4,4
Rüzgar Gibi Geçti hakkında görüşlerin ?

21 Ocak 2015 tarihinde eklendi
İzlemeden önce içinde aşk olan bir savaş filmi zannettiğim ancak izleyince arka planında savaş olan bir aşk filmi olduğunu gördüğüm;belki de sinema tarihinde ilk kez baş karakterlerin sütten çıkmış ak kaşık gibi temiz insanlar olmadığı;dört saate varan uzunluğuyla izlemek için sabır isteyen;herkes tarafından bir klasik,daha az kişi tarafından bir başyapıt olarak görülen ve bence de sinema tarihinin kilometre taşlarından biri olan destansı film.
20 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
3,5 saatlik film az değil, bir öğleden sonra vaktimin hepsiydi. Garip ama bittiğinde ben bile şaşırdım, neye mi? Sıkılmamış olmama; hem de o dönemde çekilmesine rağmen.

Gelin görün ki muhteşem doğa manzaraları, eşsiz müzikler, Bir ulusun kaderinin değişimi ustaca işlenmiş ama romantizm konusuna gelince... Bir çok konuya anlam veremedim; şimdi bir çok arkadaş bana kızacak ama; filmin sonunu görünce "bu filme bu son yakışmadı" diye geçirdim içimden, yapmacık geldi bana, biraz da arabesk açıkçası...

Bence eğer vaktiniz varsa izleyin diyeceğim güzel bir film; başyapıt mı bence çok da göklere çıkarmaya gerek yok ama izlenilesi olduğu kesin. 8,3/10

Dipnot: Tren İstasyonunda yaralıların yattığı sahneyi görünce gözlerime inanamadım, ayakta alkışlamak gerek. . .
31 Mart 2011 tarihinde eklendi
Kitabını da okudum. Güzel bir uyarlama olmuş. Uzun bir film ama sıkılmadan izlenebiliyor.