Baştan sona şaşırtmaca üzerine kurulu bu ilginç Oliver Stone filminde Bobby Cooper'ın kasabada gitgide ne kadar çaresiz bir duruma düştüğünü izliyoruz.Film özellikle son 15 dakikasında adının hakkını veriyor.
Oliver Stone’un çektiği zamanlarda ilgi görmemiş hatta en kötüler arasında gösterilmiş -bildiğim kadarıyla ahududuna aday olmuştu ya da almışta olabilir- daha sonra kıymeti bilinmiş ancak günümüzde unutulmaya yüz tutmuş bir film; U Turn.Film bana Tarantino filmlerini hatırlattı, aykırı bir film. Tarantinovari diyebiliriz. Seksi, ihaneti, şiddeti, çaresizliği Oliver Stone filmine çok iyi bir şekilde yanstımış. Fİlm alışageldiğimiz sıradan bir film kesinlikle değil. Başından sonuna kadar müthiş sürüklyeciliği var filmin, hiçbir şekilde izleyiciyi sıkmıyor. İlk 1 saati çok güzel başlayıp devam ediyor ama devamının bir kısmı sanki film biraz düşüyor, sıradanlaşıyor. Tam düştü derken yine o çıtayı tutturyor, güzel bir final ile film son buluyor. U Turn’ü izlerken süprizlere hazır olun, aykırı bir film. Oyunculuklara değinecek olursam; Sean Penn yine her zamanki gibi muazzam bir oyunculuk sergilemiş. Nick Nolte’yi zaten konuşmak bile yersiz, hatta Jennifer Lopez bile iyi oynamış rolünü o role gitmiş diyebiliriz. Bence Lopez’in filmografisinin en iyi filmidir. Ayrıca yan karakterler de çok güçlü, orada da iyi oyuncuları görüyoruz.Uzun lafın kısası gönül rahatlığıyla izlenebilecek bir film. Hatta beklediğinizden bile iyi çıkabilir.
her anı sürprizlerle dolu konu ve mekan bakımından oldukça değişik ve aynı zamanda da sürükleyici bir film.zamanın nasıl geçtiğini insan anlamıyor...filmdeki adamların hepsi insanı katil edecek türden...sonuda kötüler cezasını bulur tarzında...herkes filmde iyi iş çıkarmış.ama özellikle lopez ve sean penn mükemmeldi.ben böyle bir filmin neden hala meşhur olmadığını çözemedim.arkadaşlar bu tür filmler her zaman bulunmaz bence ne yapıp edin ve bu filmi izleyin.9/10
Filmdeki bütün karekterler ya kötü ya defolu..Sonu da ilahi adalet budur denilen türden.Gişede iş yapmadı ama bence sinema tarihininin en iyilerinden; kaç kez izlediğimi hatırlamıyorum bile. Jennifer Lopez bile iyi daha n’olsun..10/10
film farklı tarzı ile hemen kendini belli ediyor gerçekten güzel bir film. usta yönetmeni sean penn ve nick nolte de iyi oyunculuğuyla desteklemiş bu arada lopez’de oldukça iyi iş çıkarmış hiç sırıtmıyor filmde
Amerikada gişede ikiseksen yatan üstüne üstlük yılın en kötülerine verilen geleneksel ahududu ödülünün sahibi... Ama gerek insanı sürekli şaşırtan olay örgüsü,gereksede yarattığı atmosfer ve karakrterleriyle(sırf o oto tamircisi için bile görlmeye değer)sonderece ilginç bir film.Benimde çok sevdiğim filmlerden biri. kaçırmayın izleyin derim...
Oliver stone’un en iyi filmlerinden biri.Şiddeti anlatmada ve mekan olarak gözlerden uzak bir cöl kasabasını seçerek ustalıgını konusturmus.Bu calısmada ihanet ve cinayet konuları ön plana cıkartılmış.Baskı altında bir insanın neler yapabilecegi gözler önüne seriliyor.