çok üzüldüm bu filmi izlerken..sonu etkileyiciydi..uzun bir yapıt ama konusuna kaptırıyor insanı vakit geçiriyor hemen..değişik kültürleri anlamak için izlenebilecek bir film.
Filmin ilk yarısında bazı sahnelerde sinemada olduğumu unuttum. Çok önemli bişey anlatmayan ama kendi içinde gizemini barındıran, naif hoş izlenesi bir filmdi. Vadi hayranları gitmesin. İnci Küpeli Kız'ı beğenenlerse kaçırmasın.
her zaman Japon kültüründen etkilenmişimdir.Belkide beni en çok etkileyenler, erkekliğin simgesi samuraylar ile kadınlığın simgesi geyşalar.filmin uzun olmasına ragmen bir solukta sıkılmadan seyrediyorsunuz.ask hikayesi seyretmek isteyenlere tavsiye edebilirim.
Güzel bi filmdi.Müzikler,danslar,Japonların o mistik havası iyi verilmiş. En güzel ve gerçekçi anlatılanı ise kadınlar arsındaki çekişme.Demek kadınlar her yerde aynı:) Yalnız üzülerek farkettiğim bişey oldu. Kimse de çıkıp ben bu geyşayı alıp evimin kadını yapayım demiyo.O geyşaya aşık olmasına rağmen.Yani o kdr kabul edilir bir şey olmuş ki geyşalık sanki bir geyşa ömür boyu geyşa olmak zorunda.Oysa bizim Türk filmlerinde öyle miydi? Esas oğlan kötü yola düşmüş kızımızı alır evinin kadını yapmaz mıydı? Ben izlerken hep bunu düşündüm acıdım geyşalara...Bi de sanki filmin sonu biraz aceleye gelmiş gibi geldi bana..ama yinr de çok etkileyici bir film.Mutlaka görülmesi gerekir diye düşünüyorum.İzlerkn hiç ama hiç sıkmıyo..
Güzeli bir film, izlerken yormuyor, aksine dekor ve kostüm seçimlerindeki başarıların sonucu olarak rahatlıyorsunuz. Ve bu rahatlığı muhteşem keman sesleri eşlik ediyor.
Büyük bir baş yapıt olamasa da klasikler arasında kendine yer bulacağına inanıyorum. Tavsiye edebileceğim bir film. 10/7
film gerçekten çok güzeldi. özellikle baskanın sayuriye bakısında askı görebiliyorduk. fakat kitap tabiki çok daha detaylı ve bilgilendirici. izlemesi çok keyifli bir film idi.
Film senaryosu ve oyunculuğu ile göz dolduruyor. Fakat zorlama ingilizce ile oynayan oyuncular filmin atmosferini zedeliyorlar. Bence kendi dillerinde konuşsalar çok daha güzel bir film olurdu.
filmin süresi 3 saat olmasına rağmen size tek bir dakikasında bile sıkılmayacağınıza garanti verebilirim.film o kadar sürükleyici o kadar muhteşemki keşke daha uzun sürseydi diosunuz ayrıca filmin işlediği konu ve yönetmenlik tek kelimeyle süper!!mutlaka izlemeniz gerekir die düşünüorum!!!