Tomris
    Tomris hakkında görüşlerin ?

Betul Demireller Güzel
    Betul Demireller Güzel

13 Ocak 2023 tarihinde eklendi
    Kesinlkle muhteşem bir fil. Neden şimdiye kadar izlemediğimi sorup duruyorum kendime. Boş beleş, ucuz propaganda filmleri yerine bunu izleyin.
    Uğur Yılmaz
    Uğur Yılmaz

17 Şubat 2022 tarihinde eklendi
    Film kesinlikle 5 yıldızı hak ediyor,her yönüyle mukemmel.islamiyet öncesi Türk kültürünü mekan,kostüm ve konusu yönüyle çok güzel yansitiyor.Filmdeki Iran''ın ebedi Turk düşmanlığı,ihaneti,kallesligi ve Pers oyunları cok guzel anlatılmış. Türküm diyen herkesin tarihini unutmaması icin bu filmi izlemesini tavsiye ediyorum.
    Nurhan Altıntaş
    Nurhan Altıntaş

29 Ocak 2022 tarihinde eklendi
    Bir Türk Kadını olarak tarihin içerisinde çok özel bir yere sahip olduğumuzu hep biliyordum. Anadolu ismini boşuna vermemişler bizim topraklarımıza. Türk kadını her zaman, her yerde, Tanrının ve halkının en güzel yeteneklerle donattığı, dünyanın iyiliği için kendisine düşen görevi tastamam yapar, mutlaka Tomris hatunu tanımalı, örnek almalı ve Türk kadınları gücümüzü yüreğimizde hissetmeli ve hissettirmeliyiz, gurur duydum
    Mert H
    Mert H

14 Kasım 2021 tarihinde eklendi
    Filmde yalnızca Farsça değil eski Türkçe de kullanılıyor. Özellikle eski Türkçeyi böyle güzel bir şekilde duymak beni gerçekten mutlu etti. Birçok fiil ve sıfatın hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze gelmiş olması çok şaşırtıcı. Her ne kadar Türk-İran karışık bir toplumda hüküm sürmüş olsa da bana göre en güçlü Türk kadınlarından biri. Film uzun ve güzeldi. Gününüz aydın, geceniz sessiz olsun.
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

