Cuma Kızı
    3,3
    Cuma Kızı hakkında görüşlerin ?

kemerlee
    kemerlee

7 Mayıs 2012 tarihinde eklendi
    Usta yönetmen Howard Hawksın yıldız oyuncu Cary Grantla üst üste çektiği üçüncü film ve aralarındaki en zeki en dinamik ve en güzel taşlama örneği, Cary Grantın çizdiği üç kağıtçı, çok zeki, ağzı laf yapan editör tiplemesi dört dörtlük, ilk defa izlediğim Rosalind Russell, Granta olan hem nefretini hem aşkını perdeye çok iyi yansıtmışki ikisinin arasındaki söz duelloları inanılmaz eğlenceli, kesinlikle yaşını göstermeyen politik ve sosyal eleştiriler yapan hafif romantik soslu çok başarılı bir komedi örneği.
    10/8
    kadir503
    kadir503

1 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
    - Geveze Bir Cuma Kızı -Howard Hawks'ın en sevilen filmlerinden biri olan His Girl Friday, Lewis Milestone'nun 1931 yapımı ?The Front Page? adlı filminin bir bakıma yeniden çevrimi. Çünkü His Girl Friday de The Front Page gibi bir tiyatro oyunu uyarlaması. Daha sonra 1974 yapımı The Front Page adıyla Frank Capra'dan da bir yeniden çevrim izlemiştik. Kuşkusuz içlerinden en bilinenin ve sevileni Hawks'ın ?His Girl Friday'i.Başarılı bir gazeteci olan Hildy; gazeteciliği bırakıp, kendisine daha normal bir hayat sürmek üzere sigortacı Bruce ile evleneceğini eski eşi ve patronu Walter'ın yanına gider. Walter hala eski eşini sevmektedir. Hildy'nin bu az hareketli, normal hayata alışık olmadığına emindir. Sadece Albany'ye gidecekleri trene binmesini engellemeli ve bıraktığını açıkladığı mesleğine ufak bir dönüş yaptırarak onu eski yaşantısına döndürmesi hiç de zor değildir. Walter; iyi bir kariyer sahibi, aşırı düzenbaz ve hazır cevap biridir. Film boyunca Bruce ile evlenmekte direnen Hildy'yi her seferinde aşırı ikna yeteneği sayesinde o trene bindirmekten alıkoymayı başarır. Bir gün içerisinde geçen filmde, Hildy-Walter-Bruce ilişkisinin dışında ertesi sabah asılacak olan suçlu Earl Williams'ın hikayesi baş gösterir. Earl, seçimlerde oy toplamak amacıyla büyük bir süratle bölge yönetimi tarafından asılmak istenmektedir. Hildy'nin bu durumu engellemek istemesi Walter'ın bir bakıma aradığı fırsattır. Hem onu sevdiği mesleğine döndürebilecek hem de onunla daha fazla vakit geçirecektir. His Girl Friday'de büyük bir basın eleştirisi yapılır. Gazetecilerin, ne kadar yalancı oldukları ve vurdumduymazlıkları birçok diyalogda vurgulanır. Bunun yanında eyaletlerin yönetimi de aynı şekilde eleştirilir. Diyalog demişken, film izlenebilecek belki de en geveze filmdir. Her diyalogda birçok anlam bulunurken, film mizahi yönünü hiçbir zaman kaybetmez. His Girl Friday, Quentin Tarantino'nun en sevdiği 10 filmden biriymiş. Oldukça geveze filmler çeken ve diyalog yazmada ustalığını düşünürsek Tarantino'nun filmden nasıl etkilendiği de ortaya çıkıyor gibi. Ses miksajında düzenlemeler sonucu aynı anda birçok karakterin konuştuğu ilk filmlerden olan filmdeki oyunculuklar da çok başarılı. Alfred Hitchcock'un fetiş oyuncularından olan İngiliz aktör Cary Grant film boyunca ne kadar iyi bir komedi oyuncusu olduğunu ispatlarken, kariyeri boyunca 4 Oscar adaylığından hiçbirini kazanamayarak hatırlanan güzel oyuncu Rosalind Russell de film boyunca çok başarılıdır.Howard Hawks'ın en önemli filmlerinden olan His Girl Friday; diyalogların havalarda uçuştuğu, temponun hiç düşmediği, eleştirisel, çok iyi bir romantik-komedi görünümünde.- His Girl Friday {Cuma Kızı} / Howard Hawks (1940) -
    sasili
    sasili

29 Ocak 2010 tarihinde eklendi
    hoş bir romantik komedi filmi.
    Funda Gür
    Funda Gür

16 Nisan 2023 tarihinde eklendi
    Sürekli koşuşan ve telefonla konuşan karakterler arasında telaşla izliyorsunuz filmi. Oyuncuları güzel, senaryo da fena değil ama teleon konuşmalarını çok abartılı buldum.
    Gurcan K.
    Gurcan K.

14 Ekim 2017 tarihinde eklendi
    Döneminin en güzel romantik komedi örneklerinden. Çok yoğun ve ustaca diyalogları ile zekice kurgulanmış bir film. Grant ve Russel'in oyunculukları sıra dışı...