Alan Parkerın usta yönetiminde Mickey Rourke ve Robert De Nironun muhteşem performanslarıyla zenginleşen kara film başyapıtı.Atmosferi,görselliği ve adım adım ilerleyip sonda çözülen gizemin oluşturduğu gerilimiyle başta Seven gibi yapımlara öncülük edip türünün en iyileri arasında sinema tarihinde yerini almıştır.Tam arşivlik.9/10
Mickey Rourke tek kelimeyle mükemmel bir oyunculuk cikarmis, De Niro ya da seytan karakteri cok iyi oturmus fakat De Niro filmde fazla gozukmuyor. Benim filmin sonunda ise kafam karisti biraz,, Mickey Rourke un canlandirdigi karakter Johnny Favourite in ruhunu mu tasiyor yoksa bedenini mi ? Harold Angel in bedeni mi yoksa o ?? Eger Johnny nin bedeni ise neden kimse onu taniyamiyor "Ben Johhny i ariyorum" diyen bu adama "Sen johnnysin" demiyorlar ?
karşımzda bana göre tam anlamıyla bir başyapıt duruyor çarpıcı senaryosu güçlü oyuncu yorumları ve yönetimiyle her zaman izlenebilecek ve saygı duyulacak bir film ama anlamadığım şey bu filme gereken önem verilmemiş bu daha ilk yorum bu bakımdan gerçek sinemaseverlr nerede diye sormamak imkansız(özellikle bu filmde mickey rourke mükemmel)
Bu filmi taze taze izleyip yorum yazacak arkadaşlardan rica ediyorum. Bu film gerçekten 10 üzerinden en az 9 alacak bir filmdir. Lütfen filmi iyi sindirmeden acele bir yorum yazmayın. Çok geniş bir film arşivine sahip biri olarak söylüyorum ki gelmiş geçmiş en iyi bir kaç filmden biridir. Bu filmin hakkını yemek vicdan sızlamasına sebep olur. Dikkatlice izlerseniz kavramsal olarak hayatınızda bir çok şeyi yeniden sorgulayıp oturtabileceğiniz bir filmdir.
filmin içine serpiştirilmiş küçük detaylar filmi mükemmel yapıyor. bunları çözemeyen arkadaşlara vasat bir film gibi gelebilir. bu bahsettiğim detayların yanısıra finaliyle izleyiciyi sinemaya doyuruyor. robert de niro ara ara görünüp karizmasını bıraktıktan sonra bir süreliğine filmi mickey rourke'a emanet ediyor. ayrıca mickey rourke'un da performansı göz alıcı.
Filmin konusunu tam anlayanlar türünün başyapıtı olduğunu anlamıştır. Son bölüm çok şaşırtıcı ve başında anlayamayacanızz bir film tek eleştirim de niro nun az kullanılmış olması ama ruh satma filmlerinin en iyi ve eski bir örnegiki daha sonra benzeri çok film yapıldı tam bir kara kalem filmi.
Alan Parker'ın olsa da filmin hakkını yemek doğru olmaz. Tüm zamanların en hakikatlı psikolojik-gerilim filmlerindendir. Müzikleri de 87 yılının koşullarına göre düşünüldüğünde oldukça başarılıdır. Kubrick'in "The Shining" ve Argento'nun "Suspiria" adlı kült olduğu söylenen filmleri ile kıyaslandığında Angel Heart zaman ve teknoloji etkenlerini değerlendirmeye alsak da daha başarılı, daha "kült" bir filmdir.