metaboyxxx85
1 değerlendirme
27 Ocak 2008 tarihinde eklendi
walla bi korku filmi olmamasına ragmen inanılmaz germişti bu film beni..korku degil ama acayip bi gerilim ve merak...harika bi film ve tabiiki nicole kidman a ayrı bi parantez acmek gerek..
İnanın gerçekten buna izlediğim en iyi en etkileyici en anlamlı ve hayretler içinde kalınacak bir son..izlediğim filmler arasında en iyi sonla biten bir film...gerçek bir baş yapıt...böyle harika filmler gelmiyor birdaha.
korku sinemasının atmosfer yaratma konusunda en başarılı örneklerinden biri. Film boyunca kullanılan sessizlik, karanlık mekanlar ve gerilim hissi insanı sürekli diken üstünde tutuyor. Özellikle final kısmı gerçekten çok etkileyici ve filmi bambaşka bir seviyeye çıkarıyor. Nicole Kidman’ın performansı da oldukça güçlü. Abartılı korku sahnelerine ihtiyaç duymadan izleyiciyi rahatsız etmeyi başaran çok kaliteli bir psikolojik gerilim filmi.
Filmin ilk bir saati oldukça sakin ve durağan ilerlese de, son 40 dakikası ve hikayeyi tamamen tersine çeviren zekice kurgulanmış final sahnesiyle tam bir başyapıt. Nicole Kidman; karakterin panik, disiplinli ve korumacı ruh halini performansıyla mükemmel bir şekilde yansıtmış. Yapım; sisli atmosferi, gıcırdayan kapıları ve loş ışıklarıyla izleyiciyi baştan sona diken üstünde tutan görsel bir şölen sunuyor. Psikolojik derinliği, tekinsiz atmosferi, sinematografisi, güçlü oyunculukları ve ters köşe finaliyle arşivlik bir gerilim klasiği. Mutlaka izleyin
Keşke hafızam silinsede tekrar izlesem diyeceğiniz bir film oyunculuklar senaryo final Muhteşem! Bazı ters köşe filmlerin başları sıkıcı oluyor ama bu öyle değil sonunda zaten tokat yemiş gibi oluyorsunuz;)