Mulholland Çıkmazı
    Mulholland Çıkmazı hakkında görüşlerin ?

suadiyekartali
    suadiyekartali

6 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Bu filmi tek anlayan heralde yönetmenin kendisi olmuştur...
    Filmde herşey bizim hayal dünyamıza bırakılmış ancak filmi izlerken o kadar çok insanın aklı karışyor ki hayal bile edemezsiniz...
    BENce vasat bir film gereksiz zaman kaybı.
    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

12 Aralık 2010 tarihinde eklendi
    Naomi Watts ve Laura Elena Harring şahane, gerisi bahane!
    odinhan
    odinhan

12 Eylül 2010 tarihinde eklendi
    Naomi Watts bu filmde oynamaya nasıl ikna edilmiş en çok onu merak ediyorum.10/4
    wentworthmiller-2
    wentworthmiller-2

1 Eylül 2010 tarihinde eklendi
    David Lynch sinemasını izlemeden önce az çok hepimiz tanırız. ? Sıra dışılığın? sınırlarını zorlayan bir yönetmen. Filme başlamadan önce de buna hazır olmanız gerekir. Önce izleyecekleriniz tek düze bir karışıklığa neden olmadan ilerlerken ortaya bir kutunun çıkmasıyla aslında her şeyin rüya olduğunu ve devamın da izleyeceklerinizin rüyadaki insanlarla gerçekteki insanların karakter değiştirmesinin başkarakterimizin nasıl etkilediğini görüyoruz. Bu kısımda yine bir karışıklığa yol açmadan ilerlemiyor yönetmen. Hayal, rüya ve gerçek arasında yol alarak bazı ipuçlarına değinse de siz zaman dilimini anlamaya çalışırken bunların farkına varamıyorsunuz. Parçalar tamamıyla yerine oturuyor rüyadan kesitlerle şimdiki zamanda faktörünü karıştırmanız olası ancak az bir dikkatle filmi çözmeniz, anlamanız bittikten sonra ?bu muydu şimdi? Veya ?müthişti? demenize zemin hazırlıyor. David Lynch'ın filmlerindeki amacı genel olarak izleyiciyi film bittikten sonra başka bir rüyaya sürükleyerek film üzerinde yoğunlaşmasını, anlamaya çalışmasını sağlamak. Bunu bu ve birkaç filmini izleyerek anlayabilirsiniz. Bu filminde de yönetmen bunu fazlasıyla başarıyor. Final sahnesine geliyor ve film bitince bir süre olduğunuz yere çakılı kalıyorsunuz sadece düşünüyorsunuz ve bir şeyleri anladığınız farkına varabiliyor ve bir başyapıt izlediğinizi biliyorsunuz..Bu durumda kesinlikle izleyiciye göre değişebilir'Kurgu ve senaryo müthiş denilecek kadar başarılı.Biraz daha anlaşılır şekilde bağlanabilir miydi demek istiyorsunuz zaten az çok anlamışsanız ve yönetmenin tarzı hakkında bilginiz varsa buna hiç ve hiç gerek kalmıyor.Durgun işlemesi bu filmde olumsuzluk yerine her şeyi daha iyi anlamanız konusunda bir olanak sağlıyor.Ayrıca bu durgunluk sonrası nasıl bir sahneyle karşılaşacağınızı tahmin edemiyor sürekli bir merak içinde bulunuyorsunuz.Bu da heyecanı üst seviyede tutmakla birlikte filmin havasına uygun bir şekilde gerilim yaşatıyor.Oyunculuklar..Kesinlikle mükemmeldi, çok fazla başarılı ve gerçekçiydi..Naomi Watts ?ın performansı ayakta alkışlanabilir derecede göze çarpıyor.Genel olarak film başyapıt sözünü hak ediyor.Heyecan gerilim, karışıklık, beyin yorgunluğuyla 4/4? lük diyorum..Göze çarpan birkaç mantık hatası var ama bunları umursamıyorsunuz zaten J İzlenmeli..10/8.6
    mydreams04
    mydreams04

