Bergen
    Bergen hakkında görüşlerin ?

ömer uyrun
    ömer uyrun

12 Mart 2022 tarihinde eklendi
    bu kadar sağlam bir hikaye nasıl bu kadar vasat bir filme dönüşebilir aklım almıyor. Bütün sahneler bir birinden kopuk, ayrı ayrı çok iyi oyuncular ve başarılı oyunculuk ama ortada oynanabilecek bir sahne yok. Tepkiler gerçeklikten çok uzak, acıların kadını ama spoiler:
    kezzap sahnesi 3 sn, ölümü 5 sn. kadına kezzap atıldı olayı farkedene kadar hastane de sargılı halini gördük,ölümünü görmedik bile, siyah bir ekranda sadece silah sesi. Müslüm filminde sadec müslümün annesinin ölüm sahnesi bile bütün filmden daha çok emek daha çok acı daha çok gerçekçilik içeriyordu. yazıklar olsun diyebilecek başka bir şey bulamıyorum. ücretsiz yayınlansa bile harcanan zamana değecek bir film değil maalesef.
    Emir Akarsu
    Emir Akarsu

12 Mart 2022 tarihinde eklendi
    Böyle filmin AMK koyim eve gittim 5 gündür ağliyorum aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAaaaaaaaaaaaaaaaaaqaaaaaaaaaaaaaa
    Bedir Tapar
    Bedir Tapar

12 Mart 2022 tarihinde eklendi
    Youtube kendi oynadığı acıların kadını filmi izledim o gazla geldim ama alakası yok bergenle...zaman kaybı
    Sibellgungorr89
    Sibellgungorr89

12 Mart 2022 tarihinde eklendi
    Ne hayellerle gittim hayal kırıklığıyla döndüm iyi bir bergen hayranı olarak tamamiyle vasattı bazı olay ve olgular değiştirilmiş sahneler durağandı akıcı değil kostum benzetme ok ama bir sanatçıya saygı filmi yapılıyorsa sesi ve yaşananlar tüm çıplaklığıyla anlatılmalı v kullanılmalıydı merhumda olsa icra ettirmeliydiler sanatını tanınmasında vesile olan sen affetsen ben affetmem sarkısı sahnede o söylenmeliydi sadece bitişte arka fonda geçiştirilmiş yazık olmuş dev isme beni tatmin etmedi beklentimin altında.. Filmden çıkan bnm gibi tüm izleyiciler abartılmış tam bir fiyasko diyorlardı bnm gibi..
    white boy
    white boy

12 Mart 2022 tarihinde eklendi
    Film aşırı berbattı paranıza yazık aşırı abartılmış sadece popüler kültür ürünü değerli vaktinizi böyle berbat bi filmle harcamayın
    MaryuS
    MaryuS

11 Mart 2022 tarihinde eklendi
    spoiler: Film denemeyecek bir film izledim. Bir hayat hikayesi anlatılıyor ama film senaryosu öyle ki sanki google a bergen kimdir yazmışlarda çıkan haber başlıklarının ayrı ayrı skeçlerini çekmişler gibi. Bergen nasıl bir karakterdi onu bile anlatamamış film. Güçlü bir kadın mıydı zorluklara karşı nasıl ayakta durduğunu gösteren bir sahne yok. Aşık bir kadın mıydı aşık olduğunu anlatan romantik duygu dolu bir sahne yok. Kısacası bergenin belgeselini çektik deseler daha inandırıcı olur. Filmde baştan sona büyük olaylar yaşanıyor ama bir o kadar duygusuz anlatılıyor ki duygusal bir bağ kurulamıyor. Örneğin küçükken annesiyle ankaraya gelen Bergen babasız büyüdüğü için karşılaştığı buruk bir sahne yok buda alt metinde izleyiciye sadece babasında ayrı yaşamış bilgisi veriyor. Annesiyle sefil bir hayat geçirdiğini hissettiren bir sahne yok. Konservatuar mı sahne de kalmak mı ikileminde sahneyi neden seçtiği fikrini film anlatamıyor mesela. Sahneye çıkınca ne hissettirdi o duyguları vermedi ki konservatuarı bıraktı insanın aklı almıyor filmi izlerken neden diyor insan. Adana daki pavyonun nasıl kötü bir yer olduğunu göstermiyor film mesela. Keza Halis ile neden evlendi onu bile vermemiş duygu olarak Aşık olabileceği herhangi bir sahne yok. Film ilerledikçe herşey o kadarda tuhaf oluyor ki. Babasının ölümünden sonra Halis ile neden evlendiğini insan anlamıyor bile. O kadar kötü geçen hayattan sonra kaçıp bitirdiği evliliği. Resmen evli olmadığı için mi bitirmiş yani adamın gerçek nikah kıyalım lafından sonra kabul etmesi Ankaraya geri dönme sebebi sahte evlilik mi yoksa kötü bir hayat yaşaması mı onu bile anlatamıyor film. Kezzap sahnesi ve sonrasındaki sahnelerin çekilmesi gerektiği için çekilmiş gibi. Dipnot gibi sahne çekmişler resmen. Bu uzun ve düzensiz bir yazı oldu ancak anlatılmak istenen kısacası. Duygu ve acı dolu bir hayatı ancak bu kadar duygusuz çekebilirdik kanıtı olmuş bir film tebrikler.
    Emelademkabar
    Emelademkabar

