Şu ana kadar seğrettiğim en iyi animasyondu The Nightmare Before Christmas. Yıllar boyu süren ve inanılmaz çabalarla ortaya çıkan bu filmi beğenesek bile bence taktir etmek lazım.
'Can’t shake this feeling that I haveThe worst is just around the bend'Hoş bir film.DVD’sini edindim,çok Tim Burton havası olmasa da,yönetmenin senaryoyu yazarken aklından geçirdiği kasvetli ülke filme çok iyi geçirilmiş.10/8
Harika bir müzikal. Şu an bile giriş şarkısını mırıldanıyorum. Pumkin king’in ilk belirdiği sahnenin grotesk dramatikliği, hüzünlü mezarlık sahnelerinde Jack’e ayak uyduran helezon tepecik, ayrı ayrı karakterler (özellikle ölü anne rolündeki şişman kadın), 'Whos this' derken uyanan Santa yardımcısı...falan harika yaaa. Neden izlemiyeceksiniz ki? Sizi engelleyen nedir?
Corpse Bride'la beraber kaprisli hollywood oyuncularına çok da gerek kalmadığının kanıtıdır bu film. İçi bos uyduruk filmsileri seyretmeye katlandıramayacak kadar da çıtayı yükseltir ayrıca.
tim burton un hem gotik hem de eğlenceli dünyasından çıkmış mükemmel bir film. bu film aynı zamanda ilk uzun metraj stop-motion film. müzikleriyle karakterleriyle konusuyla herşeyiyle mükemmel bir film. bence dünyanın en iyi animasyonu. ama nedense bunu film çekildikten yıllar sonra farkettiler.