4 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    Olağanüstü bir psikolojik şölen.. Eşsiz, benzersiz, mükemmel. Sinemanın başyapıtlarından.. 9/10
    özfat79
    özfat79

28 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
    arkadaşlar bazı filmler vardır izleyiciyi zorlar onun da filme dahil olmasını sorular sormasını cevaplar vermesini bekler..bu filmde anlaşılmayacak bir şey yok aslında..biraz lynch sinemasına aşina olan ve sabredip filmi 2 kere izleyebilen herkes anlar.cevapsız kalan sorular yok..anlamayan arkadaslar mail atabilirler.cevaplandırmaktan minnet duyarım.
    Ayaz
    Ayaz

23 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
    Filmi çok dikkatli şekilde izledim.Filmi tam anlamak için David Lynch olmak lazım ama kendine özgü bazı şeylerin sizin yorumunuza bırakıldığı açık.Yani kimse ben %100 anladım diyemez.
    bergmanfun
    bergmanfun

17 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
    kara film türünde bergman üstadla aynı yeri paylaşır gözümde tabi sinemasallıkta ona yetişemez ama..
    sinema
    1 ziyaretçi
    23 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    Bu filmi en iyi ben anladım diyen kişi bile yanılmıştır bence. İzleyin... sıkılma sorununuzu göz ardı ederek ve beklentisiz izleyin derim. Tabiki de Naomi Watts için... iyi ya da kötü ,sıkıcı diyen tüm izleyiciler haklıdır zaten...
    pyloth
    pyloth

20 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    6/10.. Filmin başları çok sıkıcıydı. Az daha kapatıcaktım ama sonradan olaylar değişmeye başladı. Gerçi sonunu da pek anlayamadım filmin. Boş bi gecenizde izleyin.:)
    mavigitar
    mavigitar

6 Mart 2010 tarihinde eklendi
    david lynch in kafasına ulaşmak zor bir iş! herkesler başaramaz bunu. onun içinde... bunu başaramayanlar bu filmin sonu yok gibi ecüş bücüş yorumlarla doldururlar ortalığı :) bir insanın bilinç altında neler gizlidir yada içimizde ne gibi fantazilerimizi tutuyoruzda haberimiz yoktur... işte bu gibi soruların cevabını david lynch abimiz bence böyle olur diyor. ben bi çok arkadaşımla hadi bi film izleyelim ve size ilginç bie deneyim yaşatıcam diye izletirim... =) ve filmleri arasında beni en etkileyen gerçekten tüylerimi diken diken eden bir filmdir bu mulholland dr. . ve İnland Empire filminde ise adam bütün gücünü, yeteneğini, olağanüstü kurgu zekasını ortaya koymuştur. tekrar derim ben herkes izlemesin bu adamın filmlerini zaten çok popüler olmasın bu filmler herkes bilmesinki bilenler içinde özel kalsın ;)
    gurtukan
    gurtukan

20 Şubat 2010 tarihinde eklendi
    David Lynch pekçok filmini seyredip her seyrettiğim filmden sonra pişman olduğum ama başka bir filmi karşıma çıkınca belki bu biraz anlaşılırdır deyip izlemek istediğim bir garip yönetmen. Filmlerinde çok değişik bir kurgusu varmı evet var. sonuna kadar acaba ne olacak diye merak uyandırıyormu evet uyandırıyor. Ama sonunda hiçbir şey olmuyor. Ve filmleri bittikten sonra asla tekrar görmek istemiyorsunuz. Bu adamın bu filmde ne anlattığını bilmek istermiyim onu bilmem ama sinemagrofi ve eğlence olarak hiçbir şey vermiyor. Birkaç arkadaş bir araya gelip hadi david lynchin şu filmini beraber seyredelim asla demessiniz. Veya bir arkadaşınıza şu filmi güzel izle diye tavsiye edemessiniz. Bunun sebebi filmlerinin yalnız ve karamsar dünyaları değil yada zekice kurgulanmış ama kendisinden başka kimsenin anlamasına imkan tanımayan fantezi gerçekliği değil. Sonunda hiçbirşey anlatmaması.
    volkanick
    volkanick

