Sedatt G
15 Eylül 2003 tarihinde eklendi
Terminetör2’ye göre çok kötü . Çünkü bu filmde Terminetörlerde yeni modeller bekliyordum. Linda Hamilton’ un eksikliği de bence hissediliyor. En iyi serisi Terminetör2 o filmi unutamayacağım.
1 ve ikincisini gördükten sonra bugüne kadar geldik üçüncüsü daha teknolojık donanımlı olur diye düşündüm ama boş bir film. bence arnold bunu valiliğe adaylığını koydugu için reklam amaçlı bir film şekline getirmiş
belki yeri değil ama söylemem lazım. matrix 2'de ajan smith'lerin çoğalması son derece orjinaldi ve filme osman2003'ün söylediğinin tam aksine ayrı bir şıklık kattı. terminatör ise bence 1. filmden bile iyi değil. james cameron filmi almamakla çok iyi etmiş. böyle bir senaryoyu çekmek heralde adamın kariyerinde bir çöküş olurdu
T2 aksiyon sinemasına damgasını vurmuş bir başyapıt.12 yıl aradan onra cekilen makinaların yükselişi iyiy bir devam filmi fakat filmde eksik olan bazı şeyler var.Filmin 105 dk oluşu,neredeyse hiç müzik kullanılmaması, sarah cannor’ın ölümü filmi biraz vasatlaştırıyor.T1 ve T2 de olduğu gibi nefes kesici sahnelerde yok değil,Tx in cenaze arabasına atlayışı,tuvaletteki kapışma sahnesi sahnesi harikaydı.Efektler yerinde ve abartısız, makyaj ise cok başarılı aday olabilir.Arnold’unh vücudu yaşına göre cok iyi yeni john connor a bi türlü alışamadım.Birkaç sinema deneyimi olmasına rağmen Kristanna loken harika performans sergilemiş.Film T2 ye başarılı bir şekilde bağlanmış bundan sonra T4 cekilecek gibi ama arnolda bakılırsa zor gibi görünüyor Büyük bir ihtimal T4de arnold olmayacak.Yinede iyi yaz ayının en iyi filmlerinden biri izlemediyseniz kacırmayın...
terminator filmlerinin gafları 1-ilk filmde john connarın babası john connar doğduktan yıllar sonra doğuyo bu olabilirmi 2-terminator 2 deki sıvı metal neden sürekli kimlik değiştirip takip etmiyo. 3-terminator 2 de finale doğru sarahı kıstırıyo john yok ortada öldürüp kimliğine bürüneceğine neden john'u çağır diyo 4-terminator 3 te kristanna loken terminator 2 deki robert patrickten daha güçsüz. ya skynet aptal yada teknoloji geriye doğru gidiyo.örnek vermek gerekirse kristanna loken 2 ye bölündüğünde bir araya gelemiyo. ama robert patrick milyona dahi bölünse yine bir araya geliyo 5-ilk terminator 84 te geldi ikinci 91 de üçüncü 2003 te neden bütün bu terminatorler ilk gelen terminatorla aynı zamana gönderilmiyo. böylece 3 terminator olur işleri kolaylaşır. ama şunu söyliyim james cameron'suz olmuyomuş. yine belirtiyorumki terminator2 gelmiş geçmiş en iyi film.
İlk bölümü izleyen herkes bugün neredeyse 20 yıl yaşlanmış durumda. Peki, 20 yıl önce başlayan macera bu filmde bitecek mi? Hollywood'da para kazanma hırsı olduğu sürece Terminatör'ler de bitmeyecektir. Belki dördüncü, beşinci ve altıncı bölümleri de beklemeniz gerekecek. Nitekim, Terminatör 3'te film kopuyor, kıyamet yaşanıyor; ama insan soyunun bitmesini istemeyen iyi kalpli Terminatör, kahramanlarımızı (Adem ve Havva gibi), çok iyi korunan bir alanda saklamayı başarıyor. Dördüncü bölüm neden buradan başlamasın! Bu bölümün değişmeyenleri de var tabii ki; deri ceket, güneş gözlüğü ve Harley Davidson motor.. Kült filmin değişmeyen ikonları bunlar. Arnold Schwarzenegger, aldığı 30 milyon dolarlık cüz'i ücret karşılığında film boyunca deri ceketi ve güneş gözlüğü ile geziniyor, haberiniz olsun
180 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olan Terminatör 3'ün konusu öncekilerden farklı değil; makineler ve insanlar arasında geçen acımasız bir savaş... Buna "geleceğin 'şimdiki zaman' üzerine çöküşü' de diyebiliriz. Filmin ana teması hiç şüphesiz kader anlayışı üzerine kurulmuş. Gelecekteki bir kahraman olan John Connor'ın kaderi yine gelecekten gelen bir savaşçı tarafından korunmaktadır. Connor'un her türlü davranışı kaderini ve geleceğini değiştirmektedir. Paradoksal bir durumu sezinleseniz de Terminatör 3, ilk iki bölümü kadar felsefi bir derinlik kazanmıyor. İzleyiciyi daha çok aksiyonun sınırlarında tutarak, gişeye dönük arzulara kapı aralıyor.
Terminatör 3'ün önceki bölümlerden farkı ve en büyük kaybı ünlü yönetmen ve yapımcı James Cameron'un olmayışı olsa gerek.
Bu T3-Matrix karşılaştırmasıyla ilgili naçizane bir şey söyleyeceğim. Kanaatimce T3 projesinin başında James Cameron olsaydı Matrix'le kıyaslamak bile abesle iştigal olurdu. Yalnız şu haliyle Matrix önde gibi.
ya bırakın şu tartışmayı be!şimdi yorumlara bakan bi kişi filmin ne gibi eleştiriler aldığını nasıl anlasın?anca matrix-T3 tartışması yapmışsınız.keşke forum açılsa da şu dertten kurtulsak
Bu filme bi çok insan gibi umutsuz ve hayal kırıklığına uğrayacağımı bilerek gittim ancak filmden çıkınca ilk anda filmin hoşuma gittiğini anladım.... Akşam olup eve gelip aklımda olanca şeyi tartım hatırlayınca bu filmin ne kadar kötü ayrıntılarla katledildiğini anladım,ikinci kez seyredeceğim umarım fikrim değişir yoksa çok kötü bi eleştiri yazacam....
offff offf bir insanında sesten hızlı uçması veya düz duvara tırmanması mümkün değil ama filmlerde oluyo dimi. FİLMLE İLGİLİ OLARAK GÖZLÜK OLAYI ARNILDI BİRAZ SÜNEPE GÖSTERMİŞ AMA SONRADAN KARİZMAYI KURTARIYOR.
tek kelimeyle mükemmelbir film ama bakıyorum ki puanı gitgide düşüyor ve eleştiriler artıyor yapmayaın arkadaşlar sölesenize daha ne olsun doğrusu efsane yani uyuyan dev bidaha uyandı ve şimdiden filmin sonunu merak ediyorum yani terminatör 4 ü