11 Mart 2022 tarihinde eklendi
    Kendi şahsi fikrim filmi hiç ama hiç beğenmedim.birazcik Bergene saygı olsaydı bu kadar kötü yansitilmazdi .Çok acı çekmiş bir kadın ve bizim sahnelerinde aglamamiz gerekirdi çok duygusal biri olmama rağmen tek bir sahnede bile ağlamadigim gibi yan koltuklardan gülme sesleri geliyordu.Film çok parça parça olmuş konudan konuya atlıyor ve hiçbir bütünlük yok,duygu yok tam filmin içine girecekken kopup bambaşka yerlere gidiyor etkileyici değil yani .bergenin şarkılarını okurken orjinal ses yok ve asılkafa sarkilarini söylemiyor. Şarkıları okurken duygu yok,kopukluk var.Bumu Bergen yani.hangi birini söyleyim buraya sığmaz .Beklentimin çok çok asagisinda bir filmdi.Yinede emeği geçen herkese teşekkürler
    Koray Y
    Koray Y

10 Mart 2022 tarihinde eklendi
    Bir film izlerken, diğer sahneyi tahmin edip bu konuda hep aynı sahnelerin çıkacağını görmek cidden sinir bozuyor, bir sonraki seansta batman izledim orada sahnelerin tahmin edilemez oluşu çok hoşuma gitti. Lütfen film yaparken tamam bütçeniz az olaibilir fakat daha iyi bir seneryo ile yapın şu işleri. Cidden olmamış
    Rıdvan Şeytan
    Rıdvan Şeytan

10 Mart 2022 tarihinde eklendi
    Farah canım benim. Çok iyi kaliteli bir oyuncu. Erdal da öyle . Ama filmi kim yaptıysa film akmıyor, sürüklemiyor
    sürekli kopup koyup duruyorsunuz filmde. İnsan biraz filmin içine heyecan koyar, DUYGU koyar. Yapay zeka filmi gibi olmuş. B Belgesel çekseniz bundan daha iyi olurdu.
    Yakup Aktemur
    Yakup Aktemur

10 Mart 2022 tarihinde eklendi
    Çok abartılmış beğenmedim. Daha Akıcı ve sürükleyici olabilirdi. Bir sürü mantık hatası var Müslüm ile karşılaştırılamaz
    Yagmur Kalafat
    Yagmur Kalafat

10 Mart 2022 tarihinde eklendi
    Sadece filmin son kısmını ve o katilin isminin filmde hiç kullanılmamasını çok beğendim. Bergen'in çocukluğu-gençliği böyle oldu bitti olmamalıydı. En az Müslüm kadar iddialı bir film bekliyordum.
    Gamze Nur
    Gamze Nur

10 Mart 2022 tarihinde eklendi
    Farah yerine daha iyi bir oyuncu bulabilirdiniz ve bergenin şarkıları daha çok olmalıydı. Bergenin sesi ruhu hiçbirşeyi yoktu filmde.
    Deniz Serin
    Deniz Serin

