Rüzgar Gibi Geçti
4,4

moneta78
moneta78

9 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
Bundan 18 sene önce küçük bir kız iken ailecek gittiğimiz bir kurban bayramı tatilinde misafirliğe gittiğimiz evin kitaplığında bulmuştum "Rüzgar Gibi Geçti" kitabını o an okumaya başlamıştım ve aynı gün bitirmiştim .Annem "bunun bir de filmi var" demişti ama ne yazık ki senelerce o film televizyonda hiç yayınlanmadı ben kitabın yeni 2 ciltlik baskısını alıp defalarca okudum daha sonra, o kadar çok okudum ki neredeyse tüm diyologları ezbere biliyordum Sonra ki yılarda kitabın devamı yazıldı onuda aldım bu kitap mutlu sonla bitirilmiş ve sevgililer kavuşturulmuştu .Sonra filmini buldum ve satın aldım hemen tabi, izledim ve 2. devam kitabının da dvd sini aradım ve onu da uzun uğraşlardan sonra yurt dışından getirttim izledim kabul etmeliyim ki tam bir "Rüzgar Gibi Geçti"delisiyim .izlemeyenlere mutlaka izlemenlerini ancak kitabını da kesinlikle okumalarını tavsiye ederim şu kesinki kitap edebi olarak çok güzel bir eser ve filmde sinema sanatı açısında,sadece çekildiği yılar açısından değil günümüz içinde tam anlamıyla bir baş yapıttır.
soner-orgun
soner-orgun

2 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Gerçekten çok iyi film. Zaten aldığı ödüllerde ortada
o-rh-pozitif
o-rh-pozitif

16 Eylül 2008 tarihinde eklendi
Ah bir bulabilsek izleyeceğizde bulunmuyor artık.Aramadığım yer kalmadı ama yok, satıldığı bir yeri gören olursa hayrına banada bildirsin.o_rh_pozitif@mynet.com
eemhmt
eemhmt

3 Kasım 2008 tarihinde eklendi
kitapta konusu geçen bazı şeyleri çıkarmışlar.. ayrıca, ufak tefek, önemsiz şeyler değil bunlar... mesela Scarlettin, Charlesden bir oğlu vardı Wade adında. ve bunu gibi hiçte önemsiz olmayan birçok detayı silmişler.. yazık etmişler
Ulvi Erturk
Ulvi Erturk

23 Ağustos 2021 tarihinde eklendi
Bu film çekildiği zamanın imkanlarına göre kusursuz bir çalışma. 10 tane oskar alması bunun göstergesi. Ait olduğu dönemi ince ince işlemiş ve kitabın aslına sadık kalınca da 3saat 50 dakikalık, izlenmesi sıkıcı sanılan ve aslında sizi rüzgar gibi götüren bir film. Oyuncular ve mekan kurgulaması, hikayenin aktarımı çok başarılı.
Her zaman izlerim. Bir daha bir daha...
Günümüz bol aksiyonlu, efekt soslu abd filmleri onun yanında çöp kalır.
İzleyin. Ve koleksiyon da hep bulunsun.
hilaloneal32
hilaloneal32

27 Ocak 2008 tarihinde eklendi
bu filmi tam beş kez izledim.yapılan yorumları okudum. Bence hepside Rüzgar Gibi Geçti'yi anlatmakta yetersiz kalmış.Üç ciltlik romanın herbirini neredeyse bir günde bitirdim.vE BU Film.TAM Dört Saat.fakat doyumsuz bir serüven.Clark Gable ve Vivien Leight bize oyunculuğun doruk noktasını sunuyor adeta.o sahneleri yaşatıyor ikiside.Film bitiminde adeta kalakalıyorsunuz.bitti mi Yani.Dedirtiyor.Tek söyleyeceğim bu filmi ğer izlemediyseniz sinema ve oyunculuğu hiç görmemişsinizdi derim.'nasılsa bugün yeni bir gün'(scarlet o'hara):)))
İbrahim Bolat
İbrahim Bolat

4 Mart 2025 tarihinde eklendi
Dünya Sinemasının köşe taşlarından biri. Çekildiği zaman dünyanın birçok ülkesinde çivi bile bulunmuyordu. Yönetim, oyunculuklar ve konu çok çok güzel.