1 Kasım 2021 tarihinde eklendi
    İMDB'de iranlıların hışmına uğrayıp 5.1 gibi puanı çok düşük gözüksede kesinlikle izlenmesi gereken ve İMDB’de en az 7.puan üzerinden puanlanması gerek bir yapım öncelikli olarak filmin 5.1 alma olayını siz değerli Tükçe Altyazı dostlarıma kısaca bir anlatayım Neyse şimdi olay şu Film Bir iskit hakanının iranlı şah tarafından pusu ile öldürülüp daha sonrasında bu iran sahinin bu iskit topraklarını almak için bu dul sultan ile giriştiği mucadeleyi anlatıyor Neyse yıllardir iskitlerin bir şekilde iranlı yapılma olayı vardır. Malum batılıların Aryan teorisi için bu şarttır çünkü iskitler altını en kaliteli işleyebilen tek medeniyettir Türkler ise altın işleyemezlerdi batıya göre iranın zaten bir kuyruk acısı var Tarihlerinin 2000 yili Türklerin esareti altında geçmiş Bu sebepten iranlılar, kürtler ermeniler ve rusların TÜRK TOMRİS olayına karşı kalkıştıkları atak sonucu filme verdikleri 1 puanlar ile filmin ortalamasını düşürmüşlerdir Onlara göre Türkler At üstünde gezen ırkmış sadece Bu arada modern batılı R geni ile Türk olan Q geninin ortak atasi P genidir. Yani ne iranlılar R dir ne de biz Türkler C yani mogol/mancuruz.şimdi gelelim bir anda gerek puanı gerek filmin kendisi ile sinema gündeminin 1.inci sırasına oturan filmimize binlerce yıl önce bozkırda salınan köklerimizi filmlerle hissetmek bile çok güzel.filme gelince ciddi emek var saka türklerinin dilinde çekilmesi bile apayrı muazzam bir olay. bunun yanında prodüksiyon şahane. Oyuncular Kostümler Çekimler ışıklar, mekan seçimleri çadırlar, obalar, savaş sahnelerinin çok kalabalık ve atlı olması, kadın savaşçılara ayrıca bol bol yer verilmesi, sonsuz bozkırlar,ve bozkırın o eşsiz güzelliği aksiyon sahneleri filan çok hoş ve çok başarılı hepsi şahane. film 2.5 saat çok uzun gibi göründü başta ancak bittikten sonra keşke film değil de dizi olsa diye çok istedim. doya doya birkaç sezon izlerdik. türk tarihi ile ilgili böyle yapımları görmek çok çok güzel. umarım daha da ilerleyen yıllarda fazlasını görürüz filmin, 2500 yıl önce yaşanılan dönemi yansıtmada tamamen başarılı olduğunu söyleyebiliriz. semavi dinlerin henüz yeni yeni yayılmaya başladığı, ay’ın zaman ölçüsü olarak kullanıldığı zamanlar. tomris’in eşi ve oğlunun ölümünden sonra onların eşyalarıyla birlikte gömüldüğünü görüyoruz ki bu ahiret inancına işaret ediyor. tomris ve babasının bu dünyayı anlamlandırırken, "burası ölümlü bir yer, orada sonsuzlukta beraber olacağımıza inanıyorum" tarzındaki konuşmaları çok hoş. filmde pers'lerin tehditlerinden sonra saka türklerinin en öncelik verdiği konu hep özgürlük oldu. bunun üzerinde özellikle durmuşlar. iran sarayında da argun özgürlüklerini savaşmadan kaybetmeyeceklerini söylüyor, tomris de gerek diğer kabile liderlerini toplarken gerek savaş meydanındaki konuşmasında sürekli "özgürlüğümüzü almak istiyorlar" diyerek asıl motivasyonlarını söylüyordu. türkler ve özgürlük bağlamında çok hoş şeyler bunlar. zaman olayında ise eski insanlar, mevsimleri hesaplarken ay’ın evrelerine bakarlardı. çünkü 365 günü bölmek yerine 29 günü hesaplamak daha pratikti. filmde de babil’e ulaşmak için iki dolunay sayılması birkaç kez yineleniyor. filmin elbette eksikleri vardı ancak izledikten sonra aklımdan kalan şeyler eksikleri değil güzellikleri oldu hep İmdb puanına aldanarak izlememezlik yapmayın, kesinlikle tavsiye ederim inadına izleyin izlettirin ve İMDB sitesindeki puanlamanız 1 puan verenlere inat net olarak 10.olsun
    Abdullah tuç
    Abdullah tuç

28 Ekim 2021 tarihinde eklendi
    ilk defa bir filme yorum yapıyorum bence olmuş eksik yönleri vardı tabi ki mesela müzikler yetersizdi belki ama daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu
    Melekin karma
    Melekin karma

12 Eylül 2021 tarihinde eklendi
    Kesinlikle reklamı daha çok yapılmalı bu filmin, soluksuz izledim , tarihe meraklıysanız ve orta asyada türk unsurları ve yakin coğrafya yaşam ve insan tiplerini görmek istiyorsanız müthiş bir ruhla yapılan bu eserde keyifli bir zaman dilimi geçirirsiniz. Kesinlikle izlenmeli ve biz de böyle ciddi eserler yapabilmeliyiz.....ellerinize emeğinize saglik müthiş bir film
    melike öztürk
    melike öztürk

9 Eylül 2021 tarihinde eklendi
    oldukça kaliteli ve seyir zevki veren bi filmdi. Kadın savaşçıların ön planda olduğu savaş sahnelerinin gerçekçiliği yüksekti.