nurguldemirbay
9 Ekim 2009 tarihinde eklendi
gerilim filmleri arasında altıncı histen sonra izlediğim en güzel film. olumsuz eleştirenler bu filmi değil de testereyi mi beğeniyorlar acaba merak ettim doğrusu
öncelikle uzun bir askerlik arasından sonra hepinize merhaba..burada sizlerle yorumlarımı paylaşmayı okadar çok özlemişim ki??lafı fazla uzatmadan DİĞERLERİ adlı filmle ilgili yorumlarıma geçeyim.. öncelikle bu filmi bu kadar insan beyenmişken ben nedesem diye bayağı düşündüm..çünki bu filmi beyenip beyenemediğime bir türlü karar veremedim..ya filmi anlatılanlardan etkilenip bir başyapıt olarak göstereceğim yada yine bildiğim yoldan gidip beyenmediğimi söyliyeceğim..ama dedik birkere filmle ilgili bir yorum yazacağız diye..evet bakalım neler geliyor..(çünki ne yazacağımı bende bilmiyorum)
DİĞERLERİ yarattığı atmosferle gerçekten belirli bir övgüyü hakediyor..bir yönetmen için en zor olanlardan biri bütün bir filmi kapalı bir mekanda çekmektir..çünkü hareket olasılığınız çok kısıtlıdır..ama sağlam bir senaryoyla bu kısıtlı hareket olanağınız birleşince ortaya mükemmel şeyler çıkabilir..örneğin bir CUBE filmi tamamen aynı mekanda geçmesine rağmen bize hiç bu hissi uyandırmamıştı..ve karşımızda şimdide bu örneklere uyan başka bir film DİĞERLERİ..dediğim gibi filmde yaratılan atmosfer oldukca başarılı..yönetmen bizleri korkutmayı hedeflemiş..ama şimdiki bilgisayar efectleri ile dolu olan filmlerden uzak yada oturduğumuz yerden sıçratacak ses düzenleriyle (tamam bir sahnede bütün sinemayla birlikte bende hopladım ama o kadar da olsun artık :Pp ) değil..tamamiyle yarattığı atmosferle ve bilinçaltımızla bizi filmine çekmeye çalışıyor..doğrusu bundada oldukcada başarılı oluyor..oluyor olmasınada yinede bende eksik bir taraflar bırakıyor...öncelikle dindar bir annenin çocuklarına uyguladığı yöntemleri seyrediyoruz..sonra birden ortaya çıkan hizmetçilerin ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz..sonra birde ne olduğubelirsiz seslerin kaynağını araştırıyoruz..herşeyi şöyle bir yoklarken yönetmen Dank!!! diye süpriz finalini bize yapıştırıyor..doğrusu bütün bu film bu süpriz final için çekilmiş.. genelde böyle süpriz finalli filmlerde final sahnesinde bütün film içindeki boşluklar doldurulur..ama bu filmde bizlerin yada benim diyeyim aklımı karıştırmaktan başka bir işe yaramadı..bana göre çok zayıf kalmış bir final..bana ALTINCI HİS filmindeki o gerilimi ve onca heyecandan sonra insanın yüzüne tokat gibi inen finalini yaşatmadı doğrusu..ama yinede DİĞERLERİ yönetmen açısından başarılı bir film..en azından belirli bir saygınlığı hak ediyor..ama benim gözümde göklere çıkartılacak bir film değil doğrusu...
dediğim gibi..filmle ilgili yazacaklarımı yazarken kararlaştırdım..iyisimi sakın siz benim yorumumu okuyupta etkilenmeyin..yani bu yorumu okuyupta filme gitmeyeceğim diye karar vermeyin..iyisimi siz kimsenin ne dediğine aldırmayın..gidip filmi görün..ve kendiniz karar verin.. hepinize iyi seyirler...
Bu film neden bu kadar övüldü hiç anlamadım. Gerçekten hiç germedi film. Ayrıca çok sıkıldım. Sadece finali iyiydi onun dışında bence berbat abartılmış balon bir filmdi.
Çok güzel bir film gerçekten. Nicole döktürmüş. Nerdeyse her şeyi onun yüzündeki ifadelerden anlıyoruz. Senaryonun alt metni çok sağlam. Çocuklarına sarıldığı son sahnede tüylerim diken diken oldu. Duygulu bir gerilim. Kaç tane seyrettiniz?
arkadaşım neresinde bir kopukluk var Allah aşkına. şuna açık ve net ben anlamadım desene. senin izlediğin filmi bizlede izledik ve biz bir kopukluk bulamadık, her şey gayet basit ve net. bu kadar insan bu kadar puan vermişse sen kendinde ara biraz kopukluğu.
Pek fazla korku öğesi yok.Hafif bir gerilim filmi denilebilir.Başlar biraz monoton ama sürpriz sonla birlikte taşlar yerine oturuyor.Final sahnesi gerçekten oldukça etkileyici.10/7
Çok önceden izlediğim ama yeni yorum yaptığım bu film bende iz bırakan filmlerdendir. Gerilim sinemasına çok yakışan Nicole Kidman bu filmi de sürüklüyor, götürüyor. "Diğerleri" sonundaki büyük sürpriz bilinmeden izlenmesi gereken ve ancak böyle keyif alınabilecek bir film. Tıpkı "6. His" gibi. Bu filmi en azından sarsıcı finali için izlemelisiniz. Filmin en büyük silahı bu ve Nicole Kidman..
abartısız müthiş bi senaryo müthiş bi kurgu vede müthiş bi Nicole Kidman.adamın filmin sonlarına doğru apışıp kalmasını saglıyor.bence süper bi psikolojik gerilim olmuş.bu arada ordaki kız çocuğunun da hakkını vermek lazım gerçekten çok iyiiydi.(adını bilmiyorum)
Mutlaka izlenmeli dediğimiz filmlerden değil. Eğer benim gibi bu tarz filmelerde kolay kolay gerilim yaşamıyorsanız veya ürpermiyorsanız boşuna izlemeyin derim. Gece tek başına izlemek bile adrenalin yaşatmıyor. Ancak biraz kafanızın karışmasını istiyorsanız basit korku filmi öğelerinden de bıktıysanız bi bakın derim.
ilk izlediğimde nıchole kıdman ın nasıl bir performans sergileyeceğini merak etmem olası bir durumdu..ancak filmin sonunu gördüğümde bu kadına neden hayran olduğumu bir kez daha kendime göstermiş oldum...