3,7
Fractured hakkında görüşlerin ?
9 Mayıs 2025 tarihinde eklendi
Son saniyesine kadar seyircinin hikayenin içinde kaldığı, detayları yakalamaya çalışırken de yorulmadığı kısa ve net bir filmdi bence.
Oyunculukları değerlendirecek yetim yok, ancak atmosfer yaratma konusunu başarılı buldum. Hastane ortamıyla yaratılan gerilim dozunda ve yeterliydi.
-Spoiler-
spoiler:

Finalinde ise beklenen ters köşenin tersi oldu. Bazı izleyiciler, finalde beklenen durumun, Ray’in iddiasında haklı olduğu sonun gelmesini isteyebilir belki ama bana göre olabilecek en makul finali izledik. Çünkü süreç boyunca Ray’in aslında hiç de normal olmadığını görmekteydik. Petrol istasyonundaki düşme anından sonra bir anlık Ray’in gözlerini kapatıp sonra yeniden açarak hikayeye devam edişimiz, izleyiciye ilk mesajdı. Ardından, Peri’nin düşme sahnesine kadar Ray’in eşinin Ray’e olan tavırları, konuşması, üslubu bize ilişkilerinin berbat olduğunu açıkça gösteriyordu. “Size asla zarar vermem” cümlesi de birkaç kez tekrar etmişti. Peri’nin düşmesi ve hastaneye varış ile birlikte Ray’in karısının Ray’e olan tavrında ani bir değişim görmeye başladık. Birden bire Ray’in karısı, Ray’in tam da arzuladığı bir fenotipe dönüşüyordu. Bu da aslında Ray’in alternatif bir gerçekliğin içinde olduğuna işaret eden önemli bir detaydı.
Bir de anlamız gibi gözüken, petrol istasyonundaki market işleten kadının hastanede de görünmesi sahnesi vardı. Bu sahnede anlık olarak durumu Ray’in gözünden izledik. Marketteki kadının hastanede üstelik hastane yetkililerinden biriymiş gibi görünmesi ilk bakışta anlamsız gibi dursa da aslında Ray’in gerçek ile alternatif gerçeklik arasındaki bir paradoks iması taşıyordu. Matrix’teki siyah kedi örneği gibi. Gerçek dünya ile Ray’in kurgusunun istemsizce çakıştığı kısacık bir an diyebiliriz. Bu sahnenin de aslında seyirciye “şu an Ray’in alternatif gerçekliğini izliyorsunuz” mesajı verdiğini düşünüyorum. Benzer şekilde Peri’nin düştüğü inşaat sahasındaki demirlere bağlı balonun hastanede de bir anlığına görünmesi, Ray’in paralel evrenlerinin çakıştığı kısa anlardan biriydi…
Hastanedeki doktor ve diğer personellerin tekinsiz tavırları ise seyirciyi Ray’in iddiasının gerçek olduğuna inandırmaya yönelikti. Bu kısmı biraz abartı bulduğumu belirtmeliyim. spoiler:

