beck31
1.383 değerlendirmeler
5 Ekim 2010 tarihinde eklendi
Harika ve ayrıntılarıyla parlayan zekice bir kurgu, muazzam Caine ve Olivier oyunculukları, şık bir mekan, sürükleyici ve geren diyaloglarıyla fazlasıyla unutulmaz bir film.Re-makeini ise izlemeyi düşünmüyorum tesadüf engeli olmadıkça.9/10
zaman zaman oldukça yavaş ilerleyen bol diyaloglu ancak izlenmesi rahat bir film var karşımızda. evet aslında bu yazdığım özellikler filmi rahat izlenilebilir kılmaz ama bu filmde kaideler değişmiş durumda... eğlenceli gerilimli bir oyun var karşımızda son karesine kadar şaşırtmaya devam eden çok zekice kurgulanmış ölümcül bir oyun... bu türün meraklıları için kaçırılmaması gereken bir film ... 10/7.5
şöyle bi düşününce bu filmin tiyatrosu daha güzel olabilir aslında.2 yada 3 perdelik bi oyun olurdu izlemek isterdim.film de tiyatro havasında ilerliyor zaten,iki kişi arasında geçen ve birkaç mekanda ilerleyen bir film.zaman zaman sıkıcı olsa da zekice kurgulanmış,iyi oynanmış güzel bir filmdi.2007de tekrar çekildiğini daha yeni öğrendim.acaba micheal caine neler hissetmiştir.ikincisinde andrewi oynamış.bi oyuncu için güzel bi olay aslında.eminim hem sevinçli hemde hüzünlü hissetmiştir.2007 versiyonunu da izlemeyi düşnüüorum arada farkı gözlemlemek için.8/10
Filmin aslinin bir tiyatro oyunu olmasi ve filmde de tipki tiyatrodaki gibi sadece bir kaç mekanin kullanilmasi bu aradaki bagi güçlendiriyor. kaliteli bir senaryo, mükemmel oyunculuk ve sonuç olarak leziz bir film...
aslında bakarsanız ben sleuth filminin 2007 yapımı olanını izledim 1972 yapımını izlemedim.iki filmde de michael caine oynuyo ve ilk filmde miloyu canlandırmış ikincide aynı filmde miloyu alt etmeye çalışıyo miloyu jude law oynamış falan gerçekten şaşırdım =)
bende hem 2007 yapımı, hem de 1972 yapımı sleuth da vardı. ilk önce 2007 yapımını izledim ve felaket baydı. zaman kaybından başka birşey değildi. dolayısıyla daha sonra 1972 yapımını izlemekte tereddüt ettim uzun bi süre. sonunda ise izlemeye karar verdim, ve gerçekten çok etkilendim. gerek kurgusal olarak, gerek senaryo olarak (diğer yapımın üstüne çok daha fazlası ve iyisi mevcut) beni fazlasıyla tatmin etti. filmi öncesinde çok kurcalamadan izlerseniz de çok şaşırtıcı sahnelere şahit olabilirsiniz.filmin bir başka dikkat çeken yönü ise, filmdeki iki aktörün de en iyi erkek oyuncu akademi ödülüne aday gösterilmiş olmasıdır. neyseki her ikisi de baba filmi ile marlon brandonun elinden ödülü almayı becerememiş, aksi takdirde kaybedendeki oluşabilecek kıskançlığı tahmin dahi edemiyorum :)