rudeonerudeone
1.698 değerlendirmeler
2 Kasım 2011 tarihinde eklendi
söylediklerine,gösterdiklerine,incelediklerine ve yaptığı çıkarımlara bakarsak son derece tatmin edici ve kaliteli bir belgesel olduğunu söyleyebiliriz.michael moore 2 saatlik süreye sığdırabildiği kadar değinebilmiş konuya.ancak bahsedilenlerin inanılmaz ciddi ve toplumları,insanlık tarihini doğrudan etkileyen konular olduğunu biliyoruz.o yine de bu kısıtlı zaman zarfını gayet efektif kullanmış.dolu dolu bir belgesel yapmış.amerikan kültürüne farklı açılardan bakan ve kesinlikle "american dream" dediğimiz olayın gerçekleriyle yüzleştiren bir film.gerçi çoğumuz bu rüyanın nasıl bir şey olduğunu zaten biliyorduk.ancak yine de yeni şeyler öğretti bu belgesel bizlere.akıcı,çabuk biten bu filmi herkesin görmesi ve bazı şeyler öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum.pişman olmayacaksınız.
Moore Amerika halkına pompalanan korku ve bunun sonuçları üzerine etkileyici bir iş çıkarmış.Animasyon bölümü Amerikalıların silaha tapma boyutuna varan ilgilerini çok iyi aktarmış.En ilginci ise Kanada'nın bir şehrindeki son yıllarda meydana gelen tek silahlı olayın bir Amerikalı tarafından gerçekleştirilmesi..
Aptal amerikalıları biraz daha yakından tanıma fırsatı veriyor bu belgesel bize.Ne kadar "dandik !" bi toplum oldukları açıkça anlatılıyor.Tahmin ettiğimden çok daha güzeldi.İzlemeyenlere tavsiyedir.
her şey mükemmel o bir yana...ama amerikan tarihini özetleyen o kısa animsyon dünyalara değerdi yani...öldüm bittim resmen...10 puan 10 puan 10 puan...40 puanla şampiyon!!!!!
mükemmel bir belgeseldi..o kadar mükemmeldiki oscar alması imkansız...çünkü baştan sona amerikan politikasını eleştiriyor..bence çok doğruda yapıyor..özellikle filmde başlangıçta geçen bir söz varki tam anlamıyla bugünkü amerikayı özetliyor.."abd için sıradan bir gündü,yine çiftçi ekininin biçiyor,sütçü sütünü dağıtıyor ve başkan yine bizimadını telafuz bile edemediğimiz bir ülkeyi bombalıyordu.." amerikada silah çılgınlığının ne hale geldiğini ve bunu destekleyen bir hükümetin olmasının nekadar içler acısı olduğunu gözler önüne seriyor..bir yanda ateşe körükle giden ve hiçbirşeyi umursamayan medya bir tarafta ateşin düştüğü yerde yanan insanlar...herşey en doğallıyığıyla gözler önünde..yönetmen MICHAEL MOORE kendi doğduğu kasabasından bütün amerikaya yayılan bir çılgın yolculuğa çıkartıyor bizleri..silah çılgınlığı...inanın bu filmi seyredene kadar silah benim için sadece mermi atan bir aletti..ama bu filmi seyrettikten sonra silahın insanlar için değerini çok iyi anladım..kimileri için özgürlük,güvenlik kimileri içinse hayatın sonu.. filmde unutulmaz dıaloglar unutulmaz görüntüler var..birçoklarının nefretle yaklaştığı bir şarkıcı olan MARILYN MANSON'nun konuşmasını dinleyince BUSH'un yerinde şimdi bu adam oturmalıydı diyor insan içinden..gerçekten mükemmel laflar etti..bu belgesel gerçekten çok ama çok güzel..izlemeyenler var ise mutlaka gitsin seyretsinler..yanlız buna sakın bir sinema filmi havasıyla gitmeyin..çünkü büyük hayal kırıklığı yaşarsınız..sadece insanların nereye gittiklerini görmek açısından güzel bir tecrübe olucaktır..kesinlikle kaçırmayın..son olarak bu belgeselin oscar alamıyacağını söylemek sanırım pek şaşırtıcı olmaz..ama gönül isterdiki bu belgesel alsın oscarı...
İçinde cok ama cok guzel soylemler ve söyleşiler olan ki buna elestirilere harika bir sekilde cevap veren Marilyn Manson da dahil cok ama cok guzel bir belgesel, herkesin izleyip icinden bir cok sey ogrenicegi bir belgesel.10/10
Şu ana kadar izlediğim en iyi belgesellerden biri.Michael Moore her zamanki gibi harika bir iş yapmış.Ben biraz geciktim izlemekte ama, napalım böyle oldu :)))
İzleme tahammülü gösterdiğim bir belgesel ama izledikten sonra moorun ne kadar kaliteli bir iş çıkardığını gördüm.... Sizi bilmem ama beni bazı yerler çok etkiledi...
Utan başkan bush utan işte Michael Moore Zaferine bu sözleri ekledi..filmde onun için çekildi zaten silah kullanan insanların utanması için gecenin adamıydı bence(filmi izlemeyen varsa izlesin film süper oscar aldı zaten niye yazıyosam bunu :)
Michael Moore keske seninle bir tanıssamda elini sıkabilsem.Sisco be Fahrenait kadar mükemmel hatta onlardan daha iyi bir belgesel olmus.İşte muhalefet böyle yapılır.9.5/10 (her ülkeye bir tane böyle adam lazım)
gerçekten çok güzel bir belgesel...herkesin izlemesi lazım aslında ama bulması zor bir filmdir kesin. ama michael moore’u alkışlamak lazım o kadar güzel. bulduysanız kaçırmayın elinizden izleyin! 10/10