quick and quiet
1 değerlendirme
6 Eylül 2024 tarihinde eklendi
Türk sinema tarihinin ilk insiz cinsiz korku filmi. Gayette güzel ve şaşırtıcı bir senaryo, 1 yıldız verenleri de anlamıyorum tabii alıntı olacak Amerikan filmlerinden sonuçta bu tarz yayınlanan ilk türk filmi. Gayet güzel izlenir.
film sanatla iç içe olduğu için beni içine çeken bir film oldu.Ancak film yarıda bırakılıp tekrar izlenebilecek bir kıvamda tamamiyle beni sürüklemedi.Yinede türk korku türünde bir yenilik olduğu içerisinde büyü cin barındırmadan korku filmi yapılacağını bize kanıtladığı için izlenilebilir ve bu yönüyle başarılı sayılabilir.
piskopat ressam babasının ölümünden sonra genç kadının başına gelenler.. Konu orijinal.. Ruhlu cinli film sanerken ters köşe yapıyor. Kurgu çok başarılı. Oyunculuklar bazen sırıtmakla beraber gene de genel olarak iyi denebilir. Sürükleyicilik başarılı. klasik korku filmlerindeki bazı öğeler fazla baymadan abartılmadan burada da kullanılmış. türk sineması için çok başarılı bir çalışma bence 10 / 10
TÜRK FİLMİ DİYE ÖNYARGILI OLMAYIN VE MUTLAKA İZLEYİN. Gerçekten harika bir film. Türk sineması için bence korku gerilim filmlerine örnek olabilecek bir yapıt. Burçin Terzioğlu yine konuşturmuş oyunculuğunu ❤️. Süresi uzun olsa da sıkmadan ve sizi ayakta tutarak izlettiriyor film kendini. Ben bayıldım. Elinize, emeğinize sağlık... 👏🏼👍🏻
Film gerçekten çok güzel efsane olmuş ilkten klasik yabancı korku filmlerine benziyor diyoruz ama gittikçe daha cok güzelleşiyor türk korku filmi 1-2 defa izledim daha da izlemem dedim ama bunu izledim harika inşallah böyle filmlerin devamı gelir istesek yapabiliyormusuz demek ki birde suna dikkat ettim yapimlar da falan yabancı kişilerin de ismi yazıyordu onlarda el attilarsa herkesin emeğine sağlık
bazıları sadece yorum yapmış olmak için yazmışlar. normalde gerilim filmlerini sevmem ama bu gerçekten izlemeye değer, zaman kaybı da değil. zamanınız varsa izlemenizi öneririm. gerilim olmasının hakkını vermiş.
Öncelikle Burçin Terzioğlu ve Melisa Şenolsun'un mükemmel oyunculuklarını tebrik ederek başlamak istiyorum.Dunya sinemalarının takipçisi ve korku filmlerinin %95'ini seyretmis bir izleyici olarak bu filmin kategorisinin yanlış olduğu kanaatindeyim.Zira gizem/dram kategorisine daha çok uymakta.Filmin görüntüleri oldukça başarılı ve genelde cinli,perili din üzerine korku filmleri çıkaran Türk korku sineması adına yeni bir devir başlatabilecek tarzda.Ancak film gereğinden fazla uzun ve hikaye oldukça yavaş ilerliyor.Sahnelerin arkasına yerleştirilen müziklerin sahnelerle alakası olmaması bir gerilim sahnesini dram sahnesine çeviriyor ve heyecan yaşamak üzere açtığınız filmi hayal kırıklığıyla kapatıyorsunuz.Rahatsiz eden bir diğer şey ise senaristlerin akıllarına gelen her fikri yazmış olmaları.Filmin ilk 10 dakikasındaki başarı senaristlerin "e bunu da yazalım,aaa o aslında şöyleymiş de o yüzden böyle olmus,şu da aslında buymuş" tarzı sonu gelmek bilmeyen twistler ile telef olmuş.Hepi topu 2 tane(evet saydim) korku unsuru içeren bu "korku filmi" ne yazık ki beklentilerimi karsilamayadı.Bana Uzak doğu sinemasından "Resimdeki Hayalet" filmini hatırlattığını ve o filmi de aynı heyecanla açıp hayal kırıklığıyla kapattığımı söylemeden edemeyeceğim.Umarim üzerine eklenerek ve dram dizileri kafasından çıkarak korku filmi sinemasını geliştirebiliriz.Saglikla kalın...
Neden kötü yorum yapıldığını anlayamadım, iyi ki izlemişim, gerçekten çok etkileyici, inandırıcı ve şaşırtıcı kaliteli bir Türk filmi. Böyle güzel filmlerin devamını diliyoruz
oyunculuk iyi konu farklı ve sürükleyici.filmin asıl sorunu müslüman mahallesinde salyangoz satması.konu kurgu görselliik zayıf.gereksiz uzun ve ara ara sıkıyor.basit bi şaşırtmaca için uzatmışlarda uzatmışlar filmi heleki kavga sahneleri komikti.neden bilmiyorum sanki biraz daha uğraşılırsa ilerleyen zamanlar için film bana umut verdi
Açılmıyor abu faul sonrasında hakem bülent yıldırım tarafından sarı kart ile sorumlu olduğu yaşam hakkını ihlal eden polisler şahsı de öpüyorum canım benim benim de içim rahat ol ben seni çok özledim sevgilim :) ben kayıt olmak daha avantajlı olabilir
Sonunda cinsiz-perisiz korku filmi yapabildiğimizi tüm dünyaya gösterebildiğimiz için çok mutluyum. Yeni bir türe öncü olduğundan veya olacağından izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Filmde birkaç açık nokta var, gizem çözüldüğünde de bu noktalar ortadan kalkmıyor. Filmin sürprizlerini kaçırmamak için bunları belirtmemek istiyorum. Yeni bir tür demiştik fakat buna rağmen klasik korku filmi klişelerini yine kullanmışlar. Bu klişeler olmasa çok şey kaybetmezdiniz ya, neden yaptınız ki? Film içerisinde bağıran çağıran seslerden korkmayacaksınız, çünkü ne mutlu ki bu sesler de yok. Oyunculuklar güzeldi, filmi de genel olarak beğendim. İzlenmesini tavsiye ederim.