3,7
Rüzgarla Konuşanlar hakkında görüşlerin ?
sinema
1 ziyaretçi
5 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
Imdb puanına görünce boş vaktim için ayırmıştım ama hata etmişim. Oldukça iyi bir savaş filmi çıktı karşıma, özellikle hikayesi çok başarılıydı tabi bir de cephelerde ki görsel kalitenin ve psikolojik durumun iyi yansıtılmış olması da bunda etken. Patlama sahnesi ve Cage in rolü gereği rahatsızlığından kaynaklı malum durumu ekrana yansıtışı şahaneydi.
21 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Ben bu tarz filmler için propaganda yapılmış gibi laflardan hiç hoşlanmasam da özellikle filmin bir yerinde Amerikan askarleri japon köyüne sanki turistik gezi yapmaya gelmiş kişiler gibi giriyor ve çocukları seviyorlar köylülerle ilgileniyorlar falan filan...derken japon askerleri hurraa köye dalıyor hiç insan ayırtermeden sağa sola ateş ediyorlar kendi insanlarını düşünmeden...John Woo’ya diyorum ki:’’Sana yakıştı mı’’Teknik açıdan bakmak gerekirse de savaş filmleri içinde çok fazla başarılı olduğu söylenemez fakat izlenilebilir.10/7
25 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
çok daha iyi olabilecek bir filimmiş.ama bu kadarı olmuş aslından 2.dünya savaşı içinde işlenen konu güzel ama görsel efekler filimin iinde bezen çok yapmacık olmuş.genede idare eder derecede bir filim ama tam bir savas filimi beklemeyin.
13 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Steven Spielberg'ün başyapıtı Saving Privite Ryan'dan sonra Hollywood sinemasında,yönetmenlerde-yapımcılarda savaş filmlerine karşı eğilim daha bi arttı.Hong Kong'dan Hollywood'a transfer edilen aksiyon türünün kendine has,usta ismi John Woo'da nedensiz yere hatta benim anlandıramadığım bir şekilde savaş filmi çekmek istedi.Ve yaptıda.Rüzgarla Konuşanlar filmiyle Nicolo Cage'de Yüzyüze'den sonra yine başrolü verdi.Woo bir kere teknik olarak çok iyi bir filme imza atmış onu söylemeli.Belki Spielberg'ün Er Ryan'ı kadar olmasa bile iyi savaş sahneleri izlettiriyor film.Ama gelgelim Amerikan savaş filmlerinin olmazsa olmaz cesur askerlerle örülü,vatanı için ölümü bile göze alan kahramanlıklarla dolu bir propaganda filmi.Sözde kızılderililer ve Amerikan askerleri aynı cephelerde,beraber Japonlar'a karşı savaşıyorlar ve aralarında bir büyük bir dostluk bağı oluşuyor.İşin doğrusu biz John Woo'nun böyle bir filmi çekmesini hiç mi hiç beklemezdik.Woo sinemasına göre bir film değil çünkü bu.Ama yinede her türlü göz boyama,uydurma taktiklerine rağmen seyredilebilir.Yani bir John Woo filmi olduğu için değil de bir savaş filmi olduğu için izlenmeli.Ancak bu şekilde zevk alabilirsiniz filmden.Aksi takdirde biraz zor gibi görünüyor bu filmin beğenilmesi.Ha elbette Nicolos Cage faktörüde filmi sevmek için iyi bir etken.
12 Kasım 2006 tarihinde eklendi
filmdeki savaş sahneleri ve oyunculuk insana gerçek savaş atmosferi yaşatmıyor genede nicolas cage elinden geleni yapmış 10 üzerinden 6
2 Ekim 2006 tarihinde eklendi
Savaş sinema için başl başına bir malzemedir. Sinemada bu malzemeden defalarca yararlanmıştır bugüne kadar. Sayısız Savaş filmi çekilmiştir bugüne dek. Savaş konusunun sinemaya bu denli uygun olmasıda çok açıktır aslında. Çünkü savaş hayatın en gerçek resmidir. Savaşırsan kazanırsın, savaşmazsan kaybedersin. Hayatla bu denli örtüşen bir konunun sinemada göz ardı edilmeside beklenemezdi zaten. Rüzgarla Konuşanlar savaşın içinde farklı bir yere bakıyor ve bence en etkileyici savaş filmlerinden bir tanesi. Belki bir Er Ryanı Kurtamak değil ama çok tatminkar ve etkileyici bir film.
6 Nisan 2003 tarihinde eklendi
FİLMDEKİ O HEMŞİRE KADIN YAPAY ZEKA`DA MONICA`YI OYNAYAN KADINDI...
5 Haziran 2002 tarihinde eklendi
ARKADAŞLAR GÖRÜLÜYORKİ YAZ AYINA DAMGASINI VURACAK BU FİLM.. 2002Yİ ÜÇÜNCÜ OLARAK KAPATIR 1/YÜZÜKLERİN EF. İKİ KULE
2/ ÖRÜMCEK ADAM
GERÇEKTEN SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM