3,3
Kuru Otlar Üstüne hakkında görüşlerin ?
17 Ocak 2024 tarihinde eklendi
Nuri Bilge Ceylan'dan yine çok iyi bir film izledik. Sahneler gerçekten muhteşem çekilmiş ve manzalar inanılmaz gözüküyor. Hikaye ve konu olarak aşırı tatmin etmese bile sonu, işlenişi ve sanatsal yönüyle çok iyi bir film olmuş. Ayrıca 3 saat olmasına rağmen yer yer sıksada genel olarak akıcıydı. Kaliteli bir filmdi izlemenizi öneririm 8/10.
11 Mart 2024 tarihinde eklendi
Özellikle diyaloglarıyla samimi ve insana kendini sorgulattıran bir yapım. Nuri Bilge yine bir şaheser ortaya koymuş 8/10
9 Kasım 2023 tarihinde eklendi
Nuri Bilge Ceylan'da yine bir başyapıt eser ortaya çıkartmış. Bence bu film yönetmenin en iyi üç filminden biri. Karakterlerin hepsi çok gerçekçi, hepsinin zaafları var. Hepsinin iyi ve kötü yönleri var. Çok uzun ama neresi çıksa film daha güzel olurdu bilemiyorum.
29 Ekim 2023 tarihinde eklendi
3 saat biraz yorar mı diye tedirginlikle gittim biraz. Lakin büyük usta Nuri Bilge Ceylan kalitesini yine yansıtmış. 3 saat boyun da hiç sıkılmadan izledim. Sevim karakterinin masumiyeti hayran kaldım. Deniz Celiloğlu, Yüksel Aksu, Musab Ekici ve Merve Dizdar' ın oynadıkları karakteri içimde son anına kadar hissettim. Bu kötü yorumları görünce üzüldüm. Böyle güzel kaliteli filmlere hasret kaldık.
16 Ocak 2024 tarihinde eklendi
Sanatsal yönü dışında hayatın kendisini anlatan bir film olduğunu düşünüyorum. Oyunculukların öğrenci rolünü oynayan oyuncular için fazlasıyla iyi olduğu kanaatindeyim. Sonuç olarak her zamanki gibi tam bir sona bağlanmayan bir NBC filmi izledim. İzlenir.
30 Ocak 2024 tarihinde eklendi
Nuri Ceylan'n tüm filmlerini izlemiş biri olarak bu filmi de vizyona girdiği gibi izledim. Film 3 saat sürmesine rağmen 1 saat izlemiş gibi tadına doyamadım. Nuri Bilge'nin filmleri uzun da olsa kendisini izlettiriyor. Akıcılığı, görsel efektleri ve oyunculuk üst düzeydeydi.
11 Temmuz 2024 tarihinde eklendi
Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filmini izledikten sonra derinlemesine düşündüren ve boşluğa düşüren bir film olmuş.Nuri Bilge Ceylan yine insanı bize insanla anlatma sanatını çok güzel kurgulamış.Gerçekçilik artık mega gerçekçilik ve aşırı uçta samimiyet noktasında bir anlatım var.Duygularımızın doruğa çıktığı bir anda Samet karakterinin, Nuray'ın evinin tuvaletinin kapısından sete doğru çıkması yönetmenin bir nevi bu bir film, bunlar senaryo biraz duygularınızı sakinleştirin arasıymış ve 4.duvarı yıkma tekniğiymiş bu teknikte sinema filmi fazla izlemeyenlere yabancı gelebilir ama güzel, tadında ve doğru noktada olmuş.Aslında filmi izlerken bir yerde de Nuray'ın sen nereye gidersen git hatta İsviçre'ye git mutsuz olacak bir şey bulursun, güzellikleri göremezsin sözüne denk geliyor, çevresi değişse de Samet fark edemiyor.Nuri Bilge Ceylan, temanın kurgusunda aslında hepimiz bulunduğumuz yere, çağa, gruba yabancılık çekiyoruza işaret ediyor.Hatta kendisi de bu dünyaya yabancılığımı aşamadığım diye anlatıyor. Taşranın iklimini, insanının anlayışını veya anlayışsızlığını, kültürünü, insanının yapısını bize yaşatıyor bu üstat.Uzun yürüme sahneleri, doğanın büyüleyici dokusunu yine harmanın içinde zenginleştiren bir fon olarak kullanmış.Filmdeki resimleri de kendi çekmiş yönetmen velhasıl yönetmen filmi önce kafasında yaşamış.CANNES'de bu kadar tutulmak, övgüye mazhar olmak kolay değil tabii. Filmdeki Samet ve Nuray gibi iki zıt( bireyselci-toplumsal eylemci) karakterin Nuray'ın evindeki diyalogları da tennis maçı edasıyla izliyorsunuz, bir ona bir diğerine hak veriyorsunuz cidden önemli bir bölümdü.Filmdeki kadere vurgu, aslında bir noktada akışına bırakılmışlık, mecburiyetin getirdiği birliktelik filmde güzel işlenmiş.İzlenmesi gereken bir sanat filmi ortaya çıkmış.
