Filmden ne yazık ki beklediğimi bulamadım... İlginç bir konu bana göre heyecansız ve tekdüze bir şekilde anlatılmış. Zaman zaman sıkıldığımı itiraf etmeliyim. Konunun yüzü suyu hüRmetine 10/6.5...
Ben de aldığı puana aldanıp iyi bir film olduğunu düşünüyordum ve sonunda izledim. Aksiyon, gerilim türünde olmasına rağmen, çok saçma bir senaryo ve konuya sahip olduğu için hiç heyecan vermiyor malesef. İzlerken "hadi ordan" diyorsunuz içinizden... İlginç olan imdb'de 15.000 in üzerinde kişinin verdiği oyların ortalamasının 10 üzerinden 8 olması. Bence hakettiği puan 5/10
İlginç bir fikir , farklı bir çıkış noktası fakat olaylar sanki çok yüzeysel ve tekdüze bir tempoda ele alınmış. Belirli bir fikir tutarlılığı olmadan aile içi şiddet - öğrenciler ve genç nesil dejenerasyonu - şiddetin içselleştirilmesi - İnsanoğlunun zaafları hayatta kalma içgüdüsü - iktidar sistem eleştirileri gibi pek çok konunun bombardımanı yapılmış. Ve ölümler o kadar basit çekilmiş ki insan da herhangi bir vahşet ya da ürperti duygusu uyandırmıyor.Fikir orjinal olsa da vasatın altında bir B - film...
Şimdi size söyleyeceklerim ilginç gelebilir ama bu film madem insanların hayatlarının ne kadar önemli olduğunu ve bunun için gereksiz saygısızlıkları yapmamayı öğretiyor ve madem bu film 2000 yapımı o halde testere nin kousu azda olsa bu filmden çalıntı. Tabiki testereyi daha farklı işlemişler. ama eminim bu film testereye ilham kaynağı olmuştur. 10/9
böyle saçma sapan ve sırf adrenalini yükseltmek için yapılan bir filmin nasıl olurda not ortalaması 7.5 olur bence bunun yarısını bile haketmiyor.gerksiz şiddet,gereksiz drama ve çok kötü senaryo,çok kötü oyunculuklar ve de berbat bir yönetim.filmde sadece takeshi kitano ve hikaye iyiydi.ilk defa büyük umutlarla izlediğim bir filmi bu kadar kötü buluyorum bunun sebebide not ortalamasının 7.5 olmasıydı.
filmi dvd'den izledim.kamera arkasındaki yönetmenin sadistçe ve aşırı sert tepkileri(oyunculara ve set ekibine karşı)bana biraz ağır geldi.ama film de o kadar da bir gerginlik yoktu.sadistçe çekilen bir dram gerginliği :p
yıllardır beraber olduğunuz arkadaşlarınızın bir gün sizi öldürmek isteyeceği hiç aklınıza gelir mi.bu filmi izlerseniz aklınıza gelir.42 kişilik bir sınıf japon hükümeti tarafından bir adaya gönderiliyor.görev çok basit.herkes birbirini öldürecek.sonuçta sadece bir kişi kalacak ve krtulacak.göreve karşı gelen olursa yine öldürülecek.sonuçta öğrencilerin yapması gereken iki şey var.ya kendilerini öldürecekler ya da arkadaşlarını.işte filmin böyle ilginç bir konusu var.bu katliama kızamıyorsunuz.hatta öğrencilerin yaptıklarını haklı buluyorsunuz.sonuçta yaşamak istiyorlarsa başkalarını öldürecekler.köşeye sıkışan bir kedinin yaptığı gibi.sonuç olarak ölüm oyunu bazı eleştirmenlerce beğenilmese de bana göre içinde düşündürücü bir çok şey barındıran ilginç bir film.benden tavsiye.mutlaka izleyin.