9 Mart 2022 tarihinde eklendi
    Birincisi bu kadın acılar kadını ve bu film Sayın Bergen’e yakışan bir film değildi.
    Emeği geçen herkes çok kıymetli fakat olmamış açık açık söylemek lazım evet çok kıymetli oyuncular var ama ben izlerken bir Bergen göremedim açıkçası. Son olarak da şunu söylemek isterim, çok duygusal bir insan olarak gözümden bir damla bile yaş gelmedi.
    ilgi çekici videolar
    ilgi çekici videolar

9 Mart 2022 tarihinde eklendi
    Bayıldım oyunculuklar mükemmel. 2 saat olduğunu duyunca sıkılıcağımı düşünerek tırsmıştım ama hiç bir saniyesinde sıkılmadım. Efsanesiniz. Oyuncularda. Allah Rahmet Eylesin Bergenim ❤️
    Mustafa Göçer
    Mustafa Göçer

9 Mart 2022 tarihinde eklendi
    Yaratıcı bir kurgudan yoksun, hiçbir merak duygusu uyandırmadan ve şaşırtmadan dümdüz akıp giden bir film. Evet, Bergen’in hayat hikayesi içler acısı, yaşanan trajediler izleyicinin derinlerine dokunuyor, o yıllarda yaşamış ve onu bilenler için hüzünlü bir hatırlamaya ve gözlerde bir buğuya yol açıyor, tamam, ama bunu böyle “kör göze parmak” şeklinde dümdüz ve göstere göstere anlatınca, sadece olayları sunup arka plandaki duygu durumlarına değinmeyince, ortaya çıkan şey bir film olamıyor maalesef. İletişim fakültesi sinema bölümü öğrencisiyim. Bizlere senaryo yazımı ve öyküleme konusunda öğretilenlerin hiçbirini burada bulamadım. Karakterdeki dönüşümün aşamalarını net göremiyoruz, doğal ve birbirini doğuran bir akış yerine birbirinden bağımsız sahneler gibi. Ve ayrıca dönüşümü başlatan olay ve ana çatışma ne, o da belirsiz. spoiler: Babası ve ailesiyle olan sorunlar mı, konservatuarı kazanması mı, okulu bırakıp sahneyi tercih etmesi mi, adamla evlenmesi mi…
    Gerçek hayatında hepsi bir sebep sonuç zinciri oluşturuyor ama bunları böyle dümdüz sıralayınca aralarındaki doğru hiyerarşi kurulamıyor. Birini öncelemek ve ona daha fazla odaklanmak gerekirdi. Örneğin film ta en baştan baba evinden başlamak yerine, evlendiği dönemlerden başlasa, o şiddet gördüğü dönemi daha derinlemesine anlatsa ama aralarda bu hale düşmesine sebep olan durumlarla ilgili geçmişinden ipuçları verilse, bizler izledikçe karakterin geçmişini öğrenip sebep sonuç ilişkilerini aşamalı biçimde kursak çok daha etkileyici bir kurgu olurdu. Ayrıca Bergen’in ne hissettiğini hiçbir zaman tam olarak anlayamıyoruz. Pişmanlık mı, hırs mı, yalnızlık mı, başarı sarhoşluğu mu, inat mı, nefret mi, aşk mı… Karaktere telefonda üç beş küfür ettirmeyle nefret ve öfke duygusunu veremezsiniz, karakterin davranışları bütüncül olarak bunu göstermeli. Eğer gelgitler ve ikilemler yaşıyorsa, duygu durumları sürekli değişiyorsa da, bunu anlatmanın yolu olayları peş peşe sıralamak olmamalı bence. Duygusal ve psikolojik arka plana ışık tutacak bir anlatıdan yoksun, kopuk kopuk olayların kronolojik sırayla peş peşe dizildiği bir film izledim. İzlemesem de olurmuş, Bergen’in hayatını bu kadar biliyordum zaten. Bergen’in hayat hikayesini öğrenmek değil, bu hikaye içerisinde beni içine çekecek bir görsel ve işitsel anlatı beklentim vardı, bulamadım. Kadına şiddet konusunda verdiği son mesajlar da filmi kurtarmaya yetmiyor maalesef.