1,8
Joker: İkili Delilik hakkında görüşlerin ?
30 Mayıs 2025 tarihinde eklendi
Keşke ne ben bu filmi görseydim ne bu film benim karşıma çıksaydı. Batman ile zaten alakası yok bir önceki filmlede kıyaslanamaz. Tamamen hayal kırıklığı, hayatımda ilk defa bir filme yorum yazıyorum. Sırf başkalarıda yanmasın diye üye olup bu yorumu buraya ekliyorum. İzlemeyin, izlemeyi denerseniz ne demek istediğimi anlarsınız bari sonuna kadar izlemeyin yazık...
18 Mart 2025 tarihinde eklendi
İşte Asıl Karanlık, Psikolojik Gerilim ve Çöküş

İronik değil mi? Herkes 1. filmdeki Joker beklentisiyle 2. filmi izlemiş ve 1. filmdeki Joker'i göremeyince isyan etmiş. Peki ya filmin konusu nedir? Arthur'un Joker olmadığını ve herkesin o Joker olmasını istediğini ama rol yapmak istemediğini ve gerçekten Joker olmadığını söylüyor.. Tam da tasvir ettiği kitle filmi eleştiren seyirciler gibi.. Gerçek karanlık, gerçek psikolojik gerilim ve çöküş kişinin kendi olduğu kişiyle barışmasıdır. Maskeleri kaldırıp özüne olduğu kişiye dönmek ve dışlanıcağını kabul edilmeyeceğini bilse bile kendisi olmaktır. Gerçek çöküş artık rol yapamamak maske takmamaktır. Herkes bir Joker istedi herkes olağanüstü dahiyene bir şey yaratmasını karakterden bekledi ve karakteri dışladı günün sonunda Joker dışlandığı için Arthur'un kafasında oluşturduğu bir karakter bunu hiç düşündünüz mü?

spoiler: Peki ya Lee'ye ne demeli kafasında kurduğu bir karaktere aşık olduğunu sanması yani Joker'e? gerçek olmadığıyla yüzleşince Arthur'u istemediğin söylemesi.. Gerçekleri görebilmek ve olduğu gibi kabul etmek güçtür, olduğu gibi heyecansız güçsüz görsel efektlersiz karizmatik olmadığında mucizevi olaylardan yoksun gerçek hayat budur ve gerçek bir karakter bireyselliği tam oluşmuş bir karakter kendiyle barışmaya çalışarak tüm savaşların en büyüğünü yapar.

spoiler: Not etmek isterimki izleyicilerin aradığı havalı süper kötüler filmin sonunda Arthur'u bıçaklayan ve yüzüne bıçakla gülücüğü çizen karakterdir merak etmeyin süper kötüler havalı kötüler heyecan verici bulduğunuz hareketleri yapan karakterler hala dışarıda var ama gerçek bir savaş hikayesi görmek isterseniz süper güçleri olan yada havalı kötüler yerine Arthur gibi kişisel yolculukta olanları izleyin. Ve asıl güç havalı silahlardan ibaret değil dışlanan ve ayakta kalabilmiş karakterler içindeki güçtür. Ve gerçek aşk bir kişiyi her haliyle kabul edebilmektir havalı karizmatik karakter olduğu için değil.

İzleyicilere tavsiye etmek isterimki ön yargılarınızı bir kenara bırakın ve özgürce seçiminizi yorumunuzu yapın açık fikirli olun, filmin güçlü sosyolojik toplumsal ve psikolojik karakter çözümlemelerinin olduğunu hatta varoluşsal felsefi boyutları olduğunu düşünüyorum. Arthur gibiler; dışlanan ve dışlanmamak uğruna sevilen karizmatik bir "Joker" karakteri yaratmak zorunda kalanlar bu filmi anlayacaktır, her birimizin beğenilmek uğruna bir işi almak uğruna sevilmek sayılmak uğruna bazen kendi benliğimizden farklı yarattığımız maskeler "Joker" karakterler yok mu?

Filmin çok fazla şarkı içermesi lady gaga reklamı değil ve Arthur'un kafasındakiler ile hayalleri ile gerçekliği ayırmamıza yardımcı olan unsurlardır Lady gaga güçlü sesini olabildiğince kısarak dikkat çekmeyecek bir tonda söylüyor bana kalırsa. Oyuncuları, performanslarını ve yönetmeni, yazarı oldukça başarılı buldum.

