Liii
1 değerlendirme
8 Mart 2022 tarihinde eklendi
Çok duygulu çok anlamlı bir dilm. İnsanın kalbine işliyor her şey. O nasıl bir acı hem bergen hem annesi ayrı ayrı acı içinde hayatlar. Çok üzücü çok. Oyunculuklar ise mükemmel, sinemada herkes ağlıyor…
Öncelikle verdiği mesajlar ve içerdiği konusu sebebi ile emeği geçen herkese teşekkürler. Filmi beğenip, beğenmeme konusuna gelince; gerçekten kararsız kaldım. Ve 5 üzerinden 3 verme gereği duydum. Gerçekten beklentimin çok çok altında bir filmdi. Bunun en büyük sebebi filmin çok basit kurgulanması. Şahsen daha başarılı bir kurgu beklerdim. Sahne geçişleri, olması gereken ama olmayan ses efektleri, yarım bırakılan ve gereksiz doldurulan replikler. En önemli yerlerin çok basit bir şekilde geçiştirilmesi... Sanki film yapmak için film yapılmış havası vardı. Bence böyle bir konudan çok daha başarılı bir yapım çıkabilirdi...
Bu kadar duyguyu hissetirmeyen kötü bir film izlemedim , Bergen şarkıları yok şarkı söylerken hiç o duygu vermedi Çok duygusuzdu oyuncular senaryo herşey berbattı .......
Tek keleme barbet. Rezalet. Bir film bukadar kötü olamaz. Ne senaryo var ne yönetmenliği. Bukadar basit olamaz yani. Oyuncu kadro güzel diye gittim. Moralim nasıl bozuk anlatamam. Kendimi sakinleştirmek için düzgün bir film seçip izlemem lazım.
Film gerçekten çok güzeldi. Farah Zeynep Abdullah mükemmel bir performans sergilemiş. Nesini beğenmediniz gerçekten anlayamadım. Hele filmin sonunda İstanbul Sözleşmesi’ne yapılan gönderme oldukça anlamlıydı.
Sahneler senaryo ve oyuncular birbirinden o kadar kopuktu ki filme konstantre dahi olamadım. Bergen'in yaşam öyküsü bu kadar kötü bir filmi haketmiyordu. Film çok daha içten samimi ve etkileyici çekilmeliydi. Özellikle kadınlara yönelik şiddetin anlatıldığı bu tarz yapımlarda daha özverili ve başarılı bir anlatımın olması gerekirdi. Özetle film BERBAT tı.
Filmin görüntü yönetmenliği konusunda eksiklikler vardı mesela bir konuşma esnasında konuşan kişi aynı sözüne devam ederken oturma şekillerinde değişiklik oluyor, dansöz kadın ayna önünde dururken elbise şekli değişiyor. Kılık kıyafet bergenin hayatını anlatım şekline değilde herkes o döneme göre lüks giyinmiş olarak gördüm konser alanındaki kişilerde dahil buna. Filmin konusuna gelince daha arabesk bir hayat daha anlam verici bir beklenti içerisindeyken direk olarak yüzümüze biyografiyi çarpıyor fazla arabesk hayat beklentisi ile gidecek olan varsa dersini alır çıkar sinemadan. Gençlere örf ve adetlerin unutulmaması adına büyükleri dinlemek adına anlam veren bir biyografi olmuş.
Farah Zeynep in oyunculuğunu hep beğenmişimdir ama keşke bergenin gercek sesi kullanılsaydı. Film kötü değildi ama beklentim yüksekti mesela şarkısını çok az kısa kısa duyduk ve bergenin kendi sesinden olmasını isterdim. Geriye kalan sahne dekor iyi ama seyirciye işleyişi biraz eksik gibi. Kadına şiddet olaylarını kınıyoruz! Ses sanatçısı olan arabeskin kraliçesi ruhun şad olsun ❤
KESİNLİKLE OLMAMIŞ KOMEDİ GİBİ OYUNCUNUN HAREKETLERİ BERGEN RUHUNU ÖLDÜRMÜŞ. FİLM YAPMAK İÇİN YAPILMIŞ.ERDAL BEŞİKÇİOĞLU EŞSİZ BİR OYUNCU MUHTEŞEM OYNASA DA FİLM İÇİNDE YAZIK OLMUŞ. ERDAL BEY GİBİ BİR OYUNCUYA O KADAR EMEĞE YAZIK.MUTLAKA ÜNLÜ OYNATILACAK İSE BAŞ KADIN KAREKTER KESİNLİKLE ZEYNEP HANIM OLMAMALIYDI BAŞARILI OLABİLİR SAYGI DUYARIM AMA BU SIFIR OLMUŞ ROL KONUSUNDA.ŞARKILAR TIZ VE ÇOK KÖTÜ.BERGEN HAYRANI OLAN ONUN İLE PISTERLERİ İLE UYUYAN FİLM'İNİ İZLEYEN BİRİ OLARAK VASAT ALTI BULDUM.RİCA EDİYORUM SAYGI DUYUN YORUMUMA BEN DAHA İYİ OYNAR, ŞARKILARINI OKURDUM VE BENZİYORDUM.DENEYİMİM OLMAMASINA RAĞMEN.EMEĞİ GEÇENLERE SAYGILAR AMA BU FİLM OLMAMIŞ.LÜTFEN ELEŞTİRİ DE OLSA SAYGI DUYUNUZ
Haberler bu tür akdin cinayetleri ile dolu, Bergen İn hayat hikayesini film yapmak isteyen yapımcılar sanırım Dilberayin hayat hikayesinden bı haberler. Günümüzde kadın cinayetleri maalesef sıradanlaştı halk dövülüp öldürülen kadın hikayelerine zaten çok hakim, bu yüzden bana göre boşuna film yapmışlar bu sıradan hikayeyi. Tavsiyem Dilberayi izlemeyenler muhakkak izlesin. Ölüm yok oluş acıların son bulmuş hali, sonrasında neler olduğu hakkında hiç bir fikrimiz yok. Yaşarken çekilen acılarin film konusu olmasi bizleri daha çok etkilliyor
gerek müzikal anlamda gerekse akıcılık, heyecan anlamında oldukça eksikti. sahne, kostüm vs için uğraşılmış elbette ancak izleyici bazı şeyleri hissedemedikten sonra bir anlamı kalmıyor