Filiz Y
24 Mart 2024 tarihinde eklendi
Öğretmenin kişiligine ekstra sinir olmakla beraber, insanların davranislarini da cok sorguladim izlerken.Benim mantığıma , karakterime cok ters kisilikleri izledigim icin mi begenmedim bilemedim.Keske izlemeseydim dedim sonunda.Ben begenmedim , tavsiye de edemiyorum.
Bu nasıl bir filmdir anlamadım ? Tatsız, tuzsuz, sası, gereksiz bir film olmuş. 3 saatlik kocaman bir hiçi anlatıyor diyebilirim. O kadar çok hiç anlatıyor ki, ne anladın deseler hiç diyebilirim... Kesinlikle izleyip anlamak için kendinizi zorlamayın... Filmi izleyip ben nasil olurda ödül almış böyle filmden bir sey anlamadım, yoksa ben mal miyim ? Diye kendi kendinize hayiflanmayin. Bu filme ödül verenler hayiflansinlar ... Diyecek başka bir şey bulamıyorum !
Izlerken sevmek icin,filmden bir anlam cikartmak icin cok ugrastim ama hic bir anlami olmayan bir film izledim. Sonuna kadar da izledim.kendimi cok tebrik ediuorum gerecekten.
Hayatimda daha kotu bir film izledim mi hatirlamiyorum ama film aşırı durgun aşiri sıkıcı her an belki yanilirim belki bir sey yakalarim die 3 saatim bosu bosuna calindi gitti. - puan olsa onu verecektim.. caldiginiz 3 saatimi geri verin bana..
7.sınıfta ki Öğrencisine ilgi duyan sapık bir öğretmenin günlük yaşamını anlatan bir boş yapı. Film bile değil üstelik trt buna destek vermiş inanılır gibi değil.
Sevim küçücük kız o hareketleri nasıl yaptı anlamıyorum cilveli temas ederek bakışlar falan ne çok saçmalamışlar dini bir filmde olsa yıkılırdı ortalık .ayrıca örgüt falan PKK yanlısı dikbaşlı bedensel kayba uğramış oldu olacak canlı bomba olsaydı .giden 3 saat 17 DKK acıyorum ne anlatmak istenmiş onuda pek anlamadım küçük kadın gibi bir kız çocuğu ve öğretmen arasında geçen saçma diyalog .
Nuri Bilge Ceylan'dan yine çok iyi bir film izledik. Sahneler gerçekten muhteşem çekilmiş ve manzalar inanılmaz gözüküyor. Hikaye ve konu olarak aşırı tatmin etmese bile sonu, işlenişi ve sanatsal yönüyle çok iyi bir film olmuş. Ayrıca 3 saat olmasına rağmen yer yer sıksada genel olarak akıcıydı. Kaliteli bir filmdi izlemenizi öneririm 8/10.
Sahneler,mekan tasarımları,diyaloglar,hayatın içinden problemler,karekterlerin bu problemlere verdiği insancıl tepkiler,zayıflıklar,bencillikler,aşağılık kompleksleri,egolar...Usta, insan evladını tam manasıyla çözmüş,filmini yapmış,alın size demiş,siz busunuz.İnce ince işlenmiş bir şaheser.
Filmi çok beğendim, tüm karakterler gri tonlarda. Hiç bir karakter melek değil, hiç bir karakter kötü değil. Gerçek hayattan bir kesit izliyoruz. Her karakterde kendimizden bir parça buluyoruz. Mesela ben, filmin başında milli eğitim müdürüne çok kızmıştım. Film bittiğinde ise o bürokratlara hak verdim. Filmin süresi uzun o nedenle evde izlemek zor. Filmi izlemek için konsantrasyon gerekiyor. Bence filmi mutlaka sinema salonun da izleyin. Yoksa abartıldığını düşünürsünüz.
Yani öncelikle kesinlik sinemaya gidip bu filmi izlemeyin hem zaman kaybı hemde hayatımda izlediğim en en şaçma filmdi.Bu film yerine yönetmen benim 1 günlük hayatımı film çekse inanın daha güzeldi kesinlikle gitmeyin,güzel diyenler film de oyanyan veya oynatanların akrabasıdır.Bu benim görüşüm.
Nuri Bilge Ceylan'da yine bir başyapıt eser ortaya çıkartmış. Bence bu film yönetmenin en iyi üç filminden biri. Karakterlerin hepsi çok gerçekçi, hepsinin zaafları var. Hepsinin iyi ve kötü yönleri var. Çok uzun ama neresi çıksa film daha güzel olurdu bilemiyorum.