10/10 Kuzuların Sessizliği’ni izledikten sonra hannıbal’i de izleyim dedim ve iyiki izlemişim ilk film kadar sürükleyici, heyecan verici, mükemmel bir film. Gözlerim film başladığında hep Hopkins’i arıyordu 30 dakikaya kadar ortalarda görünmüyordu ve işte hopkins show. mükemmel ötesi, usta oyunculuğuyla hopkins yine karşımdaydı bu benim için çok önemli bir andı ve bu film benim için çok özeldi film bitene kadar gözlerimi bir an ayırmadım ve film bittiğinde şunu dedim mükemmel ötesi...... bu film hakkında yorumlarımın devamı gelecek
Ya nur yüzlü adamı gidiyolar kötü kötü rollerde oynatıolar.Bu kadar iğrenç bir film daha görmedim.Adamın bağırsağını kaldırıma düşürdüğü sahne ve ona benzer tüm sahnelerde midem ağzıma geldi.Amaçları sanki insanı germek değil de kusturmak
lecter tam olarak hangi katagoriye giriyor bilemem ama sinema tarihindeki benzer karakterlerle ilgili bi yazı Korku Tüneli arşivimizde var, hatırlatayım dedim...
Kuzuların Sessizliğindeki gerilimin yarısı bile yok ne yazıkki, eldeki malzeme iyi olmasına rağmen kurgu zayıf kalmış, akmıyor bi türlü film, filmi hala Kuzuların Sessizliğindeki diyaloglar etkileyici kılıyor.. Daha iyisini bekliyordum walla
bence ilk filmin o gizemli havası bu filmde fazla yok anthony hopkins in oyunculuğuna söölicek bişe yok tabi ama yinede kuzuların sessizliğindeki o psikopat havası bu filmde daha insanlaşmış ve starling i Jodie Foster ın oynamasını tercih ederdim onun oyunculuğu çok daha iidi ve iki film arasında starling in kişilik farklılığı olduğunu düşünüorum birinci filmde olan o saf ve heyecanlı yapı bu kadar sakin ve acımasız bi ajana nasıl dönüşebilir son olarak da bu filmi Ridley Scott ın yönetmiş olması görüntülerin daha abartılı olmasına neden olmuş bu da önceki filmdeki o gösterişsiz güzelliğe ters bence..kısacası kuzuların sessizliği çok daha iidi...
Her zaman yeni şeyler denemelisin..serinin ikinci filmi olan hannibalda ilk filmde doya doya izleyemediğimiz anthony hopkinsi büyük bir keyifle izleme fırsatına eriştik, jodie fosterın yerine ikame edilen julian moore gerçekten onu aratmadı diyebiliriz.. amiyane tabiriyle ilk filmdeki başarının kaymağını yemek için çevrildiği eleştirileri nispeten haklı senaryodaki bazı zorlama sahneler insanı yer yer sıkabiliyor fakat filmin tümünü gözönünde bulundurur bir de üstüne a.hopkins ve de j.mooreun kusursuz performanslarını eklersek 8/10 tam hakkıdır diye düşünüyorum.. seri filmlere ilgi duyanlar adına başarılı bir devam filmi olduğunu söyleyebiriz
oyunculuk süper ama ne bileyim çok da beğendiğimi soyleyemem belki de ben daha çok sey bekleyerek izlediğim için ama tabiki kacırlmayack bir kurgusu var izleyin derim