beck31
1.383 değerlendirmeler
2 Nisan 2011 tarihinde eklendi
Belluci hayranln kamlamas dnda pek bir cakas olmadna inandm bir film oldu Malena. Morricone mzikleri ve ho sahneleriyle etki brakmayan orta karar bir film. 6/10
konusu çok güzel olan bir film bellucci çok iyi bir performans göstermiş keza çocukta öyle sonunuda iyi bağlamışlar anlamlı bir film mutlaka izleyin derim ben ...
Film benim beklentilerimin altında çıktı biraz. Bazı olguların daha yerine oturarak aktarılması gerekirdi diye düşünüyorum. Malena'nın içine düştüğü handikaplar o kadar hızlı gelişti ki, Ranato bile duygularında sürekli sarsılmalar yaşadı fakat sarsılamlara rağmen yinede tutkusu azalmadı. Belki film süresinin kısa tutulması buna etken oldu. Ama olaylar daha oturaklı ve kurgular daha sağlam ele alınsaydı, zaten oyunculuklar güzel, dram türünde bir klasik elde edilebilirdi. Ama bunlara da rağmen güzel yapılmış ve ergenlik dönemini güzel sunmuş izlenesi bir film. 10/6
spoiler: İnsanoğlu, özünde bencil ve kıskanç bir varlıktır. Filmden çıkarılması gereken kesinlikle budur. Erkeklerin, arzu ettikleri fakat ulaşamadıkları kadına nasıl alçakça çamur attıklarını ve yerden yere vurduklarını, kadınların ise kendilerinden daha üstün bir kadını yine aynı şekilde ezme çabalarını görüyoruz. Kadının kocası savaştan geldiğinde insanların davranışlarının değişmesi de yine o aynı bencilliğin ürünüdür.
Öte yandan konunun ergen bir çocuğun perspektifinden işlenmesini ve cinselliğin gereksiz şekilde ön plana çıkarılmasını ben şahsen doğru bulmuyorum. Filmin özündeki düşünceyi zedelemekten başka bir şey yapılmamış bu şekilde. Fazlasıyla abartı barındırılması ile ilgili düşüncelerim de yine aynı şekilde.