görüntülerin şahane olduğunu, o dar kafalı insanlara rağmen Sicilyaya yerleşme isteği uyandıran film.saçlarını kızıla boyatıp, meydandaki cafede sigara içmesi filmin en güzel karesidir..bi an olsun sıkılmadan, keyifle 2. kez yine izledim..***..
bir ergenin cisel çatışmaları buhranları ancak böyle anlatılırdı. renato'yu bunalıma sokan kadının belluci olması ne kadar isabetli. zaten guseppe tornatore bu filmin senaryosunu belucci için yazmış. ayrıca bu yönetmeni 1900 efsanesi ve cennet sineması(en iyi film oscarı) adlı iyi filmleri var. görmenizi tavsiye ederim.
İnanılmaz sarsıcı gerçek masum bir aşk, beklentisi sıfır olan ve gerçekle yüzleşen masum bir çocuğun aşkı ve kadının yaşadığı tüm zorluklar komedi diliyle anlatılmış gibi gösterilse de aslında dram ve hüzün barındırıyor son sahne çok hüzünlü bir bitiş ve veda zaten bütün vedalar hüzünlüdür dokunaklıdır duygusal ve derin biri için kesinlikle izlenmesi gerekn bir film...
Kadın, içinde bulunduğu toplumla mücadele ederken eşi de o toplum için düşmanlarla mücadele içinde. Bundan o kadar derin bir anlam çıkardım ki, son sahnede ikisinin de yorgun, yıpranmış bir şekilde yürüyüşleri gözümün önünden gitmiyor. Ve o çocuğun sondaki güzel tavrı.. Başlarda her ne kadar onaylamasam da düşüncelerini, tavırlarını sonunda yapması gerekeni yaptı. Şiddet sahnesinde sanki benim canım yandı, çok gerçekçi ve vahşiceydi. Kadınların, o kadına destek olmaları, omuz omuza vermeleri gereken yerde kıskançlıkları yüzünden böyle yapmaları fazlasıyla iğrenç bir durum. Ve kimsenin bir yardım eli uzatmaması. Kadının oradaki acı çığlığı bile her şeyi anlatmaya yetti. Güzel bir filmdi. spoiler:
ergenlik çağına yeni adım bir çocuğun durumları ancak bu kadar iyi ifade edilebilir.öte yandan altan alta 2. dünya savşı italyasını da iyi işlemiş bir film.izlenmeye değer...
12 yaşındaki bir çocuğun platonik aşkı süper bir şekilde anlatılmış ayrıca yeşilçamın sıkça değindiği kötü yola düşme kilişesini bu film çok etkileyici bir biçimde işlemiş sıkılmadan izleyebileceğiniz çok hoş bir film
Bu filmi eleştirenler önce kendileri böyle bir eser koysunlar ortaya, film aslında bir çok mesaj içeriyor, kadınları taşlamak namus kavramı bir tek Arap toplumlarında olmadığını gösteriyor, Aslında batı dünyasının Kadına verdiği değer açısından ne kadar batık olduğunu gösteriyor. Kadına demirden bekaret kilodu giydirilmiş bak bunu eleştir neden bu konuyuda eklememişler diyebilirsin mesela. Filmde ne arıyor insanlar anlamıyorum.. bence felsefi ve insanı değerler açısından on numara bir film.
Güzel ötesi ama harika deil film süresi kısa olduğu için bazı olaylar atlanılmış sanki ronato rolünü fazla abartılmamış italyanları bilmem ama sanki ama en belirgin olarak avukatın mahkemedeki el kol hareketleri ve daha bir çok oyuncu çok aşırı idi ve göze batıyordu... En güzel sahne bence tabiki malena nın kapıda ronatoyu sigara almak için çağırması ve o anda paraların yerden aldıktan sonraki melananın görüntüsü harika bir ışık ve tapılası bir kadının güzelliği bukadar net görünebilir...
erkek ve kadında var olan çok ince detaylara değinilmiş ve bu detayların masum bir insanın hayatının onların isteği doğrultusunda nasıl şekillendirildiği gözler önüne serilmiş..kadının kıskançlığı kompleksi,erkeğin açlığı, güzel ve alımlı bir kadının çaresizliği..