Steven Spielberg'ün başyapıtı Saving Privite Ryan'dan sonra Hollywood sinemasında,yönetmenlerde-yapımcılarda savaş filmlerine karşı eğilim daha bi arttı.Hong Kong'dan Hollywood'a transfer edilen aksiyon türünün kendine has,usta ismi John Woo'da nedensiz yere hatta benim anlandıramadığım bir şekilde savaş filmi çekmek istedi.Ve yaptıda.Rüzgarla Konuşanlar filmiyle Nicolo Cage'de Yüzyüze'den sonra yine başrolü verdi.Woo bir kere teknik olarak çok iyi bir filme imza atmış onu söylemeli.Belki Spielberg'ün Er Ryan'ı kadar olmasa bile iyi savaş sahneleri izlettiriyor film.Ama gelgelim Amerikan savaş filmlerinin olmazsa olmaz cesur askerlerle örülü,vatanı için ölümü bile göze alan kahramanlıklarla dolu bir propaganda filmi.Sözde kızılderililer ve Amerikan askerleri aynı cephelerde,beraber Japonlar'a karşı savaşıyorlar ve aralarında bir büyük bir dostluk bağı oluşuyor.İşin doğrusu biz John Woo'nun böyle bir filmi çekmesini hiç mi hiç beklemezdik.Woo sinemasına göre bir film değil çünkü bu.Ama yinede her türlü göz boyama,uydurma taktiklerine rağmen seyredilebilir.Yani bir John Woo filmi olduğu için değil de bir savaş filmi olduğu için izlenmeli.Ancak bu şekilde zevk alabilirsiniz filmden.Aksi takdirde biraz zor gibi görünüyor bu filmin beğenilmesi.Ha elbette Nicolos Cage faktörüde filmi sevmek için iyi bir etken.