2 Ocak 2010 tarihinde eklendi
    İnsanlar genel olarak kendilerini yanlarında aptal,ezik..vb şekilde hisettikleri şeylere hayranlık duyarlar.Ve ne kadar zeki olduklarını göstermek için o şeylere ne kadar yakın olduklarından dem vurup kimsenin anlamadığını düşündükleri şeyler hakkında ahkam kesmekten,ağızları açık dilleri dışarda ve üflesen yıkılıcakmışcasına ayakta alkışlamaktan zevk alırlar.Aslında burada başı ve sonu belli bir hikaye anlatılmıyor.Hepimizinki gibi zaman zaman karışık ve günlük hayatta yaşadıklarımızdan izler taşıyan bir rüya ve intihara götüren bir travmayla harmanlanan, neyin ne zaman bitip ne zaman başladığının ve aslında ne olduğunun belli olmadığı bir kaos var karşımızda.Filmin hayranlarının işaret etttiği kovboyun-Düşünür gibi yapma gerçekten düşün-repliğine inat,david lynch için yönetir gibi yapma gerçekten yönet denmesi kanaati içimde ağır basarken,bir yandanda 140 dakikalık bu kabusa tekrardan katlandıktan sonra düşüncelirimin ne olacağını merak ediyorum.
    vforvendeta
    vforvendeta

4 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    Yav yorumları okuyup ne tür bir karmaşıklıkla karşılaşacağımı biliyordum hatta kayıp otoban filminden beri sabıkalıydı tarzını biliyordum hadi dedim belki bu filime herkes iyi demiş vardır bir sebebi izleyeyim dedim izledim tamam ilk başta karmaşıklığı anlayamadım rüya olduğunu biraz çaktım ama nesneleri anlayamamıştım karakterlerin yerlerini onlarıda netten bulup okudum eee yine değişen birşey yok değeri aynı filmin tekrar izlemeyi gerektirecek bir durum göremiyorum hani mementoda karmaşık bir filim hatta bir çok karmaşık filim sayarım size ama onlarda heyecan var sizi merak ettirir gerilirsiniz yani bir duygu yaşarsınız ama bu filim buz gibi soğuk hala aaaa vaybe dedirtecek hiçbir durum yok tek heyecanlandırıcı sahne kayıp otobandaki gibi hadi birde içine sex katimde tam olsun demiş yani iğrençliğin basit ilgi çekmenin yolu suçunu örtbas etmenin yolu. Birde mesaj verim kaygısı var şeytanın avukatı filmi gibi başka hiçbir atraksiyonu yok filmin. Bütün bunları anlatabilmek için filimi gereksiz yere uzun tutmuş yani 20 dakikalık filimi 140 dakikaya yaymak olağanüstü bir başarı esasında bu yönetmen gençliğinde gece seansı denen kuşaktan geldiği için normal uykusu kaçanlar için birebir film 10 dakkayı geçmez uyursunuz
    novajrdeli
    novajrdeli

12 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    Daha öncede duyduğum çok karışık film,hiçbirşey anlamadım sözlerini bir yana bırakıp filmi izledim.Uzun bir müddet bu olaylar nasıl açıklağa kavuşacak, sonu nereye varacak diye düşünsem de film aşağı yukarı çözülmüştü.

Filme henüz izlememişlere sözüm: Fİlm hiç de öyle 3 kere 5 kere izlenince anlanacak kadar anlaşılmaz değil.Karışık ve gerçekten biraz dikkat istiyor ama çok güzel...