Akla gelebilecek her şey eleştirilebilir. Ancak filmin başı sonu olmaması, filmde bazı olayların gizemli kalması, karakterlerin derinliği ile alakalı soru işaretleri vs. bu noktada eleştiri yapan kişilerin sanat filmlerine değil gişe filmlerine yönelmeleri kendileri için iyi olur. Sanat filmleri diyalogları ile, kurgusu ile, akışı ve karakterlerin veya olayların gizemli kalan yönleri ile hayattan doğal kesitleri aktarır. O nedenle aynı hayattan bir kesit izler gibi düşünürsek nasıl ki en azından izlediğimiz kesitte insanların öncesini veya sonrasını bilmiyor, olayları akışta değerlendiriyorsak sanat filmlerine de o gözle bakmak gerekir.
Filmi beğendim, kırsal hayatın çıkmazları, çaresizlikler, normal şartlarda besleme verilmenin trajik bir olay olması ancak köydekilerin gözünde bunun bir kaçış ve olumlu bir kurtulma yolu olarak görülmesi, cinsellikten konuşulurken yayık metaforunun kullanılması,müziklerin evrensel bir tınısı olması, şivelerin doğal ve doğru kullanılması, eril ve dişil dengeler çok iyi aktarılmıştı. Bu tip filmleri destekliyorum, başından sonu belli olan popülist sinemadansa bu tarz yapıtlar daha çok keyif veriyor.