İlkinin çok tutması üzerine çekilmiş tipik bir devam filmi. İlki kadar olmasa da bence çok eğlenceli ve sürükleyici bir film. Yıllar oldu izleyeli aslında da, serinin üçüncü filmine yorum yazarken görüp buna ve ilk filme de yorum yazma ihtiyacı hissettim :))))
Bazı arkadaşlar şaka yapıyor heralde tüm dünyada en kötü devam filmlerinden biri olarak gösterilen ilk filmi zayıflatmakla suçlanan ilk dakikadan itibaren abartıları, klişeleri ve saçmalıklarıyla kötü bir film. Tabi üçüncüsünü görüp bunada şükür diyenler çıkabilir ona birşey diyemem
Öncülünden geri kalmayan bir devam filmi.Keşke seriyi burda sonlandırsalardı diye düşünüyorum.Araya giren uzun süre ve yönetmen değişikliği hiç istemediğimiz bir şekilde hatrlamamızı sağlıyor bu seriyi.
ilk filmi izlemiştim daha sonra bunuda izledim filmde biraz fazla abartıya kaçmışlar bence daha mantıklıda olabilirdi onun dışında ilk filmi beğenenler bunuda beğeneceklerdir ama bence ilk filmin yeri bir başka.
Her ne kadar ilk filmdeki ambiansı yakalayamazsakta idare eder türden bir devam filmiydi. Yinede pigmelerin bu filmde ne işi var hala anlamış değilim. Mısır kültüründe yada mitolojisinde böyle bir olgu yok. Filme gelecek olursak. Rick() Evy (Rachel Weisz) ile evleniyor ve Alex adında 8 yaşında afacanmı afacan bir çocukları vardır. Kader onları yine uğrak yerleri olan Mısır'a kadar götürecektir. Filmin kadrosuna "The Rock" akrep kral rolü ile dahil olmuş fakat öyle aman aman bir rolü yok maalesef. Asıl rolünü bu filmden 1 yıl sonra gösterime giren "The Scorpion King" filminde başrol oynayarak sergiledi. Oded Fehr'in kadroda kalması iyi. Kapasiteli bir oyuncu. İlk filmde "Beni" karakterini öldürmeselerdi süper olurdu. Filme renk katıyordu kaypaklığı ve şaklabanlığı ile.. Serinin bir sonraki filmi maalesef fiyasko olmuş. Tabii usta yönetmeni bırakıp Rob Cohen gibi sevilip sayılmayan birine verirlerse olacağı budur.