4,4
Yeni Hayat hakkında görüşlerin ?
13 Ekim 2015 tarihinde eklendi
Çok gerçekçi bi film.işine son derece bağlı Chuck Noland'ın bir kaza sonucu ıssız bi adaya düşmesi ve tek başına 4-5 yıl boyunca balık ve hindistan cevizi yiyerek hayata tutunması ve voleybol topunu arkadaş edinmesi çok etkileyici ve dramatik geldi bana.özellikle dişini çektiği sahne görmeye değerdi.filmin süresi uzun ve ağır ilerliyor ama kurgusu mükemmel olduğu için hiç sıkmıyor izleyiciyi.dikkat ettimde Tom Hanks bu filmi mükemmel oyunculuğu ile neredeyse tek başına götürüyo.bu arada kadınlar ne ister filminde oynayan başarılı oyuncu Helen Hunt'u bu filmde görmek ayrı bi zevkti benim için.mutlaka izlenmeli.10/9
7 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
Duygusal açıdan çok etkiliyici bir film bir umuttur yaşamak ama bazen o umut boşa çıkabiliyor sakin kafayla düşünerek izlenmesi lazım
sinema
1 ziyaretçi
9 Ocak 2016 tarihinde eklendi
"Kariyerli ve başarılı bir iş adamıyken; modern hayata ayak uydurmuş ve hayatın açlık, susuzluk gibi önemli sınavlarından geçmemiş, denenmemiş biriyken ıssız bir adaya düşen birini düşünün. Başarılarıyla övünen, ancak bir uçak kazası sonucu ıssız bir adaya düşen adamın hayatı bu film. Adında ki gibi "yeni hayat"a başlamak zorunda kalan Chuck, Tom Hanks'ın mucizevi oyunculuğuyla adada sayısız macera yaşıyor. Çiğ balık yemek, Hindistan cevizleriyle beslenmek ve yapraklardan, ağaç odunlarından ev kurup uyumak gibi. Teknolojiden uzak; saati, şehir hayatında nelerin değiştiğini bilmiyor bu adam. Kesinlikle 2000 yılında Akademi Ödüllerine layık görülebilecek bir oyunculuk sergilemişti Tom Hanks. Zaten bu oyunculuk karşılıksız kalmadı ve Altın Küre ödüllerinde en iyi erkek oyuncu heykelciğini üçüncü kez kucakladı Tom Hanks. Filmin başarılı olay örgüsü, gerçekçiliği ve senaryosuyla çok güzel bir film olduğu belli oluyor. Maalesef bu filme haksızlık edildiğini söylemeden edemeyeceğim, çünkü farkedilmemiş bir film. IMDb puanı 7,7 yerine 8,2 falan olabilirdi mesela, zaten bu puana hatta bundan daha yüksek puanlara haketmeden ulaşan filmler de vardır. Filmin gizemi ve nasıl geçeceği, posterde ki Tom Hanks'ın gözlerinde gizli adeta. Filmi dikkatle izlemenizi öneririm çünkü bir gün ıssız bir adaya düşerseniz, işinize yarayacak ezberlemeniz gereken taktiklerde var. Winson isimli beyzbol topu, Chuck'un adada ki tek dostudur. Bu büyük yalnızlık içeren, adadan kurtulmayı amaçlayan ve zamanla adaya alışan adamın hikayesini kaçırmayın."
sinema
1 ziyaretçi
20 Haziran 2022 tarihinde eklendi
Güzel bir film. Tom Hanks gerçekten iyi oynamış. Hayatta kalma ve doğada yaşama tarzı film sevenler bakabilir. Konu bana biraz klişe gelse de izlenmesi gereken bir yapım. Nokta
15 Haziran 2010 tarihinde eklendi
Fİlm,Tom Hanks sayesinde akıp gitmiş resmen..Bu adam gerçekten bir harika..Çok iyi bir film..