27 Mart 2024 tarihinde eklendi
Flim bazen gereksiz uzatılmış sahnelerin olmasına rağmen güzel sürükleyici,fakat benim anlamadığım flimin 2.33.20 ile 2.34.46. saniyeleri arasında bağlantı kuramadığım bir sahne yaşanıyor ışıkları kapattıktan sonra evin içinden stüdyo ya girip orada hap gibi birşey içiyor bu flim hatası mı yoksa başka bir mizah olayı var da ben mi anlamadım...Fikri olanlar açıklarsa memnun olurum...
25 Ekim 2023 tarihinde eklendi
Senaryosu, fotoğrafları ve oyunculukları ile etkileyici bir filmdi. Nuri bilge ceylan filmlerini sevmeyenler için ise biraz uzun ve sıkıcı bir film. Bu arkadaşlar sinemada değil de evde bir işle uğraşırkan izleyebilir.
23 Aralık 2024 tarihinde eklendi
Film oncelikle cok guzel, gorseller diyaloglar harika, Merve Dizdar ve Deniz Celiloglu dokturmus. Ama beni tek bir sey cok irrite etti ve havada kaldi Sevim’in sevimsizligi!!! O nedir yahu? Hain bakisli, cocuk ama kucuk kadin gibi, verdigi cevaplar insani katil yapacak cinsten. Ogretmeni Samet’in de ona olan ilgisini anlamamasi ilginc. Sonunda zaten sacma sapan bir kartopu oyunu var, soylenenler Sevim icin havada ve ne anlama geldigi muphem. Yani seyirciye birakmak baska birsey, mide bulandirmak baska birsey. Yani aslinda Samet net ve mesafeli bir tutum sergilemeyerek acaba bir egilimi mi var bile dedirtiyor seyiciye. Eger amac bu ise basarilmis. Onun disinda hersey bence gayet guzeldi. Ama Sevim cok sevimsiz bir karakter, buyumus halini karsilastirma yareppim.
27 Temmuz 2024 tarihinde eklendi
Film Kış Uykusu filmini andırıyor. Çünkü izleyici bu tür felsefik konuşmaları seviyor. Ayrıca Sevim ile Samet aynı karakter. Samet de Kenan’a hainlik yapıyor. Burada insanın bencilliği sorgulanmış. Nuray karakteri de buna karşı çıkıyor. Film gerçekçilik anlamında başarılı. Milli eğitimin sorunları, doğudaki öğrencilerin de baş kaldırışının olması buna örnek. Öğretmene karşı haklarını savunuyorlar. Nuray’ın Samet’e öğrettiği şeyler var. Nereye gidersen git kendini de götürüyorsun. Kendinden kaçamazsın. Samet de bireyciliği, toplumsal mücadelenin sonuç getirmediğini savunuyor. Kış Uykusu filmine göre daha aksiyonlu bir film. Bu tür filmlerin seyircisi farklı. Merak peşinde koşanlar istediklerini alamaz. Süreç odaklı bir film. Ödülü hak ediyor. Ne derseniz deyin.
