oguzkaan-boga
14 Şubat 2008 tarihinde eklendi
Arkadaşlar biraz araştırın sonra ilk filmle kıyaslayın...Bu film zaten bir üçleme(trilogy)...Yani film beğenilince 2. ve 3.'ler çekilmedi...
Birde Reloaded ve Revolations'da felsefede aşırıya kaçtılar ve millet anlamadı en azından benim çevrem öyle...Ama Reloaded ile ilgili bir makale felan okursanız gerçekleri anlarsınız...Yani film sıradan bir aksiyon filmi değil...İlk filmde ikincide üçüncüde benim için 10 üzerinden 10...
Hem senaryo hem de aksiyon sahneleri olarak serinin en güzel filmi bence.Tek ve en büyük dezavantaji 2.film olması.Bu filmden sonra 1 haftamı matrixin senaryosunu anlamaya çalışarak geçirdim :)5 6 yer dışında hepsini anladığımı düşünüyorum.Matrix le alakalı herşeyi biliyorum diyen biri varsa msj atarsa sevinirim :)
Beklediğim gibi değildi. Ama aksiyon açısından gerçekten iyi. O müthiş takip sahnesi hala aklımda. Ama ne yazık ki ilk filmin gölgesinde kalıyor. Felsefi mesajlar bu filmde sırıtıyor. Ben devam filmlerini, ilk Matrix filminden ayrı tutuyorum. Keşke olmasaydı diyorum.
müthiş bir film olmuş. tam beklediğimizi veriyor. ve bire göre daha geniş kapsamlı bir yapı işliyor. yani insan ilişkilerine, neo nun pisikolojik sorunları, zion şehrine giriş. konu biraz daha derin bir yaoı işliyor. yani temelinin matematik ve felsefeye dayandırıyor. neo nun nasıl oluştuğunu anlıyoruz. bide görsel efekt kısmı. daha önce başka filmlşerde uygulamamış sahneler var. tabi bizde sonuca ulşacak daha cok soru ortayacıkıyor. neyse filmi mutlaka seyredin.
The Matrix'in görkeminden uzak olduğunu düşünsem de, sinema salonuna girerkenki umudum dışarı çıkmadan sönmüş olsa da çok güzel bir film olmaktan çekinmiyor Reloaded :P Sadece serinin diğer filmlerinden "daha az iyi" olduğu kanaatindeyim. 8/10
Yazarken biraz espritüel bir laf gibi geldi fakat tekrar tekrar okuduğumda benim bile hoşuma gitmedi. Senin seçme özgürlüğüne ve zevklerine karşı amacını aşan bir yazı oldu satanist.com.Bundan dolayı özür dilerim.... Ama Reloaded harbi kötü filmdi yaw bence Keanu Reeves'in Johnny Mnemonic filminden sonra çevirdiği en kötü film.
VASAT. TEK KELIMEYLE BOYLE IFADE EDILIR.BIRINCISIYLE SUKSE YAPTI,HEYECANLA IKINCISI CIKTI=HAYAL KIRIKLIGI.O COK ABARTILAN ARABA SAHNESI HEMEN HEMEN TUM AMERIKAN FILMLERINDE VAR.VE ILK BIR SAAT COK MONOTON .CAN SIKIYO.VATANDAS ILK FILMDE ILK DEFA BOYLE EFEKTLER GORDU,HAYRAN OLDU.AMA BENCE BIR EFEKT BELGESELI GIBI BIRSEYDI.
İlk filmin gölgesinde kalan ama daha zengin bilgisayar efekleri ve yüksek temposu ile keyifle izlenen bir ara film. Aksiyon ve yaratıcılığın zirvede olduğu, hikayenin tüm hızıyla sürdüğü bu ikinci bölüm ne var ki anlam ve felsefe bakımından gücünü çok kaybetmiş. Ama bunun tamamlayıcı bir ara film olduğunu düşünürsek çok da önemli değil. Sonuçta öyküyü tamamlamak için üç filmi de izlemek zorundasınız..
ya paşa nereyi açsam senin şu fiyasko lafını görüyorum sen filmden anlamıyorsun galiba senin o çok sevdiğin matrix(tabi ki benim de çok sevdiğim) ve diğer bütün bilimkurguların babası terminatördür.ayrıca filmde çok güzeldi herşeyiyle.........
BU ARADA MATRIX FANLARINA DUYULUR.WEB SİTESİNDE ANIMATRIX ADINDA YENİ BİR MATRIX OLAYI ÇIKTI.YANİ MATRIX DÜNYASI İÇİNDE GEÇEN KISA ANİMASYON FİLMLER.İŞTE BU FİLMLER 9 BÖLÜMDEN İBARET FAKAT BU FİLMLER KISA BİR SÜRE SONRA DVD VE VİDEO İÇİN YAPILMIŞ FİLMLER.YANİ WEB SİTESİNDE YAYINLANMIYACAK.WEB SİTESİNDE SADECE TEASER HAZIRLANMIŞ.ŞİMDİ 9 AYRI HİKAYE WACHOWSKİLERİN KENDİ YAZDIKLARI SENARYOLAR YANİ FARKLI BAŞIBOŞ HİKAYELER DEĞİL.BÜTÜN BÖLÜMLERİN BUNLARA FİLMLERDE DAİL,HEPSİNİN BİRBİRİYLE BAĞLANTISI VAR.YANİ BU 9 BÖLÜMÜN İLK BÖLÜMÜ BİZİM İZLEDİĞİMİZ İLK THE MATRIX FİLMİ VE SONRA BUNDAN SONRA ANİMASYONLAR DEVAM EDİYOR.İŞİN HEYECANLI KISMI SON ANİMASYON YANİ 9.BÖLÜM TAMAMİYLE YENİ MATRIX FİLMİ MATRIX REOLADED İLE İLGİLİ.ZATEN WACHOWSKİLER BU HABERİ İLŞETMİŞLER,MATRIX REOLADED GERÇEKTEN İLK BÖLÜMDEN DAHA KARIŞIK OLACAKMIŞ VE MATRIX RELOADED FİLMİNİ TAM ANLAMAK İÇİN ANIMATRIX 9 BÖLÜMÜNÜ İZLEMEK GEREKİYORMUŞ.İŞTE ANIMATRIX 9,UN SONU REOLADED İLE DEVAM EDECEKMİŞ.
Ya ben bu filmden hiç bir şey anlamadım 1.film çok süperdi ayrıca arkadaşlar kızmasınlar ben matrix fanı falan değilim bu film çok karışık olmuş ve gereksiz yere dövüşüyorlar.Örneğin mesela yaklaşık 5 dakika dövüştükten sonra Neo diyoki niye dövüştük öbürü seni tanımaya çalıştım diyo.Haksız mıyım arkadaşlar?
bana göre degeri zaman geçtikçe anlaşılacak harika bir film sadace aksiyon degil konu bakımındanda ilk filmin yanında ezilmeyen bir film zaten ilk başlarda çok kötü diyenler zaman geçtikçe fikirlerini degiştirmeye başladılar bile kesinlikle izlenir