dhgercekleri
28 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Filmi yeni izleme fırsatı buldum.Arkadaş tavsiyesi vede puanını görünce izlemeye kadar verdim.Ama nedendir bilinmez filmden pek hoşlanmadım.Sanırım sorun şu oldu beklentilerimin altında çıktı film Sebebine gelince bir filmde aradığım en önemli şey kendi içinde tutarlı ve mantıklı olmasıdır.Bu filmde bazı noktalarda mantık çizgisi aşılıyor. --SPOİLER içerebilir-- 1-Yaşlı adamın salıverilmesi 2-Defeo nun kadın kılığında eve girmesi 3-Babalarının ortaya çıkışı Rastlantılar olabilir şanslı olabilirsin ama seyircinin gözünün içine baka baka bunları yedirmeye çalışırsan olmaz.Böyle bir filmde hadi buda böyle oldu lay lay lom dediğin an ben sondaki röportajları izlemem daha Benim kanımca çok daha iyi olabilecek bir filmi bu saydıklarım yüzünden 2. sınıf aksiyon filmlerine çevirmişler maalesef
ya müthiş bir filmdi...daha önce izlemediğime bin pişmanım.özellikle dedektif süperdi.filmde ne ararsanız mevcut;aksiyon,macera,komedi.lanet olsun kelimesinin dublajlı söyleyişide mükemmeldi.keşke her yerde böyle 3 kişi olsada kötüleri temizlese...neyse eğer izlemediyseniz hemen izleyin derim.
Sıradışı konusu ve mizah gücüyle öne çıkan çok başarılı bir film.Filmde üstün yetenekli eşcinsel dedektifi oynayan Willem Dafoe nin performansı ise ders olarak gösterilebilecek niteliktedir(özellikle olay yeri incelemeleri ve günah çıkarma sahnesi).
filmi çok beğenmemiştim ama eline silah alıp huzur adına birilerini tabi huzuru bozan birilerini öldürme fikri baya cazipti. arkadaşlar hadi sizinle bi ekip kuralım ve şu kapkaççıları falan öldürüöldürüverelim. şakkaa haha kimseyi öldürmeye niyetim yok.
Kesinlikkle izlediğim en iyi filmlerden biriydi. Zaten kafamda olan şeylerden de biriydi. Bir senaryo yazıyodum bu film çıktıktan sonra dumura uğradım ve bıraktım senaryoyu. Çünkü çok benziyor filmin senaryosuna neyse bence benim yerime yeterince iyi yapıldığını görmek üzüntümü aldı üzerine bi de hayran bıraktı. Sanki kendi senaryomun film yapıldığnı hissettim. Çok değişik bi duyguydu. İlk deneyimimdi diyebiliriz.
Öyle filmler vardır ki anlığınıza oturup oradaki marjinal yerlerinde sessizce dururlar ve ne zaman 'abi şöyle bir film varmış' ile başlayan sohbetlerin akabinde 'orjinal film dediğin:' diye saydığınız on film olur. Şehrin Azizleri onlardan biri. Willem Dafoe'nun parmak ısırtan oyunculuğu, yönetmenin usturuplu bir git gel manığıyla süregiden anlatımı sıradan bir senaryoyu ilginç bir filme çevirebiliyor. Normalde çok klasi diyebileceğiniz ve bkurun çevireceğiniz bir Mafyayı temizleyen delikanlıların peşindeki kafası karışık polis hikayesi ilgi çekici unsurlarla etkileyici bir filme dönüşebiliyor. Özellikle Karanlık Şehir hikayalerinden hoşlananlar için hazırlanmış Tarntinovari diyebileceğimiz bol kanlı bir film Şehrin Azizleri. İzleyin, pişman olmayacaksınız...
Öncelikle şunu söylemeliyim; son yıllarda gördüğüm en iyi performanslardan biri vardı filmde. Açıkçası Wllem Dafoe'ya şapka çıkartıyorum. İzlediğim en ironik (eşcinsel komiser) karakterlerden birini mükemmel oynamış doğrusu. Ancak filmin sonuna kadar giden tempo izleyenleri daha vurucu bir sona hazırlarken, bu noktanın eksik bırakıldığını düşünüyorum. Yine de birbirine benzeyen ve giderek monotonlaşan Hollywood'da böyle yapımlar çölde vaha etkisi yapmıyor değil. Başarılı...