görsel efekleri süper ama keşke afişteki sahneler olsa yani ejderhaların nasıl uyandığını ve çok daha sonrasını gösteriyor yani o uçaklarla helekopterlerle savaş sahnelerini gsterse iyi olurdu ama o zamanda daha klılişe olurdu bu haliylede güzel 10/9
aslında iyi bir ferilim unsuru yratılmış başarılı görsel efektlere sahip bir film olmasına rağmen senaryonun yavanlığı filmi basit bir aksiyon filmi olmaktan öteye götüremiyor ne yazık ki üstelik oyunculuklarında çok başarısız olduğunu hemen eklemeliyim ama tüm bunlar bir derece afedeilebilir kusurlar olmasında karşın filme en çok kızdığım hata 2020 yılına kadar geçen süreyi bir kaç cümle ve resimle tarif etmeye çalışmasıydı burada etkileyici sözde ariv görüntüleri ve flash-back ler filmin seyir zevkini kat kat artırabilirdi üstülük filmdeki ejderh tasarımında da çok sık kopukluk olduğunu söylemeliyim filmdeki en(tek) başarılı unsur harika sanat yönetimiydi gerçekten set tasarımları gerçeğe çok yakın ve görkemliydi üstelik görkemi nedeniylede ürkütücüydü ve sırf bu çok başarılı sanat yönetimi için boş bir vakitte izlenebilir film
çok iyi bi film olmadığı kesin, denildiği gibi beklentiyi yüksek tutmamak gerek ama Christian Bale ve Gerard Butleri aynı filmde izlemek cidden çok hoştu=)..***..
genelde filmi izlemeden yorum yapmak adetim değildir ama ejderha ve itfaiyeci kelimelerini birarada görünce bu ne yaw dalga mı geçiyorlar dedim kendi kendime ne ilgisi var yani. Ejderhanın çıkardığı bütün yangınları söndürürüm en sonunda o da sıkılır veya ateşi biter böylece dünya da kurtulur da der bu kahraman itfaiyeci arkadaş allah bilir. Level 15 itfaiyeciyim kimse beni tutamaz yıkar geçerim ejderleri :)
ORTAÇAÐ FANTEZİLERİYLE BİLİMKURGUYU BİRLEŞTİREN BİR AKSİYON FİLMİ.HAYRANI OLDUÐUM X-FILES DİZİSİNİN YÖNETMENİ TARAFINDAN ÇEKİLEN BU FİLMİ ÇOK BAŞARILI BULMADIM.ZATEN TÜM DÜNYA SİNEMALARINDAN DA SESSİZ SEDASIZ GEÇTİ.BÖYLE ABSÜRD BİR KONUYLA ZATEN DAHA FAZLASI BEKLENEMEZDİ.FİLMDE UÇARAK EJDERİ YAKALAMAYA ÇALIŞTIKLARI SAHNELER(FİLMİN DE EN İYİ SAHNELERİYDİ) VE EJDERLERİN TASARIMI DIŞINDA DİKKAT ÇEKİCİ HİÇBİR ŞEY YOKTU.fatihkuru`YA KATILIYORUM.BANA 1996 YILINDAKİ ID-4 FİLMİNDE İSTANBUL`UN YOK EDİLDİÐİNİ GÖSTEREN AFİŞİ ANIMSATIYOR.AYRICA FRAGMANDA EJDERLERİN ORTAYA ÇIKIŞ TARİHİ OLARAK 2084 GÖSTERİLİYOR AMA OLAYLAR 2020`DE GEÇİYOR...
Karanlık bir gelecek tasviri sunan, son derece başarılı görsel efektleri ile dikkat çeken (ejderhalar kesinlikle inanılmaz derecede gerçekti) filmde Matthew McConaughey'in de fazlasıyla karizma olduğunu belirtelim... (6/10)