30 Eylül 2023 tarihinde eklendi
Meu testemunho de como me tornei membro dos Illuminati. Quero conhecer pessoas que queiram se juntar aos grandes Illuminati como um grande membro dos Illuminati que me querem como um grande membro. Seu nome é Lord Felix Morgan. Ajude-me a recuperar minha vida da fase da morte. Alta após cerca de 2 anos e seis meses. Depois de ser traído por tantos membros dos Illuminati. Ao longo dos anos, fiquei sem esperança e financeiramente falido. Mas um dia, enquanto navegava na internet, me deparei com a postagem do grande Illuminati Lord Felix Morgan e dizia que se você é um dos grandes Illuminati você pode ser famoso, rico e bem sucedido na vida. Entrei em contato com ele e expliquei tudo e ele recomendou o registro usado e paguei pelo grande membro para me ajudar a começar e fui iniciado na Ordem Mundial Illuminati. Depois disso, eles me deram todas as orientações e me informaram que após a iniciação, os novos membros serão recompensados com a quantia de US$ 1.000.000 em dinheiro. Com a ajuda de Lord Felix Morgan. Fui totalmente iniciado como membro pleno dos Illuminati. Se o seu conselho é que você já tentou um golpista antes ou é, cabe a mim ajudá-lo a aderir, então tente Lord Morgan. É a sua melhor chance de se tornar o que você deseja em sua vida futura. Contate-o pelo WhatsApp +2348055459757 ou email: Illuminatiofficial565@gmail.com
29 Temmuz 2024 tarihinde eklendi
Film bittiginde:"Yahu ben ne izledim?" Dedim. Hep bir heyecanla haahhh simdi birsey olacak ve filmin seyri degisecek diye bekledim ama malesef oyle olmadi. Doguda ogretmenligin islenmesi, konu cok gercekci ama neden durgun? Neden ogretmenin eve yuruyusunu dakikalarca izledik? Nedenler bitmiyor.Oyunculuklara lafim yok ozellikle de cocuk oyuncu Sevim harikaydi. Daha cok Sevim'e yer verilmeli ogretmene olan aski, ev hayati islenmeli belki de saplantili bir karaktere egrilmeliydi rolu.Bekleyisim bu yondeydi. Nuray Hocadan beklentimde fazlaydi ama yemek sofrasindaki gereksiz muhabbeti uykumu getirdi ve bu karakter olmasa da film olurdu dedim. Cannes mi? Cok daha iyilerini izledik? Final deseniz benim gibi anlamayan cogunlukta. Not:Samet ogretmenle 1 sezon TRT dizi cekilir...
27 Haziran 2024 tarihinde eklendi
Deniz Celiloğlu harika oynamış zaten, anlatmaya gerek yok. Merve Dizdar pek sırıtmayan bir karakter, başkası da oynayabilirmiş, önemli bir rol üstlenmesine rağmen kendine çeken bir yanı yok. Ayrıca Merve Dizdar'ın yani Nuray karakterinin köyde Samet ve Kenan'ın evine gelip Kenan'la konuşmaya çalıştığı sahnede Nuray karakterinin ne kadar kaypak bir karakter olduğunu görebiliyoruz. Samet'inde kendi arkadaşına ayarlamaya çalıştığı/ve arkadaşını daha çok beğenmesiyle birlikte kendini düşük görmesi üzerine o insanla birlikte olması ve kendince erkekliğini kanıtlamaya çalışması da bölge bireyinin veya ortalama bir ülke bireyinin kötü bir yanını gösteriyor. Kenan sende ne utanmaz adamsın be arkadaş! Öğretmenlik, bürokrasi alanında verdiği mesajlarda önemli. Klasik NBC tarzı. Doğa ve fotoğraf sahneleri müthiş.
17 Haziran 2024 tarihinde eklendi
Final sahnesinde sevimin mektubu okunmalıydı ve kendisine verilmeliydi..Nuray film boyunca çok erdemli bir portre çizmesini rağmen aslında öyle olmadığını anlaşılıyor ,bir sevgili bu kadar rahat aldatılmaz..havanın soğuk ve karli olmasınida yaşam olarak çok abartiliyor..