Mert H
1.640 değerlendirmeler
3 Temmuz 2022 tarihinde eklendi
Klasik bir kabadayı hikayesi olduğunu baştan belirteyim. Çekim tekniklerinin sıradan bir filmden farkı yok. Beklentim yüksekti ancak bütçeden kısmışlar gibi görünüyor. Oyunculuklar iyiydi fakat hikayenin daha derinlemesine anlatılmasını beklerdim. Ortalama bir film.
Film çok geç başladı. Konularda kopukluk vardı, tamam ağır bir film kabul ediyorum ama yoran bir ağırlık vardı, bazen artık bitse de gitsek dediğim anlar oldu. Hapishane den çıktıktan sonra ki sahnesi iyiydi o biraz toparladı fakat ben bu filmden bir şey anlamadım. Açıkçası iyi yönde şaşıracağım bir film ekliyorum fakat umduğumu bulamadım. Yine de emeği geçenlere teşekkürler. İzlenebilir fakat beklentilerinizi karşılamayabilir.
İzledim mi? Evet, sıkıldım mı? Hayır, Beğendim mi? Bilmem. Evet bilmiyorum. Şöyle demek daha doğru olur, bu filmi yapmak için bir çok kişi bir araya gelmiş, içlerinden birileri işini çok iyi yaparken bazıları o kadar özverili değilmiş gibi. Senaryoda bazı kopukluklar var ve basit sayılır,Başrol dahil oyuncuların performansı iyi değil. Çok kötüde değil ama iyide değil. Olay hangi yılda geçiyor açıklanmamış yada ben kaçırdım, tahminim 70li 80li yıllar, birkaç hatanın dışında o günlerin havasını vermeyi başarmışlar fakat çok daha iyisi olabilirdi. Özet olarak bu yemek kötü değil yiyilir ve açlığımızı giderir fakat ziyafet çekeceğiniz bir yemek değil.
Film konu itibari ile güzel. Uğur Bayraktar ve Tuncay Tuncalp'ın oyunculukları da yerinde ama filmde konu çok hızlı işlenmiş, duygu aktarımı sorunu var. Dayının hikayesi ve olaylar daha iyi işlenerek izleyiciye daha iyi geçirilebilirdi. spoiler: Savcı detayı güzel işlenmiş Ama genel olarak izlenilebilir.
Çok güzel olmuş sade anlaşılır kısa ve öz ama bu filmin devamı ve açıklayici niteliğinde ramizin İstanbul'a ikinci gelişini izledik Ezel dizisinden.simdi ise ilk gelişin baslagici oldu bu filim 3 bölümden oluşmalı birazda atraksiyon olmalı milletin Godfather varsa bizimde dayimiz olmalı diye düşünüyorum güzeldi emeğinize sağlık bu başrolü sevmeye başladım
Evet film güzel fakat ortalama olarak kalmış. Ortalama neden? cevahir ile hatice arasındaki aşk biraz yüzeysel mesela daha duygu derinlikli işlenebilirdi. Cevahirin haticeyi sevdiğini anlıyoruz ama sadece anlıyoruz aşkları yansımamış. İkinci olarak bir gözü tamamen görmüyor. Film boyunca öyle işlendi ki bunu hiç anlayamadık sadece atış taliminde belli etti o da anlaşılmadı zaten. spoiler: Yani konular güzel ama akışlar zayıf. Olaylar yüzeysel derinlik yok. Ha tam şöyle olacak diyorsun beklediğinin aksine daha sönük geçiyor. Tam parlayacakken yarım kalıyor. İzlenebilir mi evet. Beklentileri karşılar mı? Orta.6/10
Düşünce olarak güzel bir film ama film içerisinde olay kurguları çok yüzeysel. Sıkmadan izlenebilir bir film yapmışlar fakat aksiyon ve konu bütünlüğü olarak benim görüşüm zayıf kaldığı yönünde emeğinize sağlık
Eğer ezel hayranıysanız duygularınızı Bir kaç sahnesinde tekrar yasattiracaktir. Ama maalesef daha fazlası değil. Senaryoyu yazan arkadaşlar kafalarında 4 sahne kurmuşlar. Yazmışlar. Diğer sahnelerin hepsi tema verilip oyuncular doğaçlama oynamışlar. Oyuncu kadrosu kaliteli sayılabilir. Olay kurgusu fena değil. Ama öyle bir sahne koymuşlar ki bir yazar olarak değil izleyici olarak bile benim gözlerim kanadı. Konuyla bağlantısız. Olay örgüsünde yeri olmayan, filmin geri kalanında bir kez bile deginilmeyen bir sahnedir kendisi. Sevgili Uğur Bayraktar paraya ihtiyacın vardiysa keşke tiktok çekseydin. Sadece cast için izlenilcek bir film. Ha birde son sahnesi güzeldi. 122 dakika boyunca beklemek gerek. Bu yüzden filmin ilk 30 dakikası sıkıp bırakan çoktur diye düşünüyorum. Basit yüzeysel ticari amaçlı bir yapım kendisi. Iyi seyirler.