60 sn. filminde oynamak için 20 milyon dolar alan Nicholas Cage,Adaption'ın senaryosunu çok beğendiği için 2 Milyon dolar karşılığında filmde oynamayı kabul etmiş.Aslına bakarsanız Cage bu tarz filmlere daha çok yakışıyor gibi.Örnek verecek olursak;Siyam Balığı,Birdy,Raising Arizona,Vahşi Duygular,Melekler Şehri,
Yaşamın Kıyısında,Aile Babası,işte Tersyüz,Üçkağıtçılar,Fırtınalı Hayatlar,Savaş Tanrısı vb. filmlerde gerçekten oyunculuğuyla izleyiciği büyülemeyi başarıyor.Ama son zamanlarda oynadığı filmler gerçekten bir fiyasko.Macera-Aksiyon türünde iyi filmlerde de oynadı.60 sn gibi,John Woo'nun Yüzyüze'si gibi,Büyük Hazine gibi en önemliside Michael Bay'in yönettiği Kaya gibi filmlerde iyi işler çıkardı şimdi hakkını yemeyelim.Brian De Palma'nın Yılan Gözler adındaki gerilim filmi de fena değildi ve de Joel Schumacher'ın 8 MM'si.O da enfes bir gerilimdi mesela.Ama Gace son zamanlarda gerçekten de çok kötü filmlerle karşımıza çıkıyor.Akademi ödüllü bir oyuncuya yakışmıyor bu.Bence derhal menejerini değiştirmeli.Hem de acilen.Gace bir kere çok yetenekli bir aktör.Ama neden kötü projeleri seçiyor anlamıyorum.Hele hele Wicker Man.Aman Allahım bir film bu kadar kötü olabilir.Ya da Next.Sanırım Nicholos Next de Philip K.Dick'in başarılı öyküsüne bayılmış olacak.Çünkü senaryo berbattı.
Gelelim Tersyüz'e.Elbette Tersyüz iyi bir film.Zaten senaryo da hem çok orjinal hem de çok iyi yazılmış.Nicholos Cage ikizleri oynadığı için çok yorulmuş olmalı.İkiz kardeşler bir senaristler.İkisinin türleri ve tarzları hatta kişilikleri çok farklı.Biri asosyal,insanlarla zor iletişim kurabilen ama başarılı bir senaryo yazarı.Diğeride onun tam aksi.Ama o da iyi bir senarist.Daha girişken.Aklına ne gelirse yapan uçuk-kaçık biri.Nicholos iki rolde de olağanüstü bir performans sergilemiş.İkizlerden asosyal Charlie Kaufman birgün bir senaryo teklifi alıyor.Hemen işe koyulmak istiyor ama olmuyor.Yazamama sendromuyla karşı karşıya kalıyor.Biz senaryo yazabilme mücadelesini verdiğini görürken bu işin o kadar kolay olmadığını anlıyoruz.Kardeşi Donald Kaufman'ın ise aklına hergün yepyeni fikirler geliyor.Onun bir gerilim senaryosu var ve giderek Charli'den daha başarılı oluyor.Bu arada şunu da belirtmeli Charli ve Donald Kaufman'ın da Adaption'un
gerçek senaristleri.Filmde orkideler üzerine kitap yazan Susan Orlean'i de Merly Streep canlandırıyor.Aynı zaman Susan Orlean Teryüz'ün kitabının da yazarı.Yani bu film onun romanından sinemaya uyarlanmış.Elbetteki film bir kurmaca.Ama az biraz gerçekçilik payı da var.Bu filmdeki oyunculuğuyla En iyi yardımcı Erkek oyuncu oscarını kucaklayan Chris Cooper'ı da unutmamalıyız tabi.Aldığı ödülü sonuna heketmiş başarılı oyuncu.Tersyüz'de Charlie kitabını sinemaya uyarlayacağı Susan'ın hayatını araştırdıkça John'la gizli ilişkisini öğrenince bunu senaryoya dahil etmeyi düşünür.Ama bu başına bela olacaktır.Hem de sadece Charlie'nin değil ikiz kardeşi Donald'ın da.Teryüz kesinlikle izlenmeli.