Eleştiri ve birçok sansüre maruz kalmış olan Pink Flamingos yüzeysel açıdan bakıldığında beni etkisi altına başarabilmiş bir film oldu.Bugüne kadar birçok kez adını kötü adlandırmalarla duymuş fakat izlememiştim.Belkide hepsini hakediyor yada etmiyor bence önemli değil.Fakat absürdlüğünde yatan harika mizahı gerçekten güldürüyor.John Watersı tebrik etmek lazım, günümüzde ve gelecekte izlendiği zaman bile akılda kalmayı başarabileceği için.
Şu an için filmle ilgili birkaç cümle yazıp bırakıyorum daha sonra ayrıntılı bir şekilde bu filme değineceğim...Halen midemin bulantısı geçmiş değil özellikle Devinenin köpek dışkısı yediği sahne midemi öyle bir bulandırdıki bu film için yazacağım ilk şey budur...Bu filmi ölmeden izleyin derim ve insan oğlunun ne kadar rezilleşebileceğini hayvandan daha kötü ve pis olabilieceğini gösteren bir filmdir bu...
İzlenbilecek en saçma, en midebulandırıcı, en kötü filmlerden ?Pink Flamingos?. Çokça seveni de bulunan film, kült statüsünde yer alıyor. Arkadaşların bahsettiği gibi Waters, kötü bir yönetmenlik sergilemiş. Bunu bir röportajında, kendisi de itiraf etmiş, birçok tekniği bilmediğini. Tabii bu filmin amacına ulaşmasına daha da yaklaştırmış. Hiçbir şekilde filmin güzel bir yanı olduğunu söyleyemem, gerçi filmin amacı da bu. Hiçbir güzelliğe yer vermemesi. Herkesin en azından izlemesi, bu çileyi çekmesi gerekir. Daha sonra John Watersa bol bol küfür etmek için en azından. :)
Sinema değeri taşımayan film olduğu kanısındayım diyaloglar oyunculuk vasatın altı içinde barındırdığı insanın sınırlarını zorlama kısmı pek ilgilendiğim bir konu değil her türlü filmi izlerim daha iğrencini çeksinler onuda izlerim ama senaryo kopukluklarla kötü oyunculuk birleşince ortaya böle absürd bir film çıkar diğer 2 arkadaşa katılmıyorum bence gereksiz bir yapım herhangi bir sanatsal değeri yok film bile denilemez bu filme saygılar :)
Sınırları olmayan seyircinin kesinlikle izlenmesi gereken aynı anda hem çok iyi hem de kötü ve iğrenç olabilen,John Watersın en iyi filmi.Türlü sapkınlığı,fetişizmi,garipliği,groteskliği gülünçleştirerek izleyiciye sunan ki bence eğlenceli de vakit geçirten,film bittiğinde büyük bir gülümsemeye neden olan akıllara şayan kült bir film.Aynı zaman da çoğu izleyicinin kaldıramayacağı tarzda bir film pembe flamingolar.