16 Kasım 2023 tarihinde eklendi
Belki şimdi yapılsa bu yankıyı uyandırmaz ama zamanına göre efsane film olmuş. Süresi biraz uzun ama buna rağmen izletiyo kendini. Finalde kelly nin yüzüğü hala açmadığını ve "açmak için seni bekledim" demesini bekledim. Final üzücü olsa da gerçek hayata daha uyumlu bi finaldi. Son sahnedeki gülümseme bize hayatın yeniden başlayacağını gösterdi bu yüzden finalde güzeldi filmin her sahnesi güzeldi. Her sahnesi acıydı. Wilson filmin en güzel karakteriydi. Kesinlikle izlenmesi gereken yavaş sakin bi film
31 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
harika bir film..denizde en yakın arkadaşını kaybetmesinden sonraki tom hanksin hali içimi parçaladı.(wilson) :)
9 Eylül 2005 tarihinde eklendi
modern bir robinson crouse öyküsü.ancak bu kez cuma yerine wilson var!modern çağ insanı olan kahramanımız, ı'ssız adada yanına alacağı 3 şey' olmadan insanlığın geçirdiği evrimleri baştan yaşayarak hayatta kalma sınacını geçer.tıpkı binlerce yıl önce insan ırkının da yaptığı gibi.önce toplayıcılık yapar, sonra kesici aleti icat eder, sonra avlanmaya başlar, sonra ateşi icat eder ve en son da taşıt icat ederek dünyaya yayılır.film boyunca aslında biraz da insanlığın evrimi bizlere gösteriliyor.contact ve forrest gump kadar başarılı bulmasam da genel çerçeveden bakıldığı zaman başarılı bir film.gerçekten biraz fedex reklamı abartılmış olsa da ve sonlara doğru tempo çok düşse de keyifle izlenecek bir film.
13 Nisan 2005 tarihinde eklendi
bir dakikasını bile boşuna tüketmek istemeyen bir insan ıssız bir adaya yalnız kalırsa ne yapar'izleyin ve görün!
8 Şubat 2010 tarihinde eklendi
tom hanks ağarlığını koymuş ve işi şova dökmüş adeta harika bir oyunculuk çıkartmış coşmuş adeta :D...film yanlızlık adına yapılmış en iyi filmlerden kesinlikle 1 kere görelesi bir film...
8 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Tek kelime ile harika bir film! Filmin %90ını Tom Hanks oluşturuyor ve tek bir laf bile yok ama bir an bile sıkılmıyorsunuz.. Hala izlemeyen varsa kesinlikle izlemesini tavsiye ederim.. 9/10
28 Aralık 2005 tarihinde eklendi
tek kelimeyle kusursuz..büyük bir risk alınarak çekilen bir film ve harika sonucu.modern robinson cruso filmi olarak nitelendirilen Cast Away,büyük bölümünün bir adada ve tek bir kişiyle ilerlemesi cesaret isteyen bir film.izlerken hiç sıkılmadığım ve çok beğendim
21 Mart 2010 tarihinde eklendi
Klasik bir hikaye olmasına karşın tom hanksin aşmış oyunculuğu ve robert zemeckisin mükemmel sinema diliyle çok güzel bir film olmuş,üstelik çok az dialog var,bu da yönetmenin başarısını kanıtlıyor.Onca teknoloji,onca icat içinde yaşayan bu adam,bir gün ıssız bir adaya düşünce yalnızlık ve çaresizlik içinde kalışıyla nede çok şey başarıyor,demekki ilkellik yalnız,medeniyet ise kalabalıktır.Gözden kaçmayacak bir film.9/10
20 Eylül 2006 tarihinde eklendi
film herseyiyle mukemmel ancak adadan kurtulup kendini ve cevresindekileri sorgularken bir gece somine basinda elinde viski kadehi;arkadasina adada yasadigi ve ordan kurtulmasini saglayan dusunceyi anlatmasi cok etkileyici..gladyatorle ayni sene cekilmis olmasi hasebiyle en iyi oyuncu oscarini russel crowe e kaptirmasida sanssizliktan baska birsey degil!!!
21 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
söylenecek söz yok muhteşem bir film ve tabiki TOM hanks