filmin başındaki bir sahnede tuvaletin kapısında hilal sembolü mü vardı yoksa ben mi yanlış gördüm, yoksa yine çaktırmadan bizim dini sembollerimizle alay mı ediyorlar. Filml tekrar izliycem, eğer yanılmıyorsam ikincisini KESİNLİKLE seyretmiycem.
Güzel bir animasyon! Kaliteli olduğu belli. Dünyada ses getiren bir yapıt. Ayrıca senaryoda çok güzel, espriler de cabası! Ya Şrek 2’yi izlemedim, bir an evvel izlemem lazım! 8/10 :)
38 kere izledim.. varmı benden daha çok izleyen? ya da benden daha salak olan? ikiside aynı kapıya çıkar.. belki konu çok ağır geldiği için defalarca izleme gereği duydum.. belki anca anlayabiliyorum.. belki de yeğenlerimin hergün oyunun en heyecanlı yerinde "dayı bize şirek açsanaaaaa! anne dayım bize şirek açmıyoooo!" demelerinden kaynaklanıyordur.. emin değilim..
o kadar övmüşsünüz ki izlemeden duramadım ama biraz hayal kırıklığına uğradım.evet;görüntüsü,animasyon kalitesi disney'e bin basar ki;karınca z dreamworks tarafından yapılmıştı ve kalitesi müthişti.üstüne üstlük tüm masal kahramanlarını bir araya toplamak fikri de zekiceydi.ama film devam ettikçe tüm bu yeniliklerden klasik animasyona döndü.benim de elimde zeka ürünü bir konuyu anlatan iyi işlenememiş bi film kaldı.yine de yer yer güzel espriler için izlenebilecek bi film ve umarım dreamworks bi daha ki sefere daha iyisini yapar.
Öncelikle bu filmin dublajının orijinali gibi olmayacağını düşünerek gittim ama mehmet ali ve okan çok başarılıydı hiç beklemediğim kadar. Filmde pek de çocuklara hitap etmeyen ince espriler geçiyordu çoğunlukla. Ben gülerken çocuklar dönüp bana baktıkları oldu bzen neye gülüyo ulen bu diye. Animasyon olayı ile de mucizeler yaratılmış.Adeta gerçek sahneler izliyor gibiydim harika. Bu filme El Dorado Yolu''na güldüğüm kadar gülmediğimi söylemek isterim ama yine de çok hoş bir filmi. Gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum en azından sinemasever birinin kaçırmaması gerekn bir film.
Başlıkta da yazdığım gibi seyrettiğim en komik ve kaliteli animasyon. İnanılmaz iyi esprileri var. Ben de derin gibi dublajlı filmleri izlemiyorum ama bu filmde M.ali erbil harikalar yaratmış. Filmin komik olmasının en büyük faktörlerinden biri o. Mutlaka izleyin.