İyi seyirler diler her film için dilediğim gibi; filmi izlerken bir an bile olsa bir ilham bulmanızı içinizde bir parıltı hissetmenizi dilerim.
9 Şubat 2025 tarihinde eklendi
Geçmişi olamayan ve Batman serilerinden aşina olup, dâhil olduğu her seride farklı kişi ve yaratılış hikâyesi olan kötü karakter. Örneğin Michael Keaton’ın oynadığı Batman’da Joker aslında Jack Napier isimli kişidir ve Joker’e dönüşme hikâyesi farklıdır. Christian Bale’in oynadığı Batman filminde (The Dark Night) ise Joker daha farklı bir kişidir ve Joker’e dönüşme hikâyesi daha farklıdır. Yönetmen Todd Phillips ise daha farklı bir kişilikte yaratıyor Joker’i. Buradaki ismi ise Arthur Fleck. Ve yine farklı bir dönüşüm hikâyesi. Aslında ilk film, beğeni tarafında keskin uçlarda gezmişti. Ben ilk filmi beğenen taraftaydım açıkçası. Joaquin Phoenix’in mükemmel oyunculuğu eşliğinde farklı yaratılan bir Joker izledik. Aldığı Oskar ödülünü de hak etti açıkçası.

Peki, merakla beklediğimiz ve hatta Batman dünyasına dâhil olur mu sorunsalı ile iple çektiğimiz bu ‘’İki Delilik’’ müzikali nereden çıktı? Bence Todd Phillips, devam filmi yerine şımarıklığın daniskasını yapmış. Tabiri caiz ise uçmuş arkadaş. Hem de öyle böyle değil. Müzikal oluşu, Lady Gaga’nın garabet Harley Quinn rolü, film sonu, hepsi ayrı fiyasko… Acaba müzikal yapınca, sıra dışı bir başarı daha mı elde ederim diye düşündü, kim bilir… Ancak belirli sınırlar vardır, film özelinde, uyarlama özelinde ve özellikle karakter özelinde. Sınırı aşınca çakılırsın böyle. Filmin tek artısı Joaquin Phoenix, o da ilk filmdeki rolünden ödün vermemiş olması. Velhasıl, ilk filmi beğenenlerden iseniz, bu ‘’deliliğe’’ hiç bulaşmayın ki ilk film tadı damağınızdaki yerini korusun. Kısacası geçiniz efenim. İyi Seyirler…
3 Şubat 2025 tarihinde eklendi
Lady Gaga kendi reklamini yapmis resmen.. Ben ne izledim hala anlamaya calisiyorum.. Muzikal Joker olmus.. Joker ahh Joker olmadi bu sefer...
5 Ocak 2025 tarihinde eklendi
Tek kelimeyle "leş"
Karakter alt limitini geçecek kadar bir eleştiri yapamıyorum tüm eksileri yazsam üst limit yetmez.
14 Aralık 2024 tarihinde eklendi
Film sadece şarkı s*gara ve gerçek olup olmadığı belli olmayan sahnelerle dolu mahkemede orda burda sürekli s*gara müzik
9 Aralık 2024 tarihinde eklendi
sürekli bir şey olsun diye beklediğin ve hiçbir şey olmayan film. sürekli şarkı müzik son bir saati izlemedim daha doğrusu dayanamadım izleyemedim.
feci kötüydü. tam bir şey olacak diye ümitleniyorsun film hareketlenecek sanıyorsun bir bakmışsın şarkı söylüyorlar. belki son bir saat kurtarır bilemiyorum. ben dayanamadım. dayanabilen belki bir şeyler izlemiştir.
18 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Filmin yönetmeni Todd Phillips, ilk filmdeki karanlık ve kasvetli atmosferi koruyarak, müzikal unsurları hikâyeye entegre ediyor. Fakat bu müzikal yaklaşım filmin puanında da anlaşılacağı üzere izleyenler tarafından -ben dahil- pek hoş karşılanmadı. Hikayenin akışını yavaşlattığını ve yenilikçi bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum. İlk filmdeki kurgunun ve olay akışının kusursuz olduğunu düşünürken cesur bir ikinci film denemesi olmasına rağmen beni hayal kırıklığına uğrattı. Yine de oyunculukların ve "Joker"in hatırına 4 puan veriyorum.
