recepeker1985
16 Nisan 2007 tarihinde eklendi
neden puanı çoook düşük anlayabilmiş değilim.kesinle bu puanı haketmiyor.benim punanım 8/10.gelelim filme. 1)konusu anlayacağınız bir dille anlatışmış. 2)görüntü kalitesi iyi.(savaş sahneleri görüntüleri etkileyiciydi.) 3)türünede iyi oturmuş,kesinlikle izlemenizi tavsiye edebileceğim bir film.
nicolasın içinde olmasına çok da alıştığım yada izlemekten hoşlandığım senaryolardan biri değil bu filmde geçenler...ama savaşın acı yanı herşeye rağmen duyguları işlemeye devem edişi ve geçmişin silenemeyen izleri ve hayata tutunmaya amhkum yaratıklar oldugumuzn kanıtı olan sevebime yetimizzz...............işte bnları arıyorsanız doğru senaryoda ve tabiki doğru aktörde ve doğru iştesiniz.......... iyi seyirler
Savaş sinema için başl başına bir malzemedir. Sinemada bu malzemeden defalarca yararlanmıştır bugüne kadar. Sayısız Savaş filmi çekilmiştir bugüne dek. Savaş konusunun sinemaya bu denli uygun olmasıda çok açıktır aslında. Çünkü savaş hayatın en gerçek resmidir. Savaşırsan kazanırsın, savaşmazsan kaybedersin. Hayatla bu denli örtüşen bir konunun sinemada göz ardı edilmeside beklenemezdi zaten. Rüzgarla Konuşanlar savaşın içinde farklı bir yere bakıyor ve bence en etkileyici savaş filmlerinden bir tanesi. Belki bir Er Ryanı Kurtamak değil ama çok tatminkar ve etkileyici bir film.
nicolasıma üniforma ne guzel yaraşmış,kolalı da gömlek mi demelydim ya ... bnce nicolas hayranları değil aynı zamanda dunya tarihine duyarlı olan herkesin bu filmi grmesi ve analızını kendincede olsa biraz yapması lazımm..nicolasın bu filmdeki başarısı da övguye layık...savaşın anlamsızlığı onun filmden çıktığı an gözlerinden okunuyr.. eminim o da savaşa hayır demenin farklı yolu olarak düşündüğü için b flmde oynamayı kabuletmiştir..... bnde diyrum ama artık işe yaramadığını bize gsteren b dunyanın bi gun bu cümleyei duyacagına inanıyrmmm.....SaVaŞ A H A Y I R!!!!!!!!!!
ben filmi çok beğendim.2.dünya savaşında gerçekten yaşanmış bir olaydan esinlenmiş.savaş sahneleri çok başarılı insanı sıkmıyor.nicolas cage inin oyunculuğu süper.dublaj da iyi ayrıca filmdeki silahlar,uçaklar,tanklar battlefıeld 1942 oyunun aynısı eğer o oyunu oynuyarsınız filmi daha çok seveceksiniz.9/10
Gösterime girdiğinde de çoğu kesimin beğenmediği bir film. ben de kısmen katılıyorum. hikayeden tutun da görüntü yönetimine kadar... John Woo kafasına eseni yapıp, sadece kendi zevkleri ve inançları doğrultusunda birşey koymuş ortaya. bu da bizim, filmine mesafeli yaklaşmamıza neden oluyor. yani şu evrenselliği yakalama olayı var ya, heh işte o konuda sınıfta kalmış.Filmin daha en başındam görüntü yönetimi kopardı beni. anlamsızca iki de bir önüne gelene zoom yapıyor. sinir oldum bir kere. sonra şifreci yerli halkın acayip acayip ayinleri. basit düzeyde karakter çatışmaları. çok bildik, buna karşın önemli birşey dediğini zanneder nitelikte replikler falan. izleyenler bilir Christian Slater’ın öldüğü sahneyi. hiç gereği olmayan bi sahne ki en başta böyle bir oyuncuya yakışan bir sahne de değil. sonuçta o adam sıradan biri değil oyunculuk anlamında. tüm bunların yanında beni savaş sahneleri ilgilendirir kardeşim diyorsanız ona pek birşey söylemem, gayet iyi, özellikle de sonlara doğru.(6)
ya bu filmi kötüleyenler nasıl kötülüyorlar ben anlamıyorum tamam çok mükemmel değil ne biliyim bi er ryan değil ama güzel bi film özellikle anlatmak istediği önemli bi olay var. öncelikle yönetmen uzak doğolu ve amerikanın uzak doğuda neişi var bunu sorguluyor başka bi yer değilde neden uzak doğu olduğu burdan anlaşılıyor ikinci olarak ameraka kızılderililere soykırım yapmıştır yaşayanlarda gizli ve toplumdan dışlanmıştır burdada bu konu asıl ele alınandır bi film izlerken asıl ele alınan konu önemlidir bu filme de yorum yazarken arkadaşların dikkat etmesini isterim saygılarımla
NICOLAS CAGE HİÇ YAKIŞMAYAN BİR FİLM. JOHN WOO NUN ÜNÜNE LEKE GETİREN BİR FİLM. VASATI GEÇEMEMİŞLER. ÖZELLİKLE FİLM SAHNELERİ GERÇEKÇİ DEĞİL VE SÜREKLİ SİLAH SESLERİ İNSANIN BAŞINI AĞRIYOR...