Şok edici olmasa da tam da olması gerektiği gibi olan finaliyle, sürükleyici anlatısı ve mükemmel atmosferiyle izlemeye değer bir film. Tavsiye ederim…
17 Ağustos 2024 tarihinde eklendi
Fractured filmi için en beğendiğim nokta sinematografisi ve ambiyansı filmin konusuna çok uyumlu olmuş. Kasvetli kapalı bir hava, mutsuzluk ve enerji düşüklüğü kamera çekimiyle o kadar iyi yansıtılmış ki film sizi oradan bir defa bağlıyor.Filmin türü biraz gizem, biraz gerilim, biraz dram.Yani üç türün harmonisi güzel olmuş.Filmin konusu da basit olduğu için size zihinsel çözümleme yorgunluğu oluşturmayacak tarzda.Ben tek izlenimlik bir Netflix filmi olduğunu düşünüyorum.Zaten Netflix'in son yapılan bu filmleri tam bu tarzda oluyor. Aaaa iyiymiş dersin ama oradan bir unutulmaz nitelikte bir şey çıkmaz.Film nevrotik, şizofrenik, travmatik bir olaylar yaşayan şahsın nezdinde ilerliyor.Psikoloji sevenler için şiddetle tavsiye edilir ama Zindan Adası performansı beklemeden, beklentiyi yüksek tutmadan keyif alanacak türden bir film.Filmin kahramanın gözünden izliyoruz son ana kadar ama gerçeği aracın içindeki dikiz aynadan öğreniyoruz bu da güzel bir detaydı.Diğer 2.detay köpek figürüyle cidden iyi ters köşe yaptı diyebilirim, tam her şey yerine oturmuşken sonlarda 2-3 final değişimli filmleri seven biri olarak beğendim.10 üzerinden 7'lik bir film olarak değerlendiriyorum.
15 Haziran 2024 tarihinde eklendi
Filmi şimdi bitirdim ve ortalama bir film bence. Ters köşeyi ben tahmin ettim. Ama bazı mantık hataları vardı.
spoiler:
Polisler arabayı kontrol etmedi, kimse LL katına inmedi. Yine de son ana kadar adamın haklı olabileceğini düşünmüştüm. İzlenebilir bir film olduğunu düşünüyorum.
24 Mart 2024 tarihinde eklendi
ben böyle filmin ANN3SİNİ S1KEY1M yapımcı seni ayrı filmini ayrı seveyim hayatımdan çaldınız ovosbu evl@tları
AHMET BÜKE ABİM HÜKÜMSÜZDÜR HELAL OLSUN ABİM.
2 Mart 2024 tarihinde eklendi
Film gayet güzel,ters köşelerle doluydu tavsiye ederim.Gerilim derecesi de bana göre son derece yüksektü o aksiyonu dolu dolu yaşadım
8 Şubat 2024 tarihinde eklendi
boyle film olmaz olsun aq tamd edim kii ailesini buldu oh dedim rahatladık orospu cocugu baska bi cocougu almıs hasataneden gidiyor hayatım soldu aq boyle filmin
23 Ocak 2024 tarihinde eklendi
ahmet büke denen yavvşağın yorumunu okumadan izleyin..böyle gerizekalıların yaptığı yorumları neden kaldırmıyosunuz siteden acaba?
24 Nisan 2023 tarihinde eklendi
AHMET BÜKE DENEN ADAM YÜZÜNDEN FİLMDEN SPOİLER YEDİK TÜM ARKADAŞ GRUBU OLARAK. UMARIM YÜCE ADALET GEREKEN CEZAYI AHMET BÜKEYE VERİR:
19 Şubat 2023 tarihinde eklendi
spoiler: Fena değildi. Ters köşesi bana göre iyiydi fakat ufak tefek mantık hataları vardı. Mesela polislerin arabayı kontrol etmemeleri ve LL katına gitmekte ısrar etmemeleri gibi. Kimisine göre zaman kaybı olsa da o kadar da kötü olduğunu sanmıyorum.
17 Şubat 2023 tarihinde eklendi
Sınıfça izlenir mi müstehcen sahne var mı fnlleşsleösöwöwöwössösöösösösösösösösösödösösösösösösösöössö
22 Nisan 2022 tarihinde eklendi
Güzel, başarılı son dakikasına kadar merakla izlettiren bir film.
25 Mart 2022 tarihinde eklendi
Bir makinist ve zindan adası havası var. Sonu başta tahmin edilse de ters köşeler ve gerilim düzeyi gayet iyi. İlk başlarda o gerilim tamamı ile hissediliyor. Boş zamanlarda izlenecek harika bir film.
17 Şubat 2022 tarihinde eklendi
KIMSEYE IZLEMESINI ONERMIYORUM hayatinizda gorebileceginiz en sacma film en zaman kaybi film en izlemeye vaktinizi ayirmak icin pisman olucagainiz bir film olay kendi hikayesiyle bile ilerlemiyor full hastahanede gecti o bile yalanmis bize deli muamelesi yaptilar filmi delinin gozuyle izlettiler zamanimizi caldilar brad anderson u are a son of bitch stop wasting ppl time with ur ugly movies son of bitch
ayhanasd

14 Ocak 2022 tarihinde eklendi
Esrarengiz bir hava katmaya çalışılmış ne oldu ne olacak diye bekliyorsunuz ancak olmamış. Zaman kaybı, hiç beğenmedim.
5 Ocak 2022 tarihinde eklendi
Ters köşe film izlemeyenler için tam bir ters köşe filmi en başında çözdüm olayı.Ptestige, inception, memento gibi filmleri çözenler bu tarz yeni yetme filmleri daha ilk dk'da çözer suçluyu bulur sana teslim eder