13 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Bez Bebek'teki Şoker'in Ah Kulina şarkısı daha iyi. İçine ettiler serinin, yazık oldu. İlk film ile bir bağlantısı yok, sadece şarkı söyleme videosu.
10 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Joker ,ilk filmine kıyasla çok farklı bir temada işlendiği için izleyenler haliyle hayal kırıklığına uğramış olabilir fakat ben filmi beğendim.( Bu hayal kırıklığına spoiler içermeden filmdeki bir sahneden hareketle örnek vermek istiyorum bu yorumdan sonra dikkatlice izleyince fark edeceklerdir. Jokerin,mahkeme kapanış konuşmasında yaptığı açıklamalar nasıl bir hayal kırıklığı yarattıysa onu seven kitle üzerinde ,bu filmi izleyenler de ilk filmde görmek istediklerini göremeyince aynı hayal kırıklığına hissediyor.) filmi beğenmemin nedenine gelecek olursam filmde insan psikolojisi ve toplumsal çözümleme harika bir şekilde işlenmiş.. Görmek ve almak isteyene fazlasıyla mesajlar var. Filmi hep aksiyon tarzında izlemeye alışkın seyirciye hitap etmeyebilir bu filmin kötü olduğu anlamına gelmez. Filmi beklentilerden uzak sadece anlamak için izleyenler gerçekten beğeneceklerdir. Hiçbir ön yargıya kapılmadan keyifle izlemenizi tavsiye ederim.
31 Ekim 2024 tarihinde eklendi
Arkadaşlar hepinizin yorumuna katılıyorum.filmi sırf sinemadan çıkmamak için sonuna kadar izledim.gercekten paramı çöpe attım sayıyorum.hayatimdabundan daha berbat bir film izlemedim.yildiz vermek zorunlu mu bilmiyorum ama bir yıldız vermeyi bile çok görüyorum
24 Ekim 2024 tarihinde eklendi
Zaman kaybından başka birşey değil .sinemaya verilen paraya yazık.surekli şarkı söyleniyor . Arka sokaklar daha kaliteli
23 Ekim 2024 tarihinde eklendi
İlk defa böyle bir yorum yapacağım bir film hakkında arkadaşlar PARANIZI ÇÖPE ATSANIZ EVSİZ İNSANLAR FAYDALANSA DAHA YARARLI OLUR !!!!. Her diyalogta şarkı söylüyorlar lady gaga bildiğiniz kendini daha öne çıkarma filmi gibi olmuş. Böyle bir Joker nasıl olur ki Batmanin düşmanı olabilir. Cidden söylüyorum güzel vaktinizi ailenizle harcamanızı şiddetle öneriyorum...
22 Ekim 2024 tarihinde eklendi
1. filmi nefessiz izlemiştim bunu da telefonla uğraşarak izledim sırf emeğe saygıdan salonu terk etmedim kesinlikle zaman kaybı kaçak siteler bile yayınlamak için uğraşmasın teşekkürler.
20 Ekim 2024 tarihinde eklendi
İlk filminden sonra 2cinin vizyona girmesi beni çok heyecanlandırmıştı,ama gitmeden okuduğum tüm eleştirilerin nerdeyse tamamı olumsuz olmasına rağmen,belki beklentiler farklıdır birazda önyargı olabilir ben bu filmi çok beğeneceğim eminim diye gittim ama tam bir fiyasko.Phoenix ile Joker karakterini ilk filmde o kadar özdeştirmişken,2 cide şoke oldum.Kopuk bir senaryo,mesaj ve ana fikir vermeyen müzik ve şarkıyla doldurulmuş gereksiz sahneler,güya aşk teması konacak diye Gaga yla sahneleri doldurmalar,ki bence bu filmde Lady Gaga hiç olmamış,üstelik bu kadar kuvvetli bir karakter olan Joker ilk filminde nasıl yeterlinin çok üstünde baskın kişilikse,devam filminde silik ve onu doldurmak için konser tadında bir yapım.bir kaç sahnesinde bak buralar olmuş dedirtsede,,son sahnelerdeki telefonla konuşurken eğer gidersen şarkısının sözleri ,oradaki verdiği duygu filmi kurtarmaya yetmedi.merak edenler gidebilir ama hafızada kalan hiçbir şey yok filimden sonra maalesef.