cemertem
12 Kasım 2011 tarihinde eklendi
diyalogları oldukça politik bir dile sahip olduğundan sıkıcı bir izlenim bırakan, türkçe altyazısı dahi fazlasıyla yetersiz olan bir film. amerikadaki cumhuriyetçileri ve demokrat partilileri müthiş özetliyor. jeff bridges başkan rolüyle döktürmüş resmen. zaten oscar adayı olmuş bu filmdeki performansıyla. beyaz sarayı, senatörlerin ve meclis üyelerinin politik düşüncelerini ve duruşlarını çok başarılı yansıtıyor. bunun yanı sıra filmin ele aldığı başlıca şey geçmişinde yaşadığı cinsel deneyimi yüzünden politik kariyeri tehlikeye giren başkan yardımcısının irdelenmesidir. bunu cumhuriyetçi bakış açısıyla irdeliyor. özellikle alt metinde inanılmaz ağır ahlaki göndermeler var. misal kadınların zina ve kürtaj konusunda söz sahibi olamayacakları vurgulanıyor sürekli olarak. bir yandan yetersiz bir dille "erkekler yapınca normal oluyor da kadınlar yapınca niye sorun oluyor" diye de sorgulatıyor insanları. bu kısımlarda ciddi ölçüde taraflı bir